«

»

mai 12 2008

Skriv ut Innlegg

Ikke mer Formel 1 på Magny-Cours

Bernie Ecclestone har i lang tid vært interessert i å fjerne Magny-Cours fra Formel 1-kalenderen. Magny-Cours er banen hvor Frankrike Grand Prix kjører på. Årsaken til at Bernie Ecclestone i lang tid har ønsket denne banen til livs, er fordi den ligger midt ute på bondelandet i Frankrike. Det gjør at det er kronglete å komme seg til og fra banen og det er dårlig med innkvarteringsmuligheter. I tillegg er det dårlig med aktiviteter utenfor banen, slik Formel 1-sirkuset er vant til ved de andre banene på kalenderen.

Bernie Ecclestone har uttalt til det franske magasinet L’Equipe at det ikke blir noe Frankrike Grand Prix i 2009 hvis det ikke dukker opp ett bedre alternativ enn Magny-Cours. Han er derimot optimistisk for 2010 og ønsker seg gjerne ett gateløp i Paris. For TV-seerne er det selvfølgelig ett fett hvordan det er å komme seg til og fra banen, innkvarteringsmulighetene og ikke minst om det er noe å finne på utenfor banen den helgen det er Frankrike Grand Prix. Magny-Cours er faktisk en av de banene jeg liker aller best. I tillegg til Spa og Monaco. Monaco er uten tvil den banen som ruver høyest hos meg. Men det blir spennende å se hva som skjer med Frankrike Grand Prix i fremtiden. Forløpig siste Frankrike Grand Prix og definitift siste løp på Magny-Cours er 22. juni i år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/12/ikke-mer-formel-1-pa-magny-cours/

2 kommentarer

 1. Hans Jørgen Strøm

  «Magny-Cours er forøvrig også den permanente racingbanen som er en del av den 13-14 kilometer lange Le Mans-banen».
  dette stemmer ikke, magny cours ligger et annet sted. bugatti circuit er den per,manente banen ved le mans hvor f.eks. motogp kjøres

 2. kak

  Det har du helt rett i. Det var nok en «liten» misforståelse fra min side. Le Mans-banen ligger nær byen Le Mans, Sarthe i Frankrike, mens Magny-Cours ligger nær byen Magny-Cours og Nevers.

  Må innrømme at jeg aldri har studert kartet over Frankrike for å lokalisere disse to banene, men mener å huske at det var en viss likhet med pit lane-bygningene som lurte meg i første omgang. Beklager feilinformasjonen! 😉

  Til mitt forsvar så har jeg ikke sett Frankrike Grand Prix og Magny-Cours siden 2005-sesongen. Det var ihvertfall ett forsøk! 😀

  Jeg har nå selvfølgelig fjernet nevnte setning (og en til i det andre avsnittet)! Takk for oppklaringen, Hans Jørgen!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.