FIA endrer kvalifiseringen før Bahrain Grand Prix

Etter mange klager på dagens kvalifiseringsformat har FIA bestemt seg for å komme med en endring før Bahrain Grand Prix neste helg. Etter å ha kjørt sin raske runde i 3. del av kvalifiseringen i Malaysia Grand Prix var det flere førere som valgte å kjøre veldig sakte tilbake til pit. Det resulterte i at Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen ble ilagt straff for å blokkere Nick Heidfeld og Fernando Alonso i Malaysia. Førerne har valgt å kjøre sakte inn til pit etter den raske runden for å spare drivstoff. Men når det kan resultere i en slik situasjon, var det nødvendig for FIA å se nærmere på kvalifiseringsformatet.

Det kan se ut til at FIA kommer til å sette en begrensning på hvor lang tid det er lov å bruke på runden tilbake til pit. Førerne får trolig lov til å bruke maks 120 prosent av tiden på en normal runde på runden tilbake til pit. Det vil gjøre at førerne ikke kan roe ned tempoet så kraftig at vi får en tilsvarende situasjon igjen. Men det er fortsatt førernes ansvar å følge med i speil og ikke bruke idealsporet når de er på vei tilbake til pit. Endringene diskuteres med teamene og førerne og vil bli offentliggjort over helgen. Mer på The F1Fanatics Blog!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/28/fia-endrer-kvalifiseringen-for-bahrain-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.