Audi triumferte med TDI på Le Mans!

Det har på ingen måte vært en trøbbelfri helg for Audi, men hovedvekten av problemene lå på Audi R10 TDI #7 med Tom Kristensen, Dindo Capello og Allan McNish. Audi R10 TDI #8 med Frank Biela, Emanuelle Pirro og Maro Werner hadde få problemer og kjørte inn til en klar seier for Audi R10 TDI med en margin på 4 runder til Pescarolo #17 som sikret seg 2. plass. Førerne på Perscarolo #17 var blant annet rally verdensmesteren Sebastian Loeb. Loeb fikk forøvrig æren av å kjøre Pescarolo #17 over målstreken! Audi R10 TDI #7 derimot hadde en masse problemer fra omlag 4 timer inn i løpet og tilbragte til tider ganske mye tid i garasjen.

Når de første problemene meldte seg etter omlag 4 timer tok det 21 minutter før Audi R10 TDI #7 var ute på banen igjen, og hadde rast ned fra en ledelse til en 16. plass. Tom Kristensen, Dindo Capello og Allan McNish klarte dog å kjøre seg opp til en fin 3. plass for Audi-teamet, men var 13 runder bak vinnende Audi R10 TDI #8. Det så underveis ut til at Audi R10 TDI #7 skulle klare å ta igjen avstanden frem til Perscarolo #17, men når den måtte gjentatte ganger i garasjen for å fixe diverse problemer, ble avstanden bare større og større, og måtte til slutt bare innse at noe bedre enn 3. plass var ikke mulig å oppnå, uten at Pescarolo #17 skulle få problemer. Med unntak av en liten «off track» og behov for assistanse for å komme seg ut av sandfella, med medfølgende retur til pit, var det i grunn ingen nevneverdige problemer Pescarolo #17 hadde iløpet av disse 24 timene. Ihvertfall ikke som jeg fikk med meg.

Det var imponerende å se hvilket tempo Audi R10 TDI’ene holdt under hele løpet, Tom Kristensen satt raskeste rundetid under løpet med 3:31,211 med Audi R10 TDI #7. Audi R10 TDI #8 noterte raskeste rundetid 3:32,062. Pescarolo-bilene noterte hhv 3:35,770 og 3:35,656 som beste tid. Audi R10 TDI’ene hadde i grunn ett racetempo som var 4-5 sekunder raskere enn Perscarolo, i tillegg til at de kunne kjøre 15 runder mot 12 runder for Pescarolo pr. tank med drivstoff. På bakgrunn av dette opparbeidet Audi R10 TDI’ene seg fort ett forsprang, og etter 24 timer var det 4 runder mellom vinnende Audi R10 TDI #8 og Pescarolo #17 på 2. plass. Avstanden kunne vært enda større hadde det ikke vært for det ene problemet Audi R10 TDI #8 hadde underveis, der den tapte 9:50.

Jeg må innrømme at jeg aller helst ville at Audi R10 TDI #7 skulle vinne i år, og dermed gi danske Tom Kristensen sin 8. Le Mans-seier, men man kan ikke få alt heller. Hovedmålsetningen var selvfølgelig at en av Audi R10 TDI’ene skulle vinne! Det er nye muligheter neste år!

Totalt sett har Audi vunnet 24 timers løpet Le Mans 6 ganger: 2000, 2001, 2002, 2004, 2005 og 2006! Tom Kristensen har kjørt vinnerbilen alle årene med unntak av i år. Tom Kristensen vant også Le Mans i 2003, men da i en Bentley! (Bentley eies av Audi, var basert på Audi R8C og hadde en Audi-motor) Tom Kristensens første Le Mans-seier sikret han seg med en Porsche i 1997.Btw; Jeg har sett alle sendingene til Canal+ SPORT fra Le Mans i år, og har bare fått sovet en time i natt og fikk tatt en «nap» etter at løpet var ferdig i ettermiddag. Jeg ser derfor frem til å få sovet i natt! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/18/audi-triumferte-med-tdi-pa-le-mans/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.