Ikke mer Formel 1 på Magny-Cours

Bernie Ecclestone har i lang tid vært interessert i å fjerne Magny-Cours fra Formel 1-kalenderen. Magny-Cours er banen hvor Frankrike Grand Prix kjører på. Årsaken til at Bernie Ecclestone i lang tid har ønsket denne banen til livs, er fordi den ligger midt ute på bondelandet i Frankrike. Det gjør at det er kronglete å komme seg til og fra banen og det er dårlig med innkvarteringsmuligheter. I tillegg er det dårlig med aktiviteter utenfor banen, slik Formel 1-sirkuset er vant til ved de andre banene på kalenderen.

Bernie Ecclestone har uttalt til det franske magasinet L’Equipe at det ikke blir noe Frankrike Grand Prix i 2009 hvis det ikke dukker opp ett bedre alternativ enn Magny-Cours. Han er derimot optimistisk for 2010 og ønsker seg gjerne ett gateløp i Paris. For TV-seerne er det selvfølgelig ett fett hvordan det er å komme seg til og fra banen, innkvarteringsmulighetene og ikke minst om det er noe å finne på utenfor banen den helgen det er Frankrike Grand Prix. Magny-Cours er faktisk en av de banene jeg liker aller best. I tillegg til Spa og Monaco. Monaco er uten tvil den banen som ruver høyest hos meg. Men det blir spennende å se hva som skjer med Frankrike Grand Prix i fremtiden. Forløpig siste Frankrike Grand Prix og definitift siste løp på Magny-Cours er 22. juni i år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/12/ikke-mer-formel-1-pa-magny-cours/

2 kommentarer

  • Hans Jørgen Strøm12 mai, 2008 kl 19:35

  «Magny-Cours er forøvrig også den permanente racingbanen som er en del av den 13-14 kilometer lange Le Mans-banen».
  dette stemmer ikke, magny cours ligger et annet sted. bugatti circuit er den per,manente banen ved le mans hvor f.eks. motogp kjøres

  • kak12 mai, 2008 kl 19:54
   Forfatter

  Det har du helt rett i. Det var nok en «liten» misforståelse fra min side. Le Mans-banen ligger nær byen Le Mans, Sarthe i Frankrike, mens Magny-Cours ligger nær byen Magny-Cours og Nevers.

  Må innrømme at jeg aldri har studert kartet over Frankrike for å lokalisere disse to banene, men mener å huske at det var en viss likhet med pit lane-bygningene som lurte meg i første omgang. Beklager feilinformasjonen! 😉

  Til mitt forsvar så har jeg ikke sett Frankrike Grand Prix og Magny-Cours siden 2005-sesongen. Det var ihvertfall ett forsøk! 😀

  Jeg har nå selvfølgelig fjernet nevnte setning (og en til i det andre avsnittet)! Takk for oppklaringen, Hans Jørgen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.