Michael Schumacher tilbake i Formel 1-bilen

Nå som det er testforbud er det ikke mulig for Michael Schumacher å teste årets Formel 1-bil, Ferrari F60, da det heter seg at det ikke er tillatt å teste i bilen fra de to siste sesongene. Men Ferrari F2007 har Michael Scmuhacher mulighet til å teste så mye han vil, såvidt jeg har skjønt. Det er nettopp det han gjorde lørdag. Michael Schumacher ga seg etter 2006-sesongen etter å ha blitt slått av Fernando Alonso for andre gang på rad. Men han testet litt for Ferrari i ettertid, senest i april 2008. Men etter hva jeg husker var det i F2007 og ikke i 2008-bilen. Michael Schumacher har derfor ingen erfaring med årets bil og de nye reglene. Men han har selvfølgelig kjørt på slicks før.

Men Ferrari ønsker nå å prøve å få til at Michael Schumacher kan få teste den nye bilen, Ferrari F60, i en dag før Europa Grand Prix i Valencia. De har derfor sendt en forespørsel til FOTA-teamene for å få deres samtykke i dette. FOTA har nå gitt deres tillatelse, men det står fortsatt på om FIA vil godta dette. Men som det meste når det kommer til Ferrari, går vel også dette igjennom. Jeg for min del hadde ikke så veldig mye til overs for Michael Schumacher når han var aktiv Formel 1-fører, men må innrømme at jeg gleder meg veldig til dette! Både for å se hvordan han vil klare seg mot de andre førerne etter å ha vært ute i 2.5 sesong og hvordan han takler den nye bilen med alle de endringene det medfører. Det vil si slicks, større frontvinge, mindre bakvinge og ingen traction control.

Siden uke 34 er den første uka på «vinterplanen» (skiftplanen vi kjører på når det er skole) var det ikke før i går jeg fikk sjekket hvordan jeg jobbet akkurat den uka. Jeg hadde håpet at jeg hadde fri akkurat den helgen, slik at jeg kunne få med meg kvalifiseringen, men jeg skal selvfølgelig jobbe akkurat den lørdagen. Men siden jeg har en fridag «til overs» er det stor sjanse for at jeg tar meg fri for å kunne se kvalifiseringen. Egentlig kunne jeg tenke meg å se treningene på fredag også, men det nok veldig liten sjanse for at jeg får til. Jeg er ikke ferdig på jobb før 17:35 den fredagen. Men de går kanskje i reprise på Viasat Sport eller Viasat Motor.

Kvalifiseringen og løpet skal jeg ihvertfall få med meg! Starten av sesongen så jeg alle sendingene, etterhvert droppet jeg treningene, og den senere tid har jeg bare sett selve løpet. Men akkurat Europa Grand Prix vil jeg gjerne se hvordan Michael Schumacher gjør det i sin comeback i Formel 1-sirkuset som erstatter for Felipe Massa som skadet seg under kvalifiseringen til Ungarn Grand Prix. Det ser ikke ut til at Felipe Massa får noen varige men eller skader etter ulykken og er på bedringens vei. Siste nytt er at han slipper ut fra sykehuset på mandag og kan reise hjem til Brasil. God bedring, Felipe Massa!

Hvordan tror dere at Michael Schumacher gjør det i sin Formel 1-comeback?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/01/michael-schumacher-tilbake-i-formel-1-bilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.