Nydelig og kjøligere vær

Etter å hatt 26-30 varmegrader i skyggen en periode storkoser jeg meg i det «nye» kjøligere været vi har fått. Vi så allerede en antydning til kjøligere vær i går, men i dag har det rett og slett vært nydelig. Når jeg var oppe rett før kl 5 i morges var det 12 grader ute og når jeg var ferdig på jobb rett før kl 11 var det omkring 17 grader. I bussen måtte jeg for første gang på lang tid droppe å åpne taklukene i bussen, siden det bare var 16 grader bak i bussen. Det er greit å ikke fryse passasjerene ut av bussen også. Men det tok ikke lange stunden før temperaturen steg og jeg så meg nødt til å åpne taklukene litt ihvertfall. Den høyeste temperaturen jeg hadde i bussen i dag var 22 grader. Og det er så absolutt levelig. Jeg har faktisk ikke hatt i gang den lille vifta vi har fremme på førerplass i dag i det hele tatt, og jeg har heller ikke vært nødt til å kjøre med sidevinduet åpent hele tiden.

I følge værmeldinga på f-b.no ser det ut til at været kommer til å holde seg en stund fremover. For meg og alle andre som ikke er alt for gira på 27-30 varmegrader i skyggen, så er det absolutt gode nyheter! En ting er å være ute i friluft i 27-30 varmegrader, en annen ting er å sitte inne i en buss i 34 varmegrader hele dagen! Hadde man hatt buss med klimaanlegg hadde det sikkert ikke vært så farlig om det var varmt ute, men nå har det seg slik at lokalbussene ikke har klimaanlegg. Akkurat nå er det 19,3 varmegrader ute på Veum og det er 23 grader inne. For første gang på lang tid står ikke vifta og blåser og jeg har ikke vært nødvendig å ha vinduene på vid gap her. Når temperaturen synker både ute og inne er det også utrolig mye lettere å få sovet om natta! 😉

Under har jeg lagt ut noen kjappe bilder tatt med mobiltelefonen på vei hjem fra jobb i dag. Som dere ser er jeg ikke akkurat lei meg for skyene på himmelen og det kjøligere været vi har fått i dag! Legg også merke til at det er satt opp ett stillase rundt hele huset der hvor jeg bor. Om ikke lenge skal hele taket legges om. Det vil si at gammel takstein skal tas av, det skal legges på ny pappa, lekter og ikke minst ny takstein. I den sammenheng hadde firmaet som monterte opp stillaset vært litt uforsiktig med begge parabolene som henger på veggen. For mitt vedkommende (min parabol er den som er midt på veggen) var det ikke mulig å justere parabolen i det hele tatt, siden de hadde rett og slett vridd på hele «disken» og montert stillaset foran (og helt inntil) parabolen. På mandag var heldigvis stillasefolkene tilbake og fikk flyttet på stillaset slik at det var mulig å justere parabolen igjen. I går var en mann fra Servicesenteret for Radio og TV i Sarpsborg her og justerte og sørget for at parabolen var som den skulle etter den litt merkelige behandlingen den hadde fått av stillasefolket. Regninga ble selvfølgelig sendt til de som monterte stillaset. Stillaset var vel ferdig montert sist onsdag, men jeg oppdaget ikke mangelen av tv-signaler før på fredag. Tirsdag i 15-tiden var tv-signalene tilbake igjen! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/13/nydelig-og-kjoligere-vaer/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.