Audi R10 TDI raskest i Le Mans Series-test

Det er med stor glede at Audi R10 TDI skal delta under årets Le Mans Series sammen med Peugeot 908 HDi FAP. I fjor var de kun konkurrenter under 24 timers løpet Le Mans. I år skal de konkurrere mot hverandre både under Le Mans Series, 24 timers løpet Le Mans og på 12 timers løpet på Sebring. Sebring-løpet er sesongåpningen av American Le Man Series, i tillegg bruker veldig mange team løpet som en oppvarming til årets 24 timers løp på Le Mans.

24 timers løpet Le Mans ble i fjor vunnet av Audi R10 TDI, med Peugeot 908 HDi FAP på 2. plass. Det blir spennende å se hvordan det går med konkurransen mellom Audi og Peugeot i år. Spesielt blir det spennende å se hvordan Peugeot gjør det på Sebring. Audi har vunnet 12 timers løpet på Sebring 8 år på rad. Men det blir også spennende å se hvordan Audi og Peugeot gjør det mot hverandre i de 5 1000 km løpene som Le Mans Series består av. Disse løpene kjøres i Barcelona, Monza, Spa, Nürburgring og Silverstone. Nå som Audi også skal delta i Le Mans Series, blir det mye mer interessant å følge serien på Motors TV!

Under årets første utrulling av Audi R10 TDI, ser det ut til at alt gikk etter planen. De 2 nye Audi R10 TDI’ene som skal benyttes i Le Mans Series var raskest under søndagens testing. Såvidt jeg kan se på resultatlistene, ser det ikke ut til at Peugeot deltok i denne testen. Audi R10 TDI noterte de raskeste tidene med henholdvis 1m 39.705s og 1m 40.777s. Den nærmeste konkurrenten var Courage-Oreca-Judd med 1m 42.631s.

De 4 sjåførene som skal delta i årets Le Mans Series for Audi er Allan McNish, Dindo Capello, Alexandre Premat og Mike Rockenfeller. Audi har valgt å ikke delta i dag 2 (i dag) av Le Mans Series-testingen, da de har hendene fulle med å sende avgårde de nye Audi R10 TDI’ene som skal benyttes i American Le Mans Series. Sesongåpningen på Sebring går av stabelen allerede lørdag den 15. mars!

I motsetning til i fjor kommer jeg ikke til å publisere noen motorsportrelaterte artikler på car.kak.net, men jeg kommer til å skrive om det her på blog.kak.net. Her vil jeg også legge ut ett lite knippe bilder fra hvert av løpene. I motsetning til tidligere, har jeg bedre TV-dekning av motorsporten enn noen gang. Jeg kommer til å kunne få se Formel 1 på TV3, WTCC på Eurosport, Le Mans Series, American Le Mans Series og 24 timers løpet Le Mans på Motors TV! Dette blir en knallsesong!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/03/audi-r10-tdi-raskest-i-le-mans-series-test/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.