Vent med å kjøpe Blu-Ray til 2009

Hvis du er fornøyd med dagens DVD-standard, er det ingen vits å hive seg over Blu-Ray enda. Med mindre du har ett enormt behov for å ha det beste som er mulig å få tak i! Forløpig koster både Blu-Ray-spillerne og filmene ganske mye mer enn DVD. En Blu-Ray-spiller ligger på omlag 3.500 kroner og filmene koster 250-300 kroner. Men nå som Toshiba har gitt opp formatkrigen mot Blu-Ray, må vi regne med at prisene kommer til å falle.

Toppsjefen i Sony Electronics tror derimot ikke at prisene kommer til å falle dramatisk i år. Neste år derimot regner han med at prisene kommer til å ligge på omlag 200 dollar (1.026 kroner), men med norske avgifter vil prisen bli 1.500 kroner. Den første Blu-Ray-spilleren fra Sony kostet svimlende 13.000 kroner i USA når den ble lansert i 2006, men DVD var også dyrt når det ble lansert. De første DVD-spillerne som kom i 1996 kostet 5-6000 kroner og filmene kostet 2-300 kroner, avhengig av hvor man kjøpte dem. Nå er det derimot ikke uvanlig at nyheter blir solgt til 120-130 kroner hos de store kjedene. Men forholdsvis nye filmer er heller ikke noe problem å få tak i til rundt 50-80 kroner. I tillegg kan du lett skaffe deg en DVD-spiller for ned mot 300 kroner. Jeg kommer nok derfor ikke til å kjøpe meg en Blu-Ray-spiller før prisene kommer ned på ett akseptabelt nivå.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/06/vent-med-a-kjope-blu-ray-til-2009/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.