Fargesprakende solnedgang over Tunevannet

I månedsskiftet september og oktober hadde vi tre kvelder med noen fantastiske solnedganger. Plutselig skulle alle ta bilder av solnedgangen! Jeg for min del gikk glipp av de to første solnedgangene, men på fredagen hadde jeg mulighet til å sette av litt tid i håp om at jeg skulle ha flaks med at vi fikk en tredje kveld med en fantastisk solnedgang! Jeg tok derfor med meg mitt Nikon D7000 speilreflekskamera i håp om at det ville bli noe å ta bilder av. Jeg startet med å ta litt bilder av Fredrikstadbrua og dammen på Østsiden før jeg dro opp til Tunevannet for å se om det ville bli litt magi når solna forsvant ned mot horisonten. Og det skal jeg love dere at vi fikk! Jeg har heller aldri noensinne opplevd så mange tilstede for å ta bilder! Det var folk i hopetall ved Tunevannet som ønsket å ta bilder av den fantastiske og etterhvert ekstremt fargesprakende solnedgangen! Det ble tatt bilder med speilrefleks, kompaktkamera, mobiltelefoner og ikke minst nettbrett! Sistnevnte ser litt snodig ut, men det beste kameraet er alltid det man har tilgjengelig!

Jeg for min del prøver som regel å få med litt mer i bildene mine enn solnedgangen alene, være seg natur, arkitektur eller i dette tilfellet svaner! Det vrimlet av fugler på Tunevannet denne kvelden, og noen svaner som var veldig interessert i hva vi drev med. Mest håpet de kanskje på at vi skulle komme med noe de kunne spise? Litt i det fjerne kanskje, men på noen av bildene ser man også noen som er ute og ror på Tunevannet. Fuglene som som vrimlet rundt i ett sett ble ofte til «svarte prikker» som bare så ut som støv eller lignende har jeg bare fjernet fra bildene. Men hvis de er store nok til at man faktisk ser at det er fugler, har jeg latt dem være med på bildene. Ellers er de bare «forstyrrende elementer». Det ble mildt sagt en haug med bilder denne kvelden. Mye for å få noen fine bilder av svanene sammen med solnedngangen. Derfor har jeg også måttet justere ISO-verdien opp litt høyere enn normalt for å få en rask nok lukkertid. De ligger jo sjeldent helt rolig på vannet. Det er heller ikke første gang jeg tar bilder av svaner oppe ved «Svanesjøen Tunevannet«.

Det gikk bare 50 minutter fra mitt første til mitt siste bilde ved Tunevannet. Og man ser ut i fra bildene at solnedgangen endret seg ganske mye i løpet av disse 50 minuttene. Fra å være en ganske ordinær solnedgang i starten, så blir den bare mer og mer fargesprakende hvor den til slutt eksploderer i oransj- og rødfarger! Det er utrolig gøy å se og ikke minst ta bilder av dette! Siden solnedgangen, himmelen og hele stemningen endrer seg såpass dramatisk i løpet av forholdsvis kort tid, blir det fort til at man tar en haug med bilder. For selv om man har tatt nøyaktig det samme motivet  10 minutter tidligere, så kan fort bildet bli helt annerledes! Men samtidig må man prøve å variere litt for at ikke bildene skal bli for like. Jeg var nok også litt mer nærgående enn hva svanene kanskje foretrekker, da en del av bildene av svanene faktisk er tatt på 10 mm, men jeg opplevde dem ikke hissige eller noe. Men det var jo såpass mange tilstede, så jeg ble vel ikke opplevd som noen trussel, slik som de fresende svanene på Foten gjorde!

                                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/07/fargesprakende-solnedgang-over-tunevannet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.