Det går mot 20 Formel 1-løp i året

Det har vært mye snakk om hvor mange løp Formel 1-sesongen skal bestå av. Årets sesong består av 18 løp, fjoråret bestod av bare 17, mens 2005 bestod av hele 19 løp. Nå kan det se ut som Formel 1-sesongen snart vil bestå av 20 løp. McLaren-sjef Ron Dennis har uttalt at 20 løp er maksimalt av hva teamene hadde logistikk til å gjennomføre. Men med så mange nye Formel 1-løp som er i anløp om dagen, kan det se ut til at det kan bli for få. Hvis ikke må en del allerede vel etablerte Formel 1-løp og baner vike for de nye. Det foreligger allerede avtaler om nye løp i Abu Dabi i 2009 og Sør-Korea i 2010. Det vil si at vi har 20 løp allerede om to år. Når det i tillegg er planer om nye Formel 1-løp i India, Russland, Dubai, Qatar og at USA vil inn igjen, ligger det ann til en krangel om hvem av de eksisterende løpene som må vike.

Av dagens løp er det trolig Silverstone (British Grand Prix) og Melbourne (Australia Grand Prix) som ligger dårligst ann. Magny-Cours (Frankrike Grand Prix) er også ett løp det har vært mye snakk om opp igjennom årene. Hovedårsaken har vært at Formel 1-banen ligger midt ute på bondelandet og det er svært lite å ta seg til før og etter treninger, kvalifisering og selve løpet. Det er som regel også veldig store problemer med trafikken til og fra banen. For europeiske tv-seere, det er tross alt Europa Formel 1 er mest populært, er det alfa omega at løpene sendes til normal tid, det vil si rundt kl 14. Jeg må innrømme at det ikke er særlig behagelig å måtte stå opp før sola har stått opp om morgenen for å se ett Formel 1-løp å en søndag. Det er nok også nettopp derfor Bernie Ecclestone har fått igjennom at Singapore Grand Prix den 28. september skal kjøres i full flombelysning kl 20 lokal tid.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/09/det-gar-mot-20-formel-1-lop-i-aret/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.