Bilen solgt, roligere dager fremover

Etter at jeg la ut bilen til Anders for salg for en uke siden, har det vært svært lite tid til å gjøre så veldig mye annet egentlig. Siden jeg skal tidlig opp hver eneste dag, er det jo også ikke så veldig lenge jeg kan strekke kveldene. Derfor har mesteparten av tiden gått til jobb, sove, svare på telefoner, sms, mail og hatt visninger på bilen. Og det har ikke skortet på responsen på 1997 Skoda Felicia’n som Anders hadde. Jeg har mottatt 15 telefoner (og 5 ubesvarte anrop som jeg enten har kommunisert med på sms eller ikke hørt noe mer fra), 21 tekstmeldinger og 7 eposter. Nå har jeg riktignok ikke ført noen statistikk for det, men jeg hatt inntrykk av at det har vært et flertall av utlendinger som har ringt. Dårlig norsk har derfor gjort det litt komplisert å kommunisere. Det har i grunn vært en ganske hektisk uke.

Men i går ble bilen til Anders solgt. Jeg har tapt en del penger på den, men det må jeg innrømme at jeg hadde regnet med også. Siden den ikke var EU-godkjent, stod uten skilter og har stått i 1 år og 3 måneder uten å ha blitt brukt. Den stod også utendørs igjennom hele sist vinter, det hadde ikke rusta i hjulbuene bak godt av, for å si det sånn. Men bilen har nå fått en ny stolt eier i Sarpsborg faktisk. Det har vært potensielle kjøpere her som både har kjørt fra Moss og Oslo for å se på bilen, men den gikk til en ung mann i Sarpsborg. Han var her og så på bilen på tirsdag, jeg fikk startet den opp slik at de kunne få prøvd den litt frem og tilbake på gårdsplassen og sett hvordan den gikk. Det ble diskutert litt frem og tilbake mens jeg ruslet litt frem og tilbake på gårdsplassen her. De ble enige om at han var interessert i bilen, og da var det bare å snakke om pris. Det gikk i grunn veldig enkelt og greit, og vi ble enige om at de skulle komme tilbake dagen etter med prøveskilter og pengene.

I går dukket de opp før jeg rakk å skrive mer enn den første salgsmeldinga og hadde prøveskiltene klare. Jeg fikk startet opp bilen mens vi gikk opp og skrev de papirene vi trengte og handelen av gjort. Da var det bare å få lagt vinterdekkene bak i bilen og se bilen til Anders forlate gårdsplassen for siste gang. Det er jo ikke umulig at jeg kommer til å se bilen igjen i distriktet, men det går jo ganske mange av dem, så det er ikke sikkert at jeg kjenner den igjen. For ett år siden ville det kanskje vært vemodig og rart å se bilen kjøre avgårde, men nå må jeg innrømme at det bare var en lettelse å endelig fått solgt bilen. Men det var veldig merkelig når jeg kom ut på gårdsplassen kl 6.10 i morges når jeg skulle på jobb. Der stod det bare en bil, min egen røde Renault Kangoo. Den blå Skoda Felicia’n til Anders var borte vekk, og det var plutselig mye bedre plass her ute.

Nå skal det bli deilig å slippe å måtte tenke mer på bilen, at jeg har vært utrolig treig med å få lagt den ut på finn, og at jeg tross alt har tapt en del penger på den. Men det er spilt melk nå. Jeg er glad for at jeg har fått solgt bilen og fått inn det jeg fikk for den. Jeg var en liten tur i Sverige med pappa i går og handlet noen småting, deriblant en blu-ray film. I tillegg har jeg vært en tur på Obs i dag og kjøpt meg noen filmer til. På lørdag skal jeg på Chang Cheng og spiste for første gang etter at de åpnet igjen etter brannen. Dog i nye lokaler. Det blir spennende og ikke minst godt, regner jeg med! Det er med andre ord min lille «feiring» over endelig å ha solgt bilen! Hvis den hadde blitt stående enda en vinter, så hadde den garantert tapt seg enda mer i verdi. Nå har jeg bare min egen bil å passe på fremover. Det koster mer enn nok, spør du meg.

I dag har jeg egentlig ikke gjort stort, se bort fra å pusle litt her, vært en tur på Obs og kjøpt noen filmer som sagt. I tillegg har jeg vært en tur innom Platekompaniet og kjøpt 2 cd’er med Superfamily fra Moss. Ikke hørt dem før? Jeg vil virkelig anbefale deres album «Warszawa»! Jeg kjøpte også «Guns Tonight» som er deres nyeste album. Da gjenstår «Champagne EP» og «Back In Paris», men de to hadde ikke Platekompaniet i Fredrikstad inne i dag. Steike for ett klistremerke Platekompaniet hadde klistra på «Guns Tonight». Jeg angrer på at jeg prøvde å fjerne det, for det er masse limrester og kliss igjen på coveret! Jeg kan ikke tenke meg at jeg klarer å få dette pent, så da ender jeg vel med å bytte ut coveret, tenker jeg. Det er nok det enkleste! Pokker at de skal bruke så forferdelige billige klistremerker da? Det burde være mulig å få tatt av klistremerkene uten at de ødelegger hele coveret synes jeg! Jeg betalte tross alt full pris for dette albumet!

Ellers er det rolige dager på jobb om dagen, jeg kjører ett skift hvor jeg starter med å tomkjøre til Skjærhalden og første tur går fra Skjærhalden kl 7.40. Neste tur er 8.35 til Torsnes, så er det lunsj før jeg skal til Torsnes kl 10.40, Skjærhalden kl 11.50 og når jeg har returnert fra Skjærhalden til Bratte Bakke kl 13 er det skolekjøring neste. Skolekjøring fra Floren skole på Kirkeøy kl 13.35 og så er det nesten en hel times pause før jeg har skolekjøring fra Hvaler ungdomsskole på Asmaløy kl 15. Det var hele skiftet raskt oppsummert. Det er ikke noe særlig trøkk på noen av disse turene, se bort fra at det er litt elever på skolebussene da selvfølgelig! I utgangspunktet er det en fast buss som brukes på dette skiftet hver eneste dag, men den faste bussen #141 ble holdt igjen på tirsdag for å skifte til piggdekk og fordi politiet skulle bruke den til å rekonstruere bussulykka utenfor Torvbyen. I mellomtiden har jeg hatt #142 på en tur, den ble byttet ut igjen fordi jeg ikke var fornøyd. Så har jeg hatt #136 i et par dager før jeg fikk tilbake #141 igjen i dag. #136 er forøvrig den gamle «BjørgFjell» dekorerte bussen. Men nå har den blitt rød og fin, se bort fra at noen tydeligvis har vært borti et eller annet med den allerede.

De to siste dagene har det vært stedvis ganske glatt på Hvaler, spesielt i går. Jeg har derfor tatt det ganske stille og rolig på første tur fra Skjærhalden kl 7.40 og inn til byen. Men selv om jeg ikke har kjørt i mer enn 60 innover riksveien på Hvaler, er jeg i rute når jeg kommer til byen uansett. I morgen har jeg akkurat det samme skiftet, mens neste uke har jeg ett delt skoleskort hver eneste dag med unntak av på torsdag. Skoleskiftet starter kl 5.30, ferdig for første gang kl 8.55, starter opp igjen kl 12.45 og er ferdig igjen sånn ca kl 16.10. Men på torsdag har jeg en kl 6.50 til kl 15.30 dag igjen! Jeg har ingen planer etter jobb i morgen, men regner med at det blir stille og rolig her hjemme og jeg kommer til å NYTE det! Lørdag skal jeg som sagt ut en tur på Chang Cheng med to gode venner for å spise. Blir gøy å se hvordan det har blitt på nye Chang Cheng i nye lokaler! Søndag er det sesongavslutning i Formel 1 i Abu Dabi!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/29/bilen-solgt-roligere-dager-fremover/

1 kommentar

    • kak30 oktober, 2009 kl 20:00
      Forfatter

    Jeg tok meg forresten en tur innom Platekompaniet med de to cd’ene mens jeg var på jobb i dag.. og fikk erstattet de ødelagte (en med sprekk og en full av lim etter ett stort klistremerke) coverne!

    Bra service, det er jo meningen at cd’ene skal være hele og pene! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.