Glemmen Gamle Kirke

Det har vært få fototurer den senere tiden, men i går tok jeg meg en liten biltur i distriktet for å se om jeg kunne finne noe interessant å ta bilder av. Jeg hadde egentlig lyst til å ta litt bilder ute på FMV igjen, har ikke vært der siden jeg tok disse bildene i mars 2006. Men må innrømme at det var rimelig kaotiske tilstander der ute med anleggsarbeid både her og der, jeg tar nok heller turen tilbake til FMV en annen dag. Jeg var også en tur ute på Langøya på Kråkerøy en tur, men var tydeligvis litt treg i avtrekkeren i dag. Endte derfor opp på Glemmen Gamle Kirke som jeg lenge har hatt lyst til å ta noen bilder av. Det er Fredrikstads eldste bygning bygget på 1100-tallet.

Jeg har hele tiden trodd at kirken het Gamle Glemmen Kirke, men på ett skilt nederst i Gamle kirkevei stod det «Glemmen Gml. Kirke». Det er mulig det er ett eldre navn på kirken, og at den i senere tid har blitt kalt Gamle Glemmen Kirke? I litt byhistorie jeg fant på internett ble kirken også omtalt som Glemmen Gamle Kirke. Jeg har derfor valgt å kalle den Glemmen Gamle Kirke når jeg har lagt ut disse bildene. Så får man heller være lettere forvirret over hva som egentlig er navnet i disse dager. Noen som vet hva som var det opprinnelige navnet, om det var Glemmen Gamle Kirke eller om den har blitt kalt noe annet tidligere? Og når kom Gamle Glemmen Kirke inn i bildet?

Foran inngangen på kirken ble det i 1991 bygget ett våpenhus i tre inspirert av våpenhuset kirken hadde i forrige århundre.

                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/02/glemmen-gamle-kirke/

3 kommentarer

 1. Foreslår at du donerer et par av bildene til artikkelen om Gamle Glemmen Kirke på Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Gamle_Glemmen_kirke – Bildet som ligger der er av skuffende lav oppløsning, og noen flere bilder hadde jo garantert vært gode saker.

  • Rune9 august, 2009 kl 00:02

  Egentlig en artig og flott kirke det der, gøy når de eldste kan bestå som denne. la ut en her om dagen også fra samme tidsrom. Takk for titten inne på siden din, mange flotte bilde du har tatt.
  Nå skal jeg inn og studere ferdig modellbilbildene dine 🙂

  • kak9 august, 2009 kl 14:55
   Forfatter

  Takk for det, Rune! Ser ut til at jeg må ta en tur innom bildebloggen din og titte litt også! 🙂

  Hehe, det er ett par modellbilbilder å bla igjennom! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.