Drageløperen

I kveld har jeg sett Drageløperen fra 2007 på TV1000HD. Det er faktisk en film jeg bestemte meg for å se for et par uker siden, etter å ha tittet igjennom tv-programmet til TV1000HD. Jeg hadde blitt anbefalt å se filmen, så i kveld hadde jeg mulighet til å gjøre nettopp det. De to filmene jeg så på i går ble sendt på TV1000 Nordic, men jeg vil aller helst se filmene på TV1000HD, slik at jeg kan få se dem i HD-kvalitet. Det er ikke så veldig mange kjente fjes i denne filmen, ihvertfall ikke for meg. Men det er jo ikke så lett å fylle en rolleliste med menensker fra Afghanistan og Pakistan med de kjente trynene man kjenner fra Hollywood, eller Norge for den saks skyld. Filmen er forøvrig amerikansk.

«Drageløperen er en sterkt følelsesladd historie om vennskap, familie, ødeleggende feilgrep og befriende kjærlighet. I et splittet land på randen av krig, er to unge bestevenner, Amir og Hassan, iferd med å bli skilt for alltid. Det er en strålende ettermiddag i Kabul og himmelen er bristeferdig av den opprømte gleden ved en uskyldig drageløpturnering. Men i kjølvannet av dagens seier, vil en gutts fryktsomme og svikefulle handling bli opptakten til en katastrofe? og en storslått søken etter å gjøre bot. Nå, etter 20 år i Amerika, vender Amir tilbake til et farefylt Afghanistan, som er i Talibans jerngrep, for å konfrontere de mørke hemmelighetene som fremdeles hjemsøker ham, og ta en siste modige sjanse for å prøve å gjøre opp for seg. Filmen er basert på Khaled Hosseinis bejublede suksessroman med samme navn.» (sitat platekompaniet.no)

Dette var som det står i sitatet fra platekompaniet.no en sterkt følelsesladd historie om vennskap, familie, feilgrep og kjærlighet. Vi starter i nåtid og hopper raskt 20 år tilbake til oppveksten til Amir og Hassan. Hassan er sønnen til familiens tjener og Amirs aller beste venn. Hassan er lojal og gjør alt Amir måtte be han om. Men Amir har en stor svakhet, han er utrolig feig og tør ikke å stå opp for seg selv eller andre. Det får fatale følger for vennskapet og man får følelsen av at Amir bruker resten av livet sitt på å prøve å rette opp den feilen han gjorde. 20 år etter får han en mulighet til å rette opp i feilen, men da må han returnere til Afghanistan?

Dette er en film jeg kommer til å kjøpe for å ha i «samlingen»!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/26/drageloperen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.