Mer av strandpromenaden i Fuengirola faktisk

Før jeg visste ordet av det var jeg nede på strandpromenaden igjen i dag, men denne gangen gikk jeg motsatt vei, det skulle vel si mot vest. I går gikk jeg mot øst. Og jeg kom faktisk ikke helt til enden før jeg valgte å snu og gå tilbake. Gikk også i noen sidegater og en paralellgate underveis for å se litt mer enn den samme strandpromenaden. Fant også en irsk pub underveis som jeg hadde lyst til å ta en tur innom og ta meg en Guinness. Men tror du de hadde åpent da? Nope, de åpnet ikke før kl 19 i kveld. Så da var jeg noen timer for tidlig ute, for å si det sånn. Så jeg måtte gå slukøret derfra uten å kunne nyte en kald Guinness. Ellers har jeg sittet og kost meg i sola, i dag har det faktisk vært så varmt at jeg har vurdert å ta av meg genseren, men det gikk greit.

Det var veldig mange som gikk i bare t-trøye eller kortarmet skjorte i dag. Underveis mens jeg passerer folk og når jeg sitte og ser på livet her nede, går det hele tiden ulike nasjonaliteter forbi. Mye spansk selvfølgelig, men også norsk, svensk, dansk, noe jeg tror hørtes ut som finsk, engelsk, irer og en mengde andre språk jeg ikke en gang vet hvor hører hemme hen i verden. Mens jeg satt på en krakk langs strandpromenaden her i Fuengirola kom det den ene politibilen med blålys, sirener og det hele. Ikke bare en, to eller tre, men fire faktisk! De stoppet på samme sted alle sammen og løp avgårde. Aner ikke hva som hadde skjedd, jeg valgte å bare gå videre. Ikke noe spennende sikkert allikevel.

Både onsdag kveld, torsdag og i dag har jeg sett de fleste restaurantene nede ved bryggepromenaden har en gammel båt med et eller annet som lå og brant/ulmet og røyk noe veldig. Hva er det for en skikk har jeg tenkt? Men i dag fikk jeg nok svaret på det ja. Det brukes til å grille/røyke fisk. Aner ikke hvordan det ville ha smakt, vet ikke om jeg er så fryktelig interessert i å prøve heller. Men det er jo greit å få svar på noen ting man lurer på her i verden. Selv om dette ikke var en veldig viktig ting. Det var forresten noen (en eller fler) som hadde laget noen artige figurer i stranda her nede. Den ene skulle være en krokodille og, den var ganske enkelt utført. Men den mest imponerende var «Jesu siste måltid» eller hva det «bildet» heter for noe. Det er utrolig hva man kan skape/lage bare med litt sand, og tipper de har måttet bruke fuktig sand i tillegg. Ellers er det jo fryktelig vanskelig å lage disse detaljene, eller?

Etter å ha gått i timesvis i dag begynte jeg å bli både øltørst og sulten, så jeg tok en liten «pit stop» på hotellet før jeg gikk ut for å finne meg et sted å spise middag. Hjemme på hotellet benyttet jeg anledningen til å ta meg øl på balkongen også! Forresten, hva er forskjellen på balkong, terasse og veranda? Jeg tror det har noe med størrelse og typen å gjøre. Sola var på vei rundt på riktig side av hotellet, så jeg satt i sola og koste meg med Steinburg Lager 6.6%. Tok også noen bilder av den eneste klokka jeg har med meg på tur. Ja, du leste riktig, den eneste klokka jeg ha med meg! Overrasket? På vei ut hadde jeg vel mer eller mindre bestemt meg for at jeg ikke skulle spise på kinarestauranten, så da var det om å gjøre å prøve å finne noe annet som kunne være interessant. Etter å ha gått litt rundt og tittet fant jeg en «Restaurant Heia» eller noe sånt. Husker ikke helt navnet, men menyen som hang på utsiden virket helt grei.

Etter å ha fått et bord for meg selv bestilte jeg entrecote med peppersaus og med hvitløksbrød til. Til drikke ønsket jeg selvfølgelig øl, det kom vel ikke som noen overraskelse. Øl’en kom selvfølgelig med en gang sammen med litt nøtter. Når maten kom var det servert (store) chips og grønnsaker til. Det var hele pepperkorn i sausen, det liker vi. Entrecote’n var forøvrig rimelig stor, som jeg forøvrig hadde bestemt medium stekt. Maten smakte fortreffelig og var i tillegg varm og god. Chips’en var så varm at jeg måtte ta det pent for ikke å brenne meg. Hvitløksbrødet var også veldig godt, det smakte veldig mye hvitløk. Ikke hvitløksbaguett slik som vi er vant til her hjemme hvor det faktisk renner smør av baguetten. Men det hele smakte veldig godt! Ikke var det dyrt heller, synes nå jeg. Maten med hvitløksbrødet og øl’en som var ekstra kom det på 19,40 euro totalt. Det vil si omlag 150 kroner.

Jeg snakket med en kompis av meg om å dra på ferie alene før jeg dro, og en av de tingene som kom opp var det å gå ut og spise når man var alene. Det var på ingen måte det samme som når man er ute med flere. Man sitter nok ikke like lenge og koser seg som når man er flere ute. Jeg spiste opp maten, drakk opp øl’en og ba om å få regninga så fort betjeningen kom bort for å rydde bort. Deretter var det opp på hotellet for å strekke litt på beina. Selv om jeg har brukt mine Adidas Superstar i dag som er de mest komfortable skoene jeg har med meg, så er jeg rimelig gåen i beina ja. Rimelig øm på «potene» for å si det mildt. Det gjorde vel ikke akkurat saken noe særlig bedre når jeg etter en liten stund kom på at jeg hadde glemt å kjøpe inn brød til frokosten i morgen. Så da var det å kle på seg og få på seg skoa igjen og komme seg ned til «bakkenivå» til butikken.

Og nå skal jeg komme med en liten innrømmelse: Jeg har sagt at det er to butikker i bygget, joda de har to innganger, men det viser seg å være den samme butikken. Men de har kasser i begge ender. Det imponerende er at jeg hadde vært innom butikken to ganger UTEN å oppdage at det var kasser i begge ender. Jeg gikk inn inngangen midt på bygget den første gangen, og inngangen på hjørnet den andre gangen. Og klarte å komme ut igjen på samme sted, uten å oppdage at det faktisk er samme butikk. Sånn kan det gå!

Jeg gidder ikke å bruke de bittesmå såpestykkene og den andre «porsjonssåpene» som hotellene bruker, så jeg kjøpte en håndsåpedispenser i butikken i dag fror en slikk og ingenting. I tillegg fant jeg noe annet spennede som jeg gleder meg til å smake på i morgen. Må vente til den blir kald først, jeg har nemlig funnet Steinburg Negro, mørkt øl også! Samme pris som Steinburg Lager som jeg har kjøpt hittil! Det er utrolig hva man finner, bare man tar seg tid til å studere litt i hyllene! Siden jeg ikke kjøpte meg en dessert på restauranten istad, jeg var faktisk for mett til det, så har jeg kjøpt en boks med is med cappuccinosmak på butikken! Gleder meg til å kose meg med den!

Det første bildet i dette innlegget er av jernbanestasjonen/stoppet her i distriktet. Los Bolches eller noe sånt? Litt usikker på det eksakte navnet. Skal jeg ta meg en tur med toget, så er det vel greit å få det på det rene først ihvertfall. Sånn at jeg kommer meg tilbake til utgangspunktet!

                      

Her kommer noen Adidas Superstar-bilder til en viss person hjemme:

          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/02/18/mer-av-strandpromenaden-i-fuengirola-faktisk/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.