Hektisk hverdag, færre bilder

Det har vært rolige dager for oss bussjåfører i sommer, men nå er det som sagt en helt annen situasjon som skolen har begynt igjen. Med unntak av de få bildene som ble tatt av bussen jeg brukte i begynnelsen av uka, har det ikke blitt tatt ett eneste bilde på jobb denne uka. Derfor måtte jeg ty til ett arkivbilde til innlegget Fullt trøkk om dagen. Det er det ytterst sjeldent at jeg gjør her på blog.kak.net. Som regel har jeg hatt med meg diverse bilder fra arbeidsdagen, eller så har jeg tatt noen bilder for å illustrere et eller annet jeg har lyst til å skrive om. Men denne uka har det med andre ord vært mer enn nok å gjøre den jobben jeg skal gjøre.

Det gjør jo også at arbeidsdagene går fortere enn om man har dødtid i tide og utide. Ikke misforstå, jeg synes det er ok å ha litt dødtid innimellom, men noen ganger kan det rett og slett bli for mye av det. Spesielt når man er «strandet» på et eller annet sted hvor det ikke er passasjerer, kollegaer eller andre man kan slå av en prat med. Da har det ofte blitt til at jeg har knipset litt løst og fast med kompaktkameraet jeg har med meg på jobb hele tiden.

Hvor mange ganger har du ikke sett bilder av den samme bussen på de samme stedene, og de siste ukene har du også sett x antall bilder av de samme skoene som jeg har på meg. Det blir fort sånn når jeg har dødtid til overs og ikke helt vet hva jeg skal bruke den til. Da blir det ofte til at jeg tar litt bilder, da har jeg ihvertfall noe å pusle med. Det er ikke alltid at bildene blir noe bra, spennende eller kan brukes til noe som helst. Men det er ihvertfall ett tidsfordriv som jeg liker å holde på med.

Jeg kunne i grunn egentlig tatt bilder hele tiden, hvis jeg hadde hatt noe interessant og morsomt å ta bilder av. Jeg synes det er spesielt gøy å ta bilder som skal legges ut og vises frem etterpå. Jeg er ikke typen som tar bilder som enten lar dem ligge på harddisken eller ende opp i ett fotoalbum. Da gidder jeg rett og slett ikke å ta bilder. Hva er egentlig poenget med å ta bilder som ingen skal få se? Jeg kan selvfølgelig sitte og se tilbake på dem om noen år, men det er liksom ikke like gøy synes nå jeg. Jeg tar med andre ord så og si bare bilder for å publisere dem etterpå. Ihvertfall når det er litt mål og mening med fotograferingen.

Enkelte dager har jeg egentlig veldig lyst til å ta bilder, men jeg vet søren ikke hva jeg skal ta bilder av. Det hender at jeg tar med meg kameraet og kjører meg en tur og ser om jeg finner på noe underveis. Men det er det ikke alltid at jeg gjør. Til tider kan jeg være så lite oppfinnsom at jeg rett og slett blir irritert på meg selv. Andre ganger kan det være stikk motsatt. Men så fort jeg har kommet meg ut, fått kameraet ut av fotobaggen og begynt å ta bilder av et eller annet, blir det ofte til at jeg tar flere hundre bilder. Når man bruker digitalkamera koster det jo ikke fem øre enten man tar ett eller fem hundre bilder, så da er det jo bare å la inspirasjonen, kreativiteten og bildebrikkene fylles opp til man har tatt de bildene man har lyst til.

På søndag hadde jeg egentlig lyst til å ta litt bilder, men jeg kom egentlig ikke på noe fornuftig å ta bilder av. Jeg har egentlig lyst til å ta en tur rundt på FMV-området igjen, for å se hvordan det ser ut der etter at jeg var der sist. Gamlebyen er egentlig utømmelig for motiver og Vaterland er også en bydel jeg kunne tenke meg å ta noen bilder av. Men så var det å få den berømte rævva i gir og komme seg ut og ta disse bildene. Det er enkelte dager jeg ikke en gang har ett lite snev av initiativ til å gjøre noe med det faktum at jeg har lyst til å ta litt bilder. Men noen bilder har det jo blitt i det siste, som f.eks fra Italiensk dag 2009 og NSK Classic & Sportscar Meeting 2009 på Vålerbanen.

Men på søndag hadde jeg altså egentlig lyst til å ta noen bilder, men det eneste jeg kom hjem med var altså bildene av skoene mine. Ikke så oppfinnsomt kanskje, men jeg synes ihvertfall at noen av bildene ble ganske kule! Men veldig oppfinnsomt var det kanskje ikke. Den første gangen var det oppfinnsomt og kanskje til og med litt genialt. Nå kan det se ut til at det blir en tur til Rudskogen eller to fremover, så da dukker det nok opp noen bilbilder igjen. Men kom gjerne med tips eller forslag til noe annet jeg kan ta bilder av! Så kan jeg se hva jeg klarer å finne på og legger ut resultatet her i bloggen etterpå!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/21/hektisk-hverdag-farre-bilder/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.