Vikertangen i solnedgang

Den siste helga i sommerferien tok jeg en kveldstur til VikertangenAsmaløy. Det var to år siden jeg hadde vært der sist. I tillegg til at Kystverket har Vikertangen radarstasjon der ute, er det en fantastisk skue i seg selv, spesielt ved solnedgang synes jeg. Jeg dro ikke med meg en av speilreflekskameraene mine, men pakket litt lett på denne turen med mitt Sony RX100 III kompaktkamera. I tillegg hadde jeg med meg en kikkert, men den ble ikke brukt på denne turen. Jeg var vel ute på Vikertangen i halvannen time og nøt den siste lørdagen i ferien min i sommer. Det var fantastisk vær og ikke minst en veldig fin solnedgang. Skyene var et fotomotiv i seg selv. Vanndammen som var uttørket sist jeg var på Vikertangen var nå full av vann og knall grønn. Sist var den helt tørr og hvit. Utrolig fascinerende å ta bilder av.

Det ble også ganske mange bilder av Vikertangen radarstasjon, og når jeg trodde at jeg hadde tatt alle de bildene jeg ville ta, og la kameraet i baggen, dukket det selvfølgelig opp enda flere motiver underveis. Så da var det bare å ta frem kameraet igjen. Det enkleste er egentlig å ha det fremme hele tiden. Jeg benyttet også anledningen til å ta noen bilder av de nye skoene jeg kjøpte dagen før jeg dro til København i sommer. Et par Mizuno Wave Maverick 2 som XXL hadde på tilbud til 699 kroner. Jeg visste ikke på det tidspunktet jeg kjøpte dem hva dem egentlig kostet, men jeg har sett dem priset til 999 kroner på XXL i ettertid. Et kurant kjøp med andre ord. De er også veldig gode å gå i, og er det noe man virkelig trenger når man skal gå mye flere dager på rad, så er det et par gode sko. Det aller viktigste er selvfølgelig at man har et par sko som ikke gnager noe sted, for det kan fort bli veldig ubehagelig.

Området der Vikertangen radarstasjon står i dag har tidligere vært et militært område. Men dette området ble solgt av Skifte eiendom og gjort tilgjengelig for offentligheten. Området som tidligere var militært og inngjerdet var dog ikke så veldig stort. Ifølge skifte.no skal det bare ha vært snakk om en tomt på ca 1 mål. Andre tidligere militære eiendommer som har blitt overtatt av staten i distriktet er Kjøkøy, Kallera og Torgauten.

Jeg vet ikke hva den heter, men det lå en større seilskute i Vikertangen denne lørdagen. Det var derfor ganske mye mer folk i havna enn hva jeg har sett tidligere. Båthavna var også mer eller mindre full. Denne lille turen ut til Vikertangen resulterte i 3.497 skritt.

                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/10/02/vikertangen-i-solnedgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.