Jenson Button vant Bahrain Grand Prix

Denne helgen var det litt usikkert hvordan Brawn GP ville gjøre det etter at de andre teamene også har hatt mulighet til å gjøre oppgraderinger på sine biler, og da spesielt diffusorene. Det var også store forventninger til Sebastian Vettel som vant Kina Grand Prix for en uke siden. Men det var ikke Sebastian Vettel eller Brawn GP som trakk det lengste strådet, eller rettere sagt var de raskeste under gårsdagens kvalifisering i Bahrain. Det var det Jarno Trulli og Timo Glock fra Toyota som var.

Ikke så ekstremt overraskende kanskje, Toyota har vært helt der oppe under tester og kvalifiseringer hittil i år, men har ikke nødvendigvis klart å ta den helt ut. Men under gårsdagens kvalifisering lyktes begge Toyota-førerne å være raskest. Under den første kvalifiseringen var det Sebastian Bourdais, Mark Webber, Giancarlo Fisichella, Sebastien Buemi og Adrian Sutil som røk ut. Under den andre kvalifiseringen var det Nelson Piquet, Nick Heidfeld, Robert Kubica, Kazuki Nakajima og Heikki Kovalainen som røk ut.

I den tredje og siste kvalifiseringen var det til slutt Jarno Trulli og Timo Glock i sine Toyota Formel 1-biler som var raskest. Men etter kvalifiseringen har det også blitt offentliggjort at de var også de letteste bilene under den tredje kvalifiseringen. Resultatet fra gårsdagens kvalifisering til Bahrain Grand Prix var: Jarno Trulli, Timo Glock, Sebastian Vettel, Jenson Button, Lewis Hamilton, Rubens Barrichello, Fernando Alonso, Felipe Massa, Nico Rosberg, Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen, Kazuki Nakajima, Robert Kubica, Nick Heidfeld, Nelson Piquet, Adrian Sutil, Sebastian Buemi, Giancarlo Fisichella, Mark Webber og Sebastien Bourdais. Adrian Sutil ble dog straffet etter kvalifiseringen for å ha hindret Mark Webber og ble flyttet ned fra 16. til 19. startposisjon.

Når løpet startet i dag var det Timo Glock som hadde den beste starten av de to Toyota-førerne og gikk opp i ledelse med Jarno Trulli på slep. Av de to Brawn GP-førerne var det uten tvil Jenson Buttom som gjorde en best jobb og var oppe på tredje plass allerede etter første sving. Det skjedde egentlig ganske lite under starten av Bahrain Grand Prix. Robert Kubica fikk ødelagt høyre del av sin frontvinge så delene fløy alle veier. Tipper det var Kazuki Nakajima og Robert Kubica som måtte inn i depotet for å bytte sine frontvinger kort tid etter.

Timo Glock og Jarno Trulli i Toyota klarte å dra i fra resten av feltet og var utrolig raske på sine super soft-dekk. Resten av feltet var også ute på super soft, men det var tydelig at Toyota-bilene var en del lettere enn de andre og hadde mulighet til å dra ifra. Men første Toyota måtte inn allerede etter 11 runder for å fylle bensin og bytte dekk. Begge Toyota-førerne la på prime (de harde) dekkene og vi så at de sleit noe fryktelig med å holde konkurrentene bak seg. De ble derfor forbikjørt og frakjørt ut av en annen verden. Det var vel ingen som hadde regnet med at det skulle være så stor forskjell på de to dekktypene i Bahrain. Jeg for min del hadde regnet med at de ikke skulle ha med super soft til Bahrain hvor det vanligvis er ganske varmt. Var det 31 eller 37 grader det var i lufta? Og ikke minst 51 grader i asfalten. Med Australia Grand Prix friskt i minnet regnet jeg med at de kom til å ha med seg soft og ikke super soft.

Men det viste seg at super soft fungerte utrolig mye bedre i Bahrain enn jeg hadde sett for meg. Lewis Hamilton ble spurt via team radio om han ville fortsette på super soft etter å ha blitt fortalt at de var 1 sekund raskere per runde enn prime-dekkene. Lewis Hamilton bekreftet dette. Mesteparten av teamet valgte å gå for 2 stint med super soft og avslutte på prime, med unntak av Toyota. Vi ble også litt overrasket over at Rubens Barrichello etterhvert viste seg å være på 3 stopp da han la på super soft også andre gangen han var inne for dekkskift og bensinfylling. Jenson Button derimot var på en to stopp strategi.

Underveis i dette løpet skjedde det i grunn ikke så mye som vi har vært vant til hittil i sesongen, men noen små høydepunkter var det. Toyota-førerne var raskest og dro i fra før de første depotstoppene, men etter å ha lagt på prime mens alle andre la på super soft, klarte de ikke å komme seg opp i ledelse igjen. Jenson Button tok over ledelsen og beholdt denne helt til slutt. Jenson Button klarte å øke forspranget til resten av feltet ganske betraktelig med Sebastian Vettel, Jarno Trulli, Lewis Hamilton og Rubens Barrichello bak seg.

Dette er første løp uten regn eller sikkerhetsbil, og feltet var derfor mye mer spredd enn hva vi har sett hittil i år. Det var derfor ganske mye «lapping» for de raskeste bilene i dag. Det vil si at man tar igjen andre førere med en runde eller mer. Vi hadde en utrolig spennende fight mellom Nelson Piquet og Rubens Barrichello underveis. Nelson Piquet med KERS i sin bil og Rubens Barrichello uten. På rettstrekkene hadde ikke Rubens Barrichello sjangs i det hele tatt og så at Nelson Piquet dro ifra hver gang. Jeg skjønner ikke hvorfor, men Rubens Barrichello var oppe med hånda flere ganger underveis for å vise sin frustrasjon. Dette er ganske vanlig når førerne er misfornøyd med hvordan de blir behandlet når de skal ta igjen andre førere med en runde eller fler. Men Nelson Piquet forsvarte bare sin posisjon og Rubens Barrichello hadde ingen grunn til å klage. Men at han var frustrert, det har jeg ingen problemer med å forstå. Men han klarte omsider å komme seg forbi Nelson Piquet.

Helt mot slutten av løpet klarte Sebastian Vettel og Jarno Trulli å ta litt innå Jenson Button, men det var nok fordi Jenson Button valgte å roe ned tempoet litt mot slutten for ikke å ta sjansen på å gjøre noen feil eller ødelegge bilen. Det er nok litt av en påkjenning for bilene i disse temperaturene. Jenson Button tok en ganske overlegen seier i Kina i dag foran Sebastian Vettel og Jarno Trulli. Hele resultatlisten ble: Jenson Button, Sebastian Vettel, Jarno Trulli, Lewis Hamilton, Rubens Barrichello, Kimi Raikkonen, Timo Glock, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Nelson Piquet, Mark Webber, Heikki Kovalainen, Sebastien Bourdais, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, Sebastien Buemi, Robert Kubica og Nick Heidfeld. Kazuki Nakajima var eneste fører som måtte bryte i dag. Det var ventet at flere skulle ha tekniske problemer i dag.

Etter seieren til Jenson Button i dag leder han førermesterskapet med 31 poeng, Rubens Barrichello ligger på andre plass med 19 poeng, Sebastian Vettel ligger på tredje plass med 18 poeng, Jarno Trulli ligger på fjerde plass med 14.5 poeng, Timo Glock ligger på femte plass med 12 poeng og Mark Webber ligger på sjette plass med 9.5 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Brawn GP fortsatt klart med 50 poeng, Red Bull Racing ligger på andre plass med 27.5 poeng, Toyota ligger på tredje plass med 26.5 poeng, McLaren ligger på fjerde plass med 13 poeng og Renault ligger på femte plass med 5 poeng. Kimi Raikkonen og Ferrari tok sine første 3 poeng i dag og det er nå kun Force India som ikke har tatt poeng hittil i 2009-sesongen. Neste løp er Spania Grand Prix på Catalunya-banen den 10. mai.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/04/26/jenson-button-vant-bahrain-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.