Sebastian Vettel vant Storbritannia Grand Prix overlegent

Red Bull Racing var på topp under begge treningene på fredag. Den første treningen ble toppet av Sebastian Vettel, Mark Webber og Jenson Button. Den andre treningen på fredag ble toppet av Sebastian Vettel, Mark Webber og Adrian Sutil. Lørdagens trening derimot var det derimot Nico Rosberg og Kazuki Nakahima som toppet for Williams. Den tredje raskeste kjørte også med en Toyota-motor, nemlig Jarno Trulli. Sebastian Vettel var nummer 4 under denne treningen. Brawn GP har ikke vært helt i «form» på Silverstone denne helgen. Det har ikke vært fordi bilen har vært treig, men fordi de har hatt problemer med å få nok varme i dekkene. Resultatet har selvfølgelig vært at de ikke har helt klart å henge med de andre teamene. Brawn GP er såpass snill med dekkene at de sliter med å få opp nok temperatur i dekkene når det er litt kjølig vær.

Under lørdagens kvalifisering ble Giancarlo Fisichella, Sebastien Bourdais, Adrian Sutil, Lewis Hamilton og Sebastien Buemi slått ut i første runde. Når skal egentlig den utrolig dårlige starten på årets Formel 1-sesong ta slutt for Lewis Hamilton sin del? Det ser ikke ut til at det er særlig med lyspunkter fra McLaren for tiden. Under den andre kvalifiseringen ble Felipe Massa, Robert Kubica, Heikki Kovalainen, Nelson Piquet og Nick Heidfeld slått ut også. I den tredje og siste kvalifiseringen var det Sebastian Vettel som var raskest med Rubens Barrichello som nærmeste konkurrent. Mark Webber sikret seg det tredje startsporet. Hele startoppstillingen for Storbritannia Grand Prix ble som følger: Sebastian Vettel, Rubens Barrichello, Mark Webber, Jarno Trulli, Kazuki Nakajima, Jenson Button, Nico Rosberg, Timo Glock, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Felipe Massa, Robert Kubica, Heikki Kovalainen, Nelson Piquet, Nick Heidfeld, Giancarlo Fisichella, Sebastien Bourdais, Adrian Sutil, Lewis Hamilton og Sebastien Buemi.

Som om ikke kvalifiseringen til Jenson Button var dårlig i seg selv (sjette startspor), gjorde det ikke saken noe bedre at starten hans ble dårlig i tillegg og raste nedover i feltet. Sebastian Vettel og Mark Webber kommer godt avgårde med Rubens Barrichello i helene. Mark Webber klarte ikke helt å holde det samme imponerende tempoet til Sebastian Vettel, for det tok ikke mer enn 11 runder før han ledet med over 10 sekunder. Hvis man ser bort fra en del underholdende kjemping nedover i feltet, var i grunn resultatet av gårsdagens Storbritannia Grand Prix ganske kjedelig. Like kjedelig som Tyrkia Grand Prix vil jeg tro.

Sebastian Vettel klarte å holde dette fra start til mål, og klarte under den første runden med depotstopp også å beholde ledelsen. Med unntak av sammenstøtet mellom Heikki Kovalainen og Sebastien Bourdais, var det ingen spesielle hendelser. Med unntak av Lewis Hamilton som gjorde en nybegynnertabbe med å få to av sine dekk ut på gresset og mistet fullstendig kontrollen. Det endte med at han snurret av banen og ut på gresset og måtte kjøre «gressklipper» på tvers var gresset.

Sebastian Vettel vant med en imponerende margin på 15.1 sekunder til teamkollega Mark Webber. Rubens Barrichello sikret seg den siste pallplassen, 41.1 sekunder bak vinnende Vettel. Felipe Massa klarte mesterstykket å kjøre seg opp fra 11. startposisjon og endte på en fin-fin 4. plass for Ferrari. Nico Rosberg, Jenson Button, Jarno Trulli og Kimi Raikkonen sikret seg de siste poengene. Hele resultatlista fra Storbritannia Grand Prix ser slik ut: Sebastian Vettel, Mark Webber, Rubens Barrichello, Felipe Massa, Nico Rosberg, Jenson Button, Jarno Trulli, Kimi Raikkonen, Timo Glock, Giancarlo Fisichella, Kazuki Nakajima, Nelson Piquet, Robert Kubica, Fernando Alonso, Nick Heidfeld, Lewis Hamilton, Adrian Sutil og Sebastien Buemi. De som brøt i dag var Sebastian Bourdais og Heikki Kovalainen.

I førstemesterskapet leder fortsatt Jenson Button med 64 poeng. Rubens Barrichello ligger på 2. plass med 41 poeng, Sebastian Vettel ligger på 3. plass med 39 poeng, Mark Webber ligger på 4. plass med 35.5 poeng, Jarno Trulli ligger på 5. plass med 21.5 poeng og Felipe Massa ligger på 6. plass med 16 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Brawn GP med 105 poeng, Red Bull Racing ligger på 2. plass med 74.5 poeng, Toyota ligger på 3. plass med 34.5 poeng og Ferrari ligger på 4. plass med 26 poeng. Neste løp er Tyskland Grand Prix på Nürburgring den 12. juli!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/06/22/sebastian-vettel-vant-storbritannia-grand-prix-overlegent/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.