Kvernhuset ungdomsskole

Jeg har i dag vært en tur oppom Kvernhuset ungdomsskole som jeg kjører forbi hver dag når jeg skal til/fra sentrum. Jeg har aldri tatt skolen i nærmere øyesyn, men at det var en spesiell skole, det kan man godt se fra veumveien. Men hvor spesiell den faktisk er, det hadde jeg nok ikke sett for meg. Jeg vil også anbefale å ta en titt på websidene til Fredrikstad kommune om nettopp Kvernhuset. Der kan man blant annet se litt bilder fra byggingen og interiøret på skolen. Sistnevnte var naturlig nok ikke tilgjengelig for meg en søndag i begynnelsen av august. Det de aller fleste kanskje husker var at byggingen av Kvernhuset ungdomsskole sprengte budsjettet til de grader. Men sånn er det vel når man skal bygge så sært som dette!

                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/02/kvernhuset-ungdomsskole/

3 kommentarer

  • Jahn-Ivar Emberland3 august, 2009 kl 21:25

  Utrolig fasinerende arkitektonisk. Flotte bilder, bra utsnitt. Men skal det være slik med all vegetasjonen? Frittvoksende ugress og vill norsk natur? Det ødelegger endel synes jeg. Ellers veldig spennende løsninger og materialvalg. Har aldri hørt om dette før. Takk for det, Ken!

  • kak3 august, 2009 kl 21:31
   Forfatter

  Rimelig spesiell skole med mye sære løsninger dette. Ja, jeg har forstått det slik at det skal være slik med all vegetasjonen, både frittvoksende ugress og vill norsk natur. De «døde» trærne de har plantet overalt ser jo rimelig spesielt ut, men totalt sett synes jeg det er ganske kult. Håper å få tatt en nærmere titt på skolen innendørs en dag også!

  • Magnus10 februar, 2010 kl 12:29

  Hei Kak.

  Jeg var med i den første klassen som fikk begynne på denne skolen, og det er en veldig pen skole, men ja det er som dere har forstått det, meningen med hele skolen var at den skulle være så naturlig som mulig uten alle de kunsteriske måten å plante blomster og lage en standard skolegård, men heller gå ut i fra naturens måte å gro på. Innendørs var det et eget basseng for en stor jedde vi hadde der, i annenetasje var det et stort akvarium for rompetråll og frosker, og de døde trærene er det også inne samt store steinblokker. Rektor likte å kalle det en natur skole vel og merke, men utenom utseende var det masse problemer med både vannlekasje og ventelasjon som ikke virket helt, vær klasse hadde sin egen do, kjøkkenbenk med vannkoker, noe elevene måtte kjøpe i felleskap 🙂 Meget snodig skole men en fryd å gå på 🙂 om du noen gang kommer inn for å se, så ikke titt i blomsterbedda, det er ikke bare jord der 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.