Italiensk dag 2009 på Vålerbanen

Jeg har i dag vært på Italiensk dag 2009 på Vålerbanen sammen med to gode venner. Anders og jeg har egentlig hatt lyst til å dra på dette årlige treffet tidligere, men det ble aldri noe av det dessverre. Men i år fikk ihvertfall jeg meg en tur til Vålerbanen. Jeg har ikke vært der siden glattkjøringa med buss og lastebil for 2 år siden. Det var utrolig mange flotte italienske biler. Det eneste merket som ikke var representert var Lamborghini. Litt synd i grunn, for det er ett mer spesielt og eksklusivt merke enn det f.eks Ferrari er. Ferrari er forholdsvis vanlig for tiden, det er ikke Lamborghini. I tillegg til alle de italienske bilene og motorsyklene som stod parkert på området til Vålerbanen, var det også kjøring på bane.

Såvidt jeg kunne få med meg så var det bare en som dro av banen i dag. Italiensk dag 2009 ble dog «avsluttet» et par timer tidligere enn planlagt når himmelen åpnet seg og det begynte å regne i bøtter og spann. Hele Vålerbanen ble tilnærmet tømt på ett blunk etter at himmelen åpnet seg! Vi tok derfor turen innom en pizzarestaurant ikke langt unna og spiste en utrolig nydelig italiensk pizza! Nå har jeg sittet og redigert bilder i flere timer og begynner virkelig å bli sugen på å komme meg i seng. Pga den premature avslutningen på Italiensk dag i dag ble det ikke noe av den planlagte videoen jeg skulle lage, men det er kanskje like greit på tanke på hvor mye arbeid det var å komme seg igjennom omlag 640 bilder fra turen i dag. Her kan du nyte de 315 bildene jeg plukket ut fra Italiensk dag:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/09/italiensk-dag-2009-pa-valerbanen/

9 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Moder`n9 august, 2009 kl 11:44

  Hei Ken .
  Koslig at du fikk dratt dit i år da ,sammen med gode venner .Mange flotte biler og bilder her ja .
  Klem fra moder`n .

  • kak9 august, 2009 kl 13:02
   Forfatter

  Ja, det var utrolig mye fint å se på! Og det var også utrolig gøy å ta en masse bilder, det er jaggu lenge siden jeg har tatt bilder av biler på bane! Det begynte å bli såpass dårlig lys på slutten at jeg måtte opp i iso 1600. Men de få bildene jeg tok før himmelen åpnet seg på iso 1600 var ikke særlig brukbare. De siste bildene som jeg har lagt ut fra banekjøringen er på iso 1000.

  Her er forresten en video fra banekjøringen på Vålerbanen i går:

  http://www.youtube.com

  • mats9 august, 2009 kl 13:46

  åh, endelig ferdig. Det ble jo en hel masse gode bilder da KAK, både av bilene på og av banen, de nysgjerrige guttene å alt det andre. Var hyggelig å ha deg med, dette må vi gjøre på nytt.

  • kak9 august, 2009 kl 13:58
   Forfatter

  Takk for det Mats! Ble mange bra bilder av utrolig hærlige biler! Ja, det må vi gjøre, Mats! Vil også benytte anledningen for å takke for at jeg fikk være med til Italiensk Dag 2009 i går! 🙂

  Det begynner jo faktisk å bli rimelig lenge siden jeg var på noe «biltreff» sist, sist var Bil07.

  • Robban9 august, 2009 kl 14:49

  Var kjempekoselig med guttetur igår. Også hadde vi været med oss, hvertfall frem til 1600. Hehe. Ble en lang tur hjem da, men det gjør jo ingenting. Battery og P3 så er alt fryd og gammen 🙂

  Skulle bare mangle at du fikk bli med, vet jo du er glad i biler så 🙂

  • holger bredesen10 august, 2009 kl 20:47

  takk, for fine bilder. jeg er fotograf og hadde ikke gjort det bedre selv. DB 93941 rød X 1/9 er en 1600 cc sps. veiv , lengre slag på kortere stempler, råder fra fiat dino. alt er smidd. ventiller 36-41 mm. kam 310 grader. mating 2 stk. 40 dcnf. olje-kjøler forrann. kjøpte bilen ny i 1977 alt dette ble montert i italia. senere satte jeg inn 5 trins girkasse. motorn yter 133 hk. ved 6600.

  • kak11 august, 2009 kl 04:52
   Forfatter

  Det var kjempehyggelig med guttetur, Robban! Blir gjerne med på guttetur igjen jeg! 😉

  Takk for det, Holger! 🙂

  • Ove Thorkildsen14 august, 2009 kl 09:35

  Takk for fine bilder .Fant fram ved å Google.

  Det var meg som kjørte den eneste blå Fiat 124 Sport , Bilen er en av de få som er Abart modifisert 2 liter
  motor fult bluprintet . spesielle cammer fra Aluquati samt innsug med 2 doble Weber grenrør og olieljøler. Motoren yter Ca 155 bakhjulshester , Girkasse er 131 R, batteri er flyttet bak. Understell er modifisert med Intrax Fjører samt Koni støtdempere . Stab stag foran og bak. Bremser er Brembo ventilerte foran. Felger er 9×16 med dekk Yokomama 225/40 -16.
  Sliter litt ennå med understyring og for høy olietemp. Mesteparten av tiden nå går med til å bygge X 1/9 Prototipo. Som kommer på treff neste år. Hilsen Ove Thorkildsen Asker

  • kak15 august, 2009 kl 23:08
   Forfatter

  Takk for hyggelig tilbakemelding, og ikke minst masse informasjon om bilen din, Ove! 🙂

  I tillegg til google, kvasir og andre søkemotorer, burde man finne veien hit via diverse bilforum!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.