Audi til Le Mans for å kjempe om 7. seier

Førstkommende helg går 24 timers løpet Le Mans av stabelen igjen. Audi har vunnet Le Mans 6 ganger, i 2000, 2001, 2002, 2003, 2005 og 2006. De 5 første gangene vant Audi med legendariske Audi R8 mens det var Audi R10 TDI som sikret Audi seieren i fjor. Audi skrev med dette historie, da de var de første som vant løpet med TDI. Inntil i går var det høyst usikkert om Tom Kristensen ville kunne delta under årets Le Mans, etter den seriøse kræsjen i DTM i slutten av april. Men i går ble det offentliggjort under en pressekonferanse i København at Tom Kristensen hadde blitt friskmeldt av legen sin og ville derfor delta under årets Le Mans. Dermed går Mattias Ekström tilbake til å ha status som reserve-sjåfør. Tom Kristensen har vunnet Le Mans ikke mindre enn 7 ganger, 5 ganger med Audi og en gang med Porsche og Bentley. Tom Kristensen er den mestvinnende sjåføren gjennom tidene på Le Mans med sine 7 seire. Andre sjåfører med mange seire på Le Mans er Jacky Ickx (6) og Derek Bell (5). Olivier Gendebien, Henri Pescarolo, Yannick Dalmas, Emanuele Pirro og Frank Biela har alle vunnet 4 ganger hver! Mer statistikk på wikipedia.org!

Nytt av året er at Audi kommer til å få sterk konkurranse fra Peugeot sin 908 HDi FAP med TDI-motor. Dette blir første gang Audi R10 TDI og Peugeot 908 HDi FAP skal konkurrere i samme konkurranse. Resten av året deltar Audi R10 TDI i ALMS (American Le Mans Series) og Peugeot 908 HDi FAP deltar i LMS (Le Mans Series). Det blir derfor første gang det blir mulig å se hvor konkurransedyktige disse to er mot hverandre. Peugeot gikk ut med brask og bram i 2005 at de skulle bli den første til å vinne Le Mans med TDI. Problemet var at de ikke skulle stille til start før i år, og Audi R10 TDI hadde sin bil allerede klar til 2006-sesongen. Siden Audi R10 TDI også vant fjorårets Le Mans, var det Audi som gikk inn i historiebøkene og ikke Peugeot. Under testdagen på Le Mans den 3. juni var Peugeot 908 HDi FAP raskest og 5. raskest, mens Audi R10 TDI var 2., 3. og 6. raskest. Dette gir dog bare en liten indikasjon, da testdagen ene og alen benyttes til å teste ut forskjellige oppsett og dekk. Det er nok først under morgendagens kvalifisering vi virkelig får se hva disse to bilene er gode for. Den første kvalifiseringen kjøres i 2 deler, fra 19-21 og 22-24. Den andre kvalifiseringen kjøres torsdag til de samme tidene. På fredag holdes det en pressekonferanse før det lørdag kl 9-9:45 kjøres en oppvarming. Selve løpet starter lørdag kl 15:00 og avsluttes søndag kl 15:00.

Siden Eurosport ikke har rettighetene til å sende 24 timers løpet Le Mans lengre, var jeg i fjor nødt til å abonnere på Canal+ Sport for å få se løpet. I år har jeg derimot valgt å abonnere på MotorsTV isteden. For det første er MotorsTV mye billigere (49 kr i måneden) og for det andre sender de utrolig mye mer LIVE fra Le Mans! Jeg er dog såpass uheldig at jeg jobber store deler av helgen, men jeg skal nok klare å få sett litt allikevel. Løpet starter som sagt lørdag kl 15:00, men kl 19:15 begynner jeg på jobb. Da er jeg ferdig kl 04:45 søndag morgen og så begynner jeg på jobb igjen kl 17:30 til kl 00:30.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/12/audi-til-le-mans-for-a-kjempe-om-7-seier/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.