Fordi jeg fortjener det!

Nå har jeg fått solgt bilen til Anders, jeg har jobbet planlagt overtid for første gang etter at Anders døde og jeg føler rett og slett at jeg har mer overskudd enn på lenge. Derfor synes jeg at jeg fortjener å spandere på meg noe ekstra akkurat nå. Eller nærmere bestemt i går. Jeg tok en tur innom Hotel Valhalla i sentrum for å se på utvalget til Klokks.no. Jeg hadde sett meg ut et par klokker på forhånd, men i tillegg kom eieren frem med noen klokker i tillegg. Og da kom han med ei klokke som jeg rett og slett falt pladask for. Jeg hadde sett bilde av den på forhånd, men jeg syntes ikke den var like kul på det bildet, men i virkeligheten var det kjærlighet ved første blikk! Det var en gedigen klokka fra Engelhardt med automatik urverk! Det er faktisk min første klokke med mekanisk urverk!

Alle de klokkene jeg har kjøpt hittil har vært quartsklokker som er batteridrevne. Fordelen er at de er mer nøyaktige og at man ikke trenger å trekke den opp eller bruke den jevnlig for at den ikke skal stoppe. Ulempen er at man etter en tid må bytte batteriet. Engelhardt-klokka jeg kjøpte i går har et automatik mekanisk urverk som trekker seg opp selv. Men det forutsetter at man bruker klokka. Hvis det er lenge siden sist man har brukt klokka stopper den rett og slett. Men den begynner å gå igjen så fort man beveger på klokka. For å unngå at klokka stopper kan man kjøpe en «klokkevrider» som «snurrer» klokka slik at den hele tiden er i bevegelse og blir trukket opp. Men de «klokkevriderne» jeg har sett hittil koster forholdsvis mye penger. Fordelen med ett automatik urverk at man aldri bør bytte batteri, men man må som sagt enten bruke den jevnlig eller ha en «klokkevrider» for at den ikke skal stoppe. Men, hvis den skulle stoppe, er det jo ikke værre enn å stille klokka på nytt.

Den nye Engelhardt-klokka er ikke en kronograf som det kanskje kan se ut som med en gang, men det er en multifunksjonsklokke. De ekstra viserne brukes til å vise 24 timer, dag, måned i tillegg vises datoen i en egen rute som de aller fleste klokker har. Det er alltid gøy når jeg finner klokker hvor jeg faller pladask med en eneste gang. Den oransje fargen har nok mye av æren for det tenker jeg. Jeg hadde på forhånd plukket ut en annen Engelhardt-klokke med grønne tall og visere som så veldig bra ut på bildene, men i virkeligheten syntes jeg ikke den var like stilig. Den ble derfor veldig fort «vraket». Den andre klokka jeg på forhånd hadde bestemt meg for å se på, var en kronograf fra Engelhardt med gummi/silikomrem i hvit. Utrolig stilig klokke som både er tøff og skiller seg litt ut med den hvite remma. Men samtidig er den ikke «bling bling» slik som «homoklokka» mi som jeg har skrevet om tidligere. Den store forskjellen er selvfølgelig de falske stenene som er rundt kassa på «homoklokka» mi.

Hadde ikke Klokks.no tatt frem automatik-klokka fra Engelhardt hadde jeg nok bestemt meg veldig fort for hvilken klokke jeg skulle kjøpe, men jeg fikk plutselig et dilemma når jeg hadde to kule klokker å velge mellom. Først bestemte jeg meg for å kjøpe automatik-klokka fra Engelhardt, men etter å ha vurdert det litt frem og tilbake og overbevist meg om at jeg fortjener det, så ble det til at jeg kjøpte begge to. Så da ble klokkesamingen min i går utvidet med to klokker på 49-50 mm, den ene med automatik urverk og den andre en kronograf! Nå som jeg har kjøpt flere kule litt dyrere klokker, blir flere av de klokkene jeg tidligere har brukt til fritid og pent, mer aktuelle å bruke på jobb. I går brukte jeg faktisk min Timex Expedition for første gang på jobb. Det er gøy å kunne variere litt med klokkene på jobb også. Men det sier seg jo selv at de nye klokke og de to Fossil-klokkene jeg har ikke kommer til å bli brukt på jobb.

Om 3 timer skal jeg på Chang Cheng med to gode venner for å spise mongols buffet for første gang etter at de åpnet i nye lokaler etter brannen for snart et år siden! Det skal bli gøy å se hvordan Chang Cheng ser ut nå og ikke minst smake den utrolig gode mongolske maten igjen! I tillegg gleder jeg meg selvfølgelig litt til å vise frem en av de nye klokkene mine. Jeg kommer til å ha på meg Engelhardt-klokka med automatik urverk og de oransje detaljene! En utrolig kul klokke som jeg kommer til å kose meg mye med. Litt merkelig måte å omtale en klokke på kanskje, men hva skal man egentlig kalle det? Det er ihvertfall «barna mine» som jeg er veldig stolt av. Det må jo være lov for oss menn å «smykke oss» litt, eller hva? Det er jo svært lite annet det egentlig er vanlig at menn «smykker seg» med i grunn. Derfor er det jo litt kult å gjøre litt ekstra ut av klokka man allikevel «må» ha! Kunne du også tenke deg en ny klokke? Ta en tur innom klokks.no da vel!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/31/fordi-jeg-fortjener-det/

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Robban1 november, 2009 kl 01:14

  klokka var jo kjempestilig. men, siden jeg er glad i blått, likte jeg den du viste meg fra klokks.no best.

  chang cheng skuffet ikke i nypremieren. dessverre ble det litt mye for kelnerne, men det overlever hvertfall jeg. buffet kunne hatt en annen løsning. det kan jo være dette blir endret på med tiden når de ser at det blir en propp akkurat der. men alt i alt så skuffet ikke chang cheng.

  vært en koselig kveld. geni, skal vi danse og preking 🙂 ser frem til f1 i morra 😉

  • kak1 november, 2009 kl 12:51
   Forfatter

  Ja, du falt mer for Engelhardt-kronografen med blå gummi/silikonrem enn den hvite som jeg har! Jeg for min del synes den ble mer «anonym» uten den hvite remma, men det er selvfølgelig smak og behag. Det er ikke alle som ønsker at klokka skal «skille seg ut» heller! 😉

  Engelhardt-klokka med automatik-urverket er uten tvil favoritten min av disse to. Men jeg kommer nok til å bruke dem begge to ganske mye regner jeg med! Nå har jeg 4 «kule» klokker som er ganske store (45-50 mm) som vil brukes til fritid/pent. Det er jo ikke lenge siden jeg skrev at jeg hadde tenkt å kjøpe meg en kronograf, 3 av disse 4 er faktisk kronografer. 🙂

  Chang Cheng skuffet ikke, se bort fra litt lite gjennomtenkt opplegg med buffet’en og at kelnerne fikk altfor mye å gjøre i går. Oppfølgingen var veldig bra i starten, men så ble den helt fraværende. Det er ikke meningen at man må oppsøke bardisken for å kunne få betalt for maten man har spist. Men men, det er jo grenser for hvor lenge man gidder å sitte og vente å få kontakt med en eller annen kelner også. Men maten var veldig bra og restauranten var «fresh» og stilig! Ikke den typiske kinarestauranten som man var vant til med gamle Chang Cheng på den andre siden av gata.

  Vi avsluttet kvelden her hos meg med Skal vi danse, litt de ukjente og God kveld Norge på tv’n før vi spilte to runder med GENI Pocket «Norge». Har blitt glad i disse GENI Pocket-spillene! Ikke er de så dyre heller. Jeg vant ingen av de to rundene, men ble nummer 3 (av 3) på den første runden og ble nummer 2 på den andre runden. På den andre runden ble jeg litt overrasket over å slå Mats! 😉

  Det er ikke mer enn 40 minutter til Formel 1-sendinga starter fra Abu Dabi nå! 🙂

  • mats1 november, 2009 kl 17:36

  hehe, ja det er sant, gikk ikke så bra i går, men men.

  Dagen i går var aldeles knakendes koselig den, maten var like god som den alltid har vært. Litt lite gjennomtenkt planløsning, men det har vel litt med plass og gjøre også, de gamle lokalene var tross alt større.
  Og med enkelte kelnere syke så prøvde de nok så godt de kunne å holde unna, de gjorde nok en storslagen jobb tross alt.

  Personlig digget jeg begge klokkene, og takket være deg har jeg begynt å titte litt på klokker selv også, har liksom skjønt at de kan være litt kule:D

  • kak1 november, 2009 kl 17:42
   Forfatter

  Gøy at jeg har klart å vekke klokkeinteressen hos deg også, Mats! 😉

  Blir spennende å se hva du ender opp med etterhvert når du finner en du faller for/liker!

  • Robban1 november, 2009 kl 21:50

  Er ikke den eneste som har fått litt interesse for klokker. har fått litt interesse selv jeg og nå fant jeg klokken jeg har lyst på:

  http://www.klokks.no/product_info.php?cPath=88_176&products_id=972

  Men syns også denne var stilig

  http://www.klokks.no/product_info.php?cPath=88_169&products_id=981

  Jeg er veldig glad i blått og skal få meg blå briller så klokken kan matche de 😉 men først vinne penger i lotto, så kjøpe klokke.

  • kak2 november, 2009 kl 16:50
   Forfatter

  Kult at du også har fått mer interesse for klokker den senere tid, Robban! 🙂

  Triasklokkas synes jeg var en veldig pen klokke! I tillegg er det jo en automatikk kinetic klokke også!

  Har fått med meg at du liker blått ja! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.