Jeg holder ut i varmen

På skiftet jeg kjørte på fredag merket jeg godt trafikken til Hvaler og Skjærhalden. Det var mye mer trafikk enn det har vært tidligere og når alle disse skulle hjem på søndag merket man det kanskje enda bedre. Jeg leste i en nettavis at køen stod fra Kråkerøy kirke og helt inn til sentrum. For mitt vedkommende var køene ved tunnel vest og øst lengre enn normalt, noe som resulterte at kolonnekjøringene tok lengre tid, som igjen resulterte i at jeg ble mer forsinket enn hva jeg hadde vært vant til på dette skiftet. Men det var ikke værre enn at jeg fikk kjørt alle mine turer, dog noen av dem litt forsinket. Når jeg hentet bussen i garasjen var det ikke mindre enn 32 grader inne i bussen. I løpet av skiftet var den laveste temperaturen 31 grader og den høyeste 33 grader. Varmt? Nei, ikke i det hele tatt. Til å ikke være glad i varme i det hele tatt, er jeg egentlig imponert over at jeg holder ut i disse temperaturene. Men det er ikke til å stikke under en stol at det drikkes ekstremt mye om dagen og at det svettes langt over normalen.

I helge hadde jeg fri, både lørdag og søndag. Men i dag var det på’n igjen. Det var ikke mindre enn 20 grader både inni og utenfor bussen i morges kl 5:30. Det er jaggu ikke dårlig på denne tiden av året. Dagen startet selvfølgelig med å åpne alle luker i bussen og jeg kjørte med sidevinduet fremme på førerplass åpent hele dagen, med unntak av inne i Hvalertunnelen. Årsaken til sistnevnte er at det bråker noe forferdelig. På de to første turene var det i grunn ganske kjølig og deilig med vinduet åpent, men det tok ikke lange stunden før temperaturen steg dramatisk i bussen og svetten begynte å renne igjen. Den høyeste temperaturen utendørs i dag har vært 27 grader og den høyeste temperaturen inni bussen på mitt ordinære skift var 33 grader.

I dag gikk forøvrig passeringene igjennom Hvalertunnelen over all forventning. Når jeg kom til tunnel vest var jeg forberedt på at køen skulle stå der og vente på meg, men der var det ikke en eneste bil, ikke ett eneste «STOPP, vent på ledebil» skilt eller noe som helst. Det var derfor bare å kjøre igjennom Hvalertunnelen som normalt. På dette skiftet baller forsinkelsen fort på seg siden det skal kjøres en skoletur fra Skjærhalden til Asmaløy og så tomkjøre tilbake til Skjærhalden igjen. Men i dag gikk alle disse 3 turene igjennom Hvalertunnelen smertefritt, og jeg var i rute som aldri før. Men når jeg skulle kjøre fra Skjærhalden til Fredrikstad kl 8:45 var «STOPP, vent på ledebil» skiltet og den sedvanlige bilkøen tilbake igjen. Det var dog ikke lenge jeg måtte vente før vi ble ledet igjennom tunnelen! Alle turene på dette skiftet ble derfor kjørt i rute med tid til overs imellom turene til og med! Det er jaggu ikke ofte man opplever om dagen!

Rett før jeg var ferdig med dagens skift ringte Borg Buss og lurte på om jeg kunne hjelpe til litt til i dag. Det var en sjåfør som hadde behov for å komme fra skiftet sitt litt tidligere, derfor var det på’n igjen kl 11:40 (Mitt første skift var ferdig kl 10:45). Det som da ble kjørt var en tur til Lisleby, 2 runder med Glommaringen riksvei 111 og påbegynne Skjærviken om Sellebakk. På sistnevnte tur ble jeg avløst i rundkjøringa på Østsiden. Da var klokka rett før kl 15 og det var på tide å komme seg hjemover igjen. Det var ikke noe mindre varmt i Glommaringbussen, høyeste notering var 34 grader. Men jeg ser på værvarselet fremover at det skal bli litt kjøligere allerede i morgen. På onsdag er det snakk om å bare være 18 grader og regnvær. Gjett om jeg gleder meg til litt kjøligere vær! 🙂 En ting er å være utendørs i temperaturer opp mot 30 grader, hvor det som regel lufter litt. En annen ting er å sitte inni en buss med opptil 34 grader hvor det så og si ikke lufter en dritt. Ihvertfall ikke når man står rolig. Ellers er det alfa omega å ha sidevinduet på førerplass og den lille vifta vi har rett ovenfor oss på full guffe! Ellers hadde jeg nok rent bort for lengst.

Egentlig skulle jeg hatt fri i morgen, siden jeg jobber både lørdag og søndag, men det har som vanlig dukket opp nye sykmeldinger. Jeg skal derfor kjøre ett skift som består av 3 turer til Skjærhalden i morgen. Jeg begynner ikke før kl 6:55 i morgen og er ferdig allerede kl 12:35. Derfor er det ganske mye igjen av morgendagen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/11/jeg-holder-ut-i-varmen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.