Reklamefri hverdag

Jeg har over lengre tid sett meg lei av all den reklamen som dumper ned i postkassen hver eneste uke, spesielt på mandager og torsdager. Derfor har jeg flere ganger vurdert å si nei takk til uadressert reklame. Derfor har jeg nå reservert meg mot adressert reklame og telefonselgere hos Brønnøysundregistrene. For å få stoppet reklamen du får i postkassen, det vil si den uadresserte reklamen, må du derimot ta direkte kontakt med ditt postkontor. Det eneste du trenger er ett klistremerke hvor det står "Uadressert reklame – NEI TAKK!" Denne klistrer du dermed på din postkasse!

Jeg hadde vært litt treig med å få opp merkene på postkassa, da jeg pga hærverk på postkassa hadde måttet kjøpe meg en ny postkasse. Det var derfor ingen vits å klistre merkene på den gamle postkassa. På mandag fikk jeg den vanlige (store) bunken med reklame, mandager og tirsdager er de aller værste dagene når det kommer til reklame i postkassa. Dermed bestemte jeg meg for å skru ned den gamle og henge opp den nye postkassa med en gang. Jeg hadde derimot gått på en liten smell når jeg kjøpte postkassa, da denne var beregnet på å henge på ett postkassestativ eller ett gjerde. Hvis jeg hadde prøvd å skru denne postkassa rett opp på veggen hadde jeg nok fått store problemer med å åpnet den.

Det hadde sikkert vært en effektiv måte å hindre reklame i postkassa, men det hadde også vært litt problematisk for postmannen å levere den posten jeg faktisk ønsker. Postkassa måtte derfor "lektes ut" litt. Derfor var det frem med både lekter og baufil for å få opp postkassa. Men når den omsider kom opp, skal jeg si dere at det satte en effektiv stopper for reklamen! Jeg har ikke fått en eneste reklameblekke i postkassa etter dette! Det er nesten litt rart å komme hjem til helt tom postkasse. De to siste dagene har det faktisk ikke kommet en dritt. Merkelig, men samtidig utrolig deilig å slippe all reklamen! Det blir dog spennende å se om det fortsetter slik, eller om det kommer til å dukke opp litt reklame nå og da. Spesielt er jeg spent på om de andre utenom posten respekterer disse klistremerkene! Hvis man derimot skulle ombestemme seg og ønske å motta reklame igjen, er det bare å ta av merkene på postkassa!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/23/reklamefri-hverdag/

3 kommentarer

  • Arild Kristiansen23 mai, 2008 kl 23:03

  Ja hei Ken.Jeg forstår «problemet.»Det meste av reklamen er helt klart søppel.Jeg har mange ganger selv tenkt tanken å stoppe «dritten» Men er samtidig redd for å gå glipp av det «fantastiske» tilbudet eller den «livsviktige» offentlige innformasjonen som plutselig måtte ligge der i «søppelkassa»He He

  • kak23 mai, 2008 kl 23:10
   Forfatter

  Livsviktig og fantastisk er definitivt IKKE ord jeg klarer å sette i sammeheng med uadressert reklame. Hvis man skulle ombestemme seg, er det jo bare å fjerne klistremerkene igjen. Det er selvfølgelig noe av reklamen jeg faktisk tittet på, men det ble bare mindre og mindre av det. En av de siste reklameblekkene jeg ga opp var Elkjøp. Jeg var rett og slett dritt lei av å lese om tilbudene de aldri hadde på lager.

  • kak6 juni, 2008 kl 10:26
   Forfatter

  Den nye reklamefrie hverdagen er rett og slett hærlig! Det er dog fortsatt litt snodig å møte helt tom postkasse nå og da. Men jeg slipper all den unødvendige reklamen som vi bare bærer inn og ut hele tiden. Det eneste som har snublet ned i postkassa mi etter at klistremerkene var på plass var menighetsbladet til Glemmen menighet. Ja, den er uadressert, men er det reklame? Uansett, jeg gikk sporenstreks til den andre enden av huset og la den rett i dunken for returpapir.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.