Sommertid, husk å stille klokka!

I natt er det dags for å stille klokka igjen. Sommertiden er over oss igjen og du må derfor stille klokka en time frem. For de av dere som sliter med å huske om man skal stille klokka frem eller tilbake, så bruker jeg følgende huskeregel: Om våren tar du sommermøblene frem og stiller derfor klokka en time frem. Om høsten tar du sommermøblene tilbake og stiller derfor klokka en time tilbake. Det er selvfølgelig flere varianter av denne, men denne ene huskeregelen holder for meg.

Det vil si at du i natt mister en time, da klokka 2:00 plutselig blir 3:00. Heldigvis mister man denne timen natt til en søndag og ikke natt til en mandag. Da er det nok enda flere som hadde gått på en smell. Men det er nok fortsatt de som glemmer seg bort og kommer for seint på jobb eller til andre avtaler på mandag. Datamaskinen din og en del andre klokker stiller seg sikkert selv, men det er fortsatt en mengde klokker som må stilles. For å komme seg tidsnok på jobb er nok vekkerklokka den aller viktigste.

Har du egentlig tenkt igjennom hvor mange klokker du faktisk har rundt deg som må stilles frem og tilbake 2 ganger i året? I tillegg til de vanligste som vekkerklokka, armbåndsuret, mobiltelefonen og pc’en, har de aller fleste sikkert klokker hengende på veggen, på komfyren, på mikrobølgeovnen, på parabol/video/dvd-opptaker og lignende. Husk å stille alle sammen, i det minste de som du bruker og eller titter på til stadighet! Vil du vite mer om sommertid, ta en titt på wikipedia! (norsk, engelsk)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/29/sommertid-husk-a-stille-klokka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.