Sebastian Vettel vant sesongavslutningen i Abu Dhabi Grand Prix

Denne helgen har Lewis Hamilton vært utrolig rask og han var raskest på alle de tre delene av kvalifiseringen i går til Abu Dhabi Grand Prix i dag. Når han i tillegg har KERS i sin McLaren, regnet man med at han kom til å dra i fra lett som ingenting. Han dro riktignok ifra litt i starten, men Sebastian Vettel klarte å få heng på Lewis Hamilton og sørget for at han ikke dro ifra som vi forventet. I tillegg hadde Rubens  Barrichello og Jenson Button som startet fra P4 og P5 en grei start og hang med på den første runden. Det skjedde overraskende lite på den første runden denne gangen. Vanligvis pleier det jo å være litt action, men i dag var det bare Rubens Barrichello som fikk kjørt av en del fra sin frontvinge under et sammenstøt med Mark Webber.

Når første runde med depotstopp var i gang gikk Lewis Hamilton først inn av de i front som forventet og Sebastian Vettel hadde derfor en mulighet til å ligge ute et par runder til og presse gode rundetider. Når Sebastian Vettel var inne til sitt første depotstopp hadde han klart å kjøre inn det lille som måtte til for å komme ut foran Lewis Hamilton. Men det tok ikke lang tid før problemene startet for Lewis Hamilton. Han fikk beskjed over radioen at det var et potensielt problem med bremsene på den ene siden bak, og rett etterpå så vi han kjøre rett inn i garasjen og parkerte bilen for sesongen. Løpet var derfor sluttkjørt for Lewis Hamilton og det så derfor mørkt ut for at McLaren skulle kunne klare å beholde 3. plassen i konstruktørmesterskapet etter å ha tat over ledelsen i Brasil med ett fattig poeng.

Sebastian Vettel hadde dermed i praksis ingen konkurranse, siden teamkollega Mark Webber lå på plassen bak og klarte ikke å holde det samme tempoet. Resten av løpet var i grunn ett stort gjesp, det gjorde selvfølgelig ikke saken noe bedre at førermesterskapet ble avgjort i Brasil Grand Prix hvor Jenson Button ble verdensmester. Når det i tillegg skjedde så ekstremt lite i tillegg, tok jeg meg selv i stadig å sitte og studere de utrolig stilige bygningene rundt Formel 1-banen i Abu Dhabi istedenfor å følge med på hva som egentlig skjedde på banen. Men nå benyttet jo produsenten bak sendingen å enhver anledning til å fokusere på det utrolig flotte anlegget de har bygget også da!

Men i tillegg til at Sebastian Vettel klarte å komme forbi Lewis Hamilton i sammenheng med de første depotstoppene, at Lewis Hamilton måtte bryte, at Kobayashi hadde en utrolig hærlig forbikjøring av Jenson Button etter at han hadde vært inne til sitt depotstopp, skjedde det i grunn ikke en dritt før på de aller siste rundene. Jenson Button knappet inn på Mark Webber i hurtig tempo med 0.5 og 1 sekund per runde. På den aller siste runden prøve han å komme seg forbi ved flere anledninger, men klarte det ikke helt, så Mark Webber klarte å holde seg foran og sikre en 1-2 seier til Red Bull med Sebastian Vettel øverst på seierspallen. Jenson Button måtte derfor nøye seg med en tredje plass, men det er tross alt en ganske hyggelig avslutning på sesongen etter å ha sikret førermesterskapet for 2 uker siden!

Hele resultatlista fra Abu Dhabi Grand Prix er: Sebastian Vettel, Mark Webber, Jenson Button, Rubens Barrichello, Nick Heidfeld, Kamui Kobayashi, Jarno Trulli, Sebastian Buemi, Nico Rosberg, Robert Kubica, Heikki Kovalainen, Kimi Raikkonen, Kazuki Nakajima, Fernando Alonso, Vitantonio Liuzzi, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil og Romain Grosjean. De som måtte bryte i dag var Lewis Hamilton og Jaime Alguersuari. Siden Ferrari ikke klarte å sikre seg ett eneste poeng i dag, hodlt det faktisk med det ene poenget McLaren hadde etter Brasil Grand Prix! Ellers må jeg si at dette har vært en utrolig spennende og interessant Formel 1-sesong å følge med på! Det har vært 6 forskjellige førere som har vunnet løp og mesterskapet var ikke avgjort før i det nest siste løpet! Aller mest spennende hadde det vært om det ikke var avgjort før denne helgen, men man kan ikke få alt heller. Det blir spennende å se om neste års sesong blir minst like spennende som i år!

I førermesterskapet er det  vel ikke overraskende at Jenson Button vant årets Formel 1-sesong med 95 poeng, Sebastian Vettel ble nummer to med 84 poeng, Rubens Barrichello ble nummer tre med 77 poeng, Mark Webber ble nummer fire med 69.5 poeng, Lewis Hamilton ble nummer fem med 49 poeng og Kimi Raikkonen ble nummer seks med 48 poeng. I konstruktørmesterskapet vant Brawn GP med sine 172 poeng, Red Bull Racing ble nummer to med 153.5 poeng, McLaren-Mercedes ble nummer tre med 71 poeng, Ferrari ble nummer fire med 70 poeng, Toyota ble nummer fem med 59.5 poeng og BMW-Sauber ble nummer seks med 36 poeng. Neste løp er ikke før 14. mars neste år!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/01/sebastian-vettel-vant-sesongavslutningen-i-abu-dhabi-grand-prix/

2 kommentarer

 1. Var like før jeg sovna ved et par anledninger i dag, ja. Kjedelig! GP2-løpa var langt mer interessante denne helga, og bortsett fra at Kubica snurret en gang, Barichello tok den ene delen av frontvingen i starten og Algueisierararerurririii kjørte i feil pit var det kjedelige saker.

  Kobayashi gjorde et kjempeløp, mens Sutil slet mer enn jeg hadde forventet. Jaja. Får ha trua på at NASCAR-løpet på Talladega som starter nå blir langt bedre!

  • kak1 november, 2009 kl 19:30
   Forfatter

  Snurringa til Robert Kubica og missen til Jaime Alguersuari i pit glemte jeg å nevne. Lurte fælt på hva som foregikk når Jaime Alguersuari kjørte fort som faen inn i pitboksen og rett ut igjen. Godt at mekanikerne reagerte fort og kom seg vekk! Ved første øyekast fikk man inntrykk av at det var Sebastian Vettel som klarte å drite seg ut maks, men han kom rett etterpå. Jaime Alguersuari derimot kjørte forbi sin egen pitboks og inn til Red Bull Racing isteden… men der får han nok ikke særlig mye «service»!

  Nå er det veldig veldig lenge til neste Formel 1 løp, hva skal vi gjøre på søndagene fremover mon tro?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.