Rolige dager på bussen i varmen

Etter å hatt en veldig hektisk første uke av skoleferien, har det i grunn vært stille og rolig siden. Denne uka kjører jeg et skift som starter 5.35 om morgenen og er ferdig kl 12.50. Det kan man vel i utgangspunktet si er en behagelig arbeidstid, se bort fra at vekkerklokka begynner å mase kl 3.55 om natta da. Men det er veldig behagelig å være ferdig til kl 12.50! Men jeg hadde satt pris på om det var litt mer levelige temperaturer ute! Det er nemlig ikke så mye jeg orker å gjøre når det er så varmt som det er nå om dagen! Når det kommer opp mot 30 grader, og ikke minst passerer 30 grader, blir det rett og slett ulidelig! Og det aller værste er at det blir veldig trøblete å sove godt om nettene! Innntil for to dager siden, hadde det gått ganske greit å sove, men de to siste nettene har vært alt annet enn bra.

I dag klarte jeg også å forsove meg med en 40 minutters tid, men allikevel klarte jeg å rekke å gjøre alt jeg skulle gjøre og komme meg på jobb i tide! Det vil si å komme seg ut av senga, ta seg en dusj, smøre matpakka og spise frokost før jeg kom meg avgårde på jobben! Det ble naturlig nok litt mer stress enn normalt og mindre lesing av nettaviser til frokosten, men jeg klarte å komme meg tidsnok på jobb ihvertfall. Det er det viktigste! Skiftet jeg har hatt denne uka inneholder også litt dødtid mellom turene, så da har jeg benyttet anledningen til å «hvile øya» litt mellom noen av turene. Det har vært utrolig deilig når man har fått litt mindre søvn enn normalt pga den ekstreme varmen vi har om dagen! Når det kommer opp mot 33 og 34 grader, er det alt annet enn normale forhold her i Norge. Jeg er ihvertfall ikke vant til slike temperaturer. Og jeg har aldri likt varmen noe særlig heller. 20 til 25 grader går greit, selv om jeg foretrekker om det ligger rundt 20 grader. Men når det blir mer enn 30 grader, går jeg mer eller mindre i «koma».

Når jeg er på jobben har jeg jo klimaanlegg i bussen og bilen, men så fort går ut av bussen eller bilen, er det som å møte en vegg. For ikke å snakke om hvor varmt det er hjemme om dagen! Når jeg gikk og la meg i går kveld var det utrolige 30 grader inne! Da er det jaggu ikke lett å få sovet nei! Men sovnet heldigvis etterhvert, slik at jeg fikk meg noen timers søvn allikevel. Regnværet og tordenværet vi plutselig fikk i kveld var utrolig godt, spør du meg! Temperaturen ute falt ganske dramatisk i løpet av noen få minutter! For min del kunne det gjerne ha blitt der nede også, men det skal være varmt til og med lørdag, men på søndag er det meldt kjøligere vær og ikke minst regnvær! Det må jeg innrømme at jeg gleder meg noe innmari til!

Ellers er det stille og rolig på bussen om dagen. Det er få passasjerer og ikke noe særlig med trafikk. Skiftet jeg kjører nå denne uka består i grunn bare av turer til Glombo-Langøya, Skjærviken, Lisleby og Saltnes-Tomb. Så se bort fra at jeg kjører Glombo-Langøya tre ganger, er det en ganske variert dag allikevel! I tillegg til at det går med en del drikke om dagen, må jeg også innrømme at det blir en del is på jobben. Når man har pause enten utenfor Narvesen eller Coop Mega, er det veldig lettvint å bare stikke innom og kjøpe seg en iskald is! Og da er det selvfølgelig favoritten Royal Trippel fra Diplom Is det går i! Hvis de ikke har Trippel velger jeg som regel Royal Mørk. Men jeg ser virkelig frem til kjøligere dager fra søndag! Håper dette var den siste ekstremvarmeperioden vi fikk denne sommeren!

Så fort temperaturene kommer tilbake til litt mer normale nivåer og butikkene får inn vifter igjen, tror jeg at jeg seriøst bør gå til anskaffelse av minst ei vifte. Jeg har ingen (jeg kastet de jeg hadde når jeg flytta fra Veum og hit til Krokstien) nå, og det hadde vært utrolig befriende å ihvertfall fått litt sirkulasjon på lufta her! Men når slik ekstremvarme kommer plutselig, løper Ola og Kari Nordmann og tømmer alle butikkene for vifter. Det nærmeste stedet jeg så at Elkjøp hadde ei vifte på lager var i Alta. Men det er tross alt litt langt for å hente ei vifte. Selv om jeg liker å kjøre bil, så får jeg heller bare bite tenna sammen og lide meg igjennom denne varmen!

                                                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/07/24/rolige-dager-pa-bussen-i-varmen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.