Audi R10 TDI på front row på Le Mans

Kvalifiseringen til 24 timers løpet Le Mans foregår i 4 «bolker». Det kjøres 2 timers kvalifisering mellom 19 og 21 og 22 og 24 onsdag og torsdag. På fredag er det ingen kjøring på banen, men lørdag morgen starter man med en 45 minutters warm up. Under årets kvalifisering var det i grunn ikke så mye av kvalifiseringen som var brukbar til å sette raske tider. 50 minutter av den første 2 timers kvalifiseringen var rødflagget pga en alvorlig kræsj med en Lamborghini Murcielago. Den andre 2 timers perioden var banen våt, og det var først i de siste 15 minuttene at det var mulig å sette raske tider. Etter den første perioden hadde Audi pole position, men i løpet av de siste 15 minuttene av den andre perioden vekslet pole position mellom Audi og Peugeot. Det var til sist Peugeot som trakk det lengste strådet med en rundetid på 3m 26,344s. Audi lå på 2. plass med tiden 3m 26,916s.

Dag 2 av kvalifiseringen så vi «stående regn» på Le Mans banen, og det var i starten ikke mye matnyttig som kunne gjøres, i hvertfall ikke når det kom til kvalifisering. Teamene brukte dog tiden til å skaffe seg erfaring på å kjøre under regnvær. Den første perioden ble også utsatt med 30 minutter for å rydde banen for noe oljesøl som «classic» bilene hadde lagt ifra seg. Den første perioden ble derfor kjørt til 21.30, mens man var igang for den andre perioden allerede kl 22. Det fortsatte å regne på Le Mans hele kvelden, og det var derfor ikke mulig å sette raskere tider enn 4m 01,2s. Audi satt de raskeste tidene under regnværet torsdag. Men det hjalp lite for selve kvalifiseringen. Det var ingen som forbedret tidene sine fra onsdag på torsdag. Det ble derfor Peugeot 980 HDi FAP på pole position og Audi R10 TDI på 2. 4. og 5. startspor. Den andre Peugeot 908 HDi FAP’en starter fra 3. startspor. Beste ikke-diesel var Pescarolo med 6. startspor.

I år er forøvrig første gang siden 2002 at Audi stiller til start med 3 fabrikksbiler, og det blir spennende å se hvordan disse 3 bilene gjør det mot de to nye Peugeot 908 HDi FAP. Audi har ikke hatt den helt store motstanden på Le Mans de siste årene, det året ett annet team virkelig hadde en gyllen sjanse til å stikke av med seieren var i 2005 når Audi R8 kjørte for siste gang og hadde blitt pålagt en rekke restriksjoner fordi det var en gammel og utdatert racingbil i henhold til det årets reglement. Men Audi R8 stakk av med seieren også dette året. Pescarolo måtte nøye seg med 2. plass.

I år er derimot Peugeot på plass med 2 fabrikksbiler og det blir spennende å se hva de får til. Forløpig har Peugeot 908 HDi FAP kun deltatt i Le Mans Series i Europa, mens Audi R10 TDI deltar i ALMS i Amerika. Vi har derfor ikke sett disse to racingbilene kjempe mot hverandre tidligere. Audi R10 TDI har allerede kjørt ett 24 timers løp på Le Mans i fjor, vi vet derfor hva Audi R10 TDI er god for. Vi vet derimot ikke om Peugeot 908 HDi FAP er pålitelig nok til å fullføre ett 24 timers løp. Det blir spennende å se. Løpet starter lørdag kl 15:00 og er ferdig søndag kl 15:00. Siden jeg skal jobbe lørdag kveld og natt til søndag, er det ikke så alt for mye jeg får sett av løpet, men jeg skal nok snike meg til litt av løpet. Blant annet startet og ett par-tre timer fremover. Siden jeg er ferdig på jobb kl 04:45 søndag morgen, er det uvisst hvor mye jeg eventuelt får med meg av slutten av løpet søndag formiddag.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/16/audi-r10-tdi-pa-front-row-pa-le-mans/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.