Audi R10 TDI i Le Mans Series

Audi stiller for første gang med Audi R10 TDI til start i den europeiske Le Mans Series. Audi deltok i debutsesongen av denne serien i 2004, men da het den Le Mans Endurance Series. Audi sikret seg alt som var av titler og plasseringer i LMES det året. EN privat drevet Audi R8 var også med i 2005-sesongen, med varierende hell. Audi deltok ikke i denne serien i 2006 og 2007. Men i år er de tilbake igjen, denne gangen som ett fabrikksteam med Audi R10 TDI.

Audi stiller i tillegg til start med 2 stk Audi R10 TDI, ledet av Dindo Capello og Allan McNish. Dindo Capello og Allan McNish ble LM P1-mestere i American Le Mans Series i 2006 og 2007. De imponerte åpenbart såpass i 2007 at den andre Audi R10 TDI’en vil bli kjørt av Alexandre Prémat og Mike Rockenfeller. Dette ved siden av at de også deltar i årets DTM-mesterskap. Det er Audi Sport i samarbeid med Team Joest som står bak denne satsingen.

Disse to Audi R10 TDI’ene skal også stille til start i årets 24 timers løp på Le Mans den 14. og 15. juni. I desember meldte jeg at Audi vil stille til start med 3 stk Audi R10 TDI under 24 timers løpet på Le Mans, så da er det tydligvis ett team til som vil stille til start. Jeg tipper at det er Audi Sport North America som vil drifte den tredje bilen. Jeg går ut ifra at det fortsatt er Audi Sport North America som står bak Audi R10 TDI-satsingen under årets American Le Mans Series. Hvem som vil sitte bak rattet på de to Audi R10 TDI’ene som skal være med i ALMS og den tredje bilen på 24 timers løpet på Le Mans vet jeg ikke enda. Men jeg regner med at det ikke er lenge til Audi deler den informasjonen med oss.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/28/audi-r10-tdi-i-le-mans-series/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.