Hvor havner Fernando Alonso i 2009?

Det har hele tiden vært klart at Fernando Alonso ikke ønsket å binde seg for mer enn 2008 når han i fjor høst var på utkikk etter et nytt team. Det var ikke særlig overraskende at Fernando Alonso vendte tilbake til Renault. Renault var teamet Fernando Alonso kjørte for i 2003-2006 og sikret ham 15 seire og 2 verdensmesterskap. Det var i grunn det eneste reelle alternativet, siden alle de andre teamene hadde valgt sine sjåfører. I tillegg hadde Fernando Alonso uttalt at han ikke ønsket å kjøre for f.eks Toyota, som gjerne hadde signert Fernando Alonso.

Men allerede etter de to første løpene av årets Formel 1-sesong, begynner det å spekuleres i hvor Fernando Alonso ender opp i 2009. Det er selvfølgelig veldig avhengig av om det er noen som ønsker seg Fernando Alonso som sjåfør. Nå snakker vi selvfølgelig om topp-teamene, de litt mindre suksessfulle, men dog ambisjonsfulle, ville nok signert Fernando Alonso hvis han ville være med på notene. Men på meg virker Fernando Alonso som en rimelig sær fyr, spesielt etter 2007-sesongen hos McLaren-Mercedes. Jeg fatter ikke og begriper at det går ann å være så surmulet og lage så mye dårlig stemning for at Lewis Hamilton og Fernando Alonso ble likestilt som sjåfører! Før sesongen virket det ikke som ett problem, Fernando Alonso så kanskje ikke på Lewis Hamilton som noen særlig stor trussel? Men det ok ikke mange løpene før det var ett faktum. Jeg for min del er fortsatt overbevist om at Lewis Hamiltong hadde blitt verdensmester hos McLaren-Mercedes i 2007 hadde det ikke vært for kranglingen.

Fernando Alonso har vistnok uttalt i ett intervju at han har en mulighet til å komme ut av 2 års kontrakten med Renault etter årets sesong hvis han ønsker det. Han har også sagt at han ønsker å sitte i den bilen som det er størst sannsynlig at han vil repetere 2005- og 2006-suksessen. I den sammenheng har det kommet frem at Ferrari er en av de bilene som er konkurransedyktige. Man trenger ikke akkurat å være rakettforsker for å forstå akkurat det. McLaren-Mercedes er åpenbart det andre teamet, men de vil nok aldri signere Fernando Alonso igjen. De har ett ypperlig team med Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen. Lewis Hamilton leder Formel 1-verdensmesterskapet for førere med sine 14 poeng, mens Heikki Kovalainen ligger på en 4. plass med 10 poeng. I tillegg leder McLaren-Mercedes konstruktørmesterskapet med sine 24 poeng. BMW har 19 poeng og Ferrari har 11 poeng.

Hvor stor sannsynlighet er det egentlig for at Fernando Alonso kjører for Ferrari neste år? Minimale, tipper jeg. Jeg for min del ønsker ikke å ha Fernando Alonso i samme team med noen av de sterke kandidatene til Formel 1-tittelen i det hele tatt. Ikke etter den ekstremt dårlige stemningen han skapte i McLaren-Mercedes i fjor. Hvordan vil det f.eks bli hvis han skulle bli likestilt med Kimi Raikkonen i Ferrari? Vi har som sagt erfart at det ikke fungerte i Mercedes-McLaren. BMW Sauber later til å ha 2 ekstremt gode sjåfører i Nick Heidfeld og Robert Kubica. Williams har en veldig god sjåfør i Nico Rosberg, Kazuki Nakajima er jeg dog ikke helt sikker på. David Coulthard i Red Bull blir vel ikke akkurat noe raskere med årene, Mark Webber derimot har jeg stor tro på i Red Bull. Jenson Button og Rubens Barrichello er veldig gode sjåfører i Honda, men det virker ikke som Honda helt klarer å få frem en konkurransedyktig bil. Toyota virker å ha noe veldig positivt på gang i år med Jarno Trulli og Timo Glock.

Men når det gjelder Ferrari har vi som kjent Kimi Raikkonen, regjerende verdensmester. I tilleg har de Felipe Massa, en sjåfør som startet veldig dårlig i begynnelsen av 2007-sesongen, men var etterhvert også med i tittelkampen. I år har han atter igjen startet ekstremt dårlig, han har ikke fullført noen av de to løpene og har derfor 0 poeng. Felipe Massa er derfor en sjåfør jeg er litt usikker på om kan bli byttet ut etter ikke. Men jeg tror ikke det blir Fernando Alonso. Resten av teamene i feltet er «småteam» som det neppe er noen vits å trekke frem som potensielle arbeidsgivere for Fernando Alonso. Hvem tror du Fernando Alonso kjører for neste år? Skulle han ikke få ett bedre tilbud enn han har i dag, fortsetter han vel i Renault i 2009 også. Flavio Briatore blir nok veldig fornøyd med sistnevnte.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/25/hvor-havner-fernando-alonso-i-2009/

1 kommentar

    • Hans-Martin Grytebust13 april, 2008 kl 23:32

    Jeg tror og håper på at Fernando blir i Renault. når du nevner situatione fra i fjor så gjerde også mclaren dette på et klønete vis. som huysman har sakt: hadde mclaren gått inn på forhand og sakt lewis skulle vere læregutt så hadde mclaren vunnet førertittelen enkelt, men det gjorde ikkej de, men du nevner alonso’s oppførsel fra i fjor. du må ikkje glømme hvordan han fikk dårlig kritikk offtere en han kritiserte fra lewis. gang på gang. å nå som renault har sikkret seg alonso. trur ikkje du de vil gjøre det meste for å beholde han ? de har jo også mange dyktige folk i teamet som kan få det optimale ut av r28 å alonso er en god test-sjåfør.. Å alonso utalte nyli at han har større kjangs for å vinne noe med renault de neste årene en han har med mclareg det var også grun til han forlot mclaren ikkje pga dårli forhold med ron dennis og lewis, men jeg tror renault vil gjøre det opptimale for å beholde fernando.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.