Storesand i solnedgang

Jeg var på søndag en tur til Storesand på Hvaler, der har jeg ikke vært siden februar. Men denne gangen tok jeg ikke et eneste bilde av «søppelhytta» som står på stranda der ute. Jeg gikk også lengre mot vest enn tidligere, mot Døvika først. Derfra ser man faktisk ut til Homlungen fyr. Det er ikke rare avstandene der ute når man først er ute på tur. Det var også så lavt vann at jeg kunne gå et stykke ut i Døvika og ta bilder inn mot land. Jeg står med andre ord tørrskodd ute i vika og har ikke skaffet meg båt i det siste med andre ord. Selv om en liten båt hadde vært utrolig praktisk innimellom, når man har lyst til å komme seg ut til holmer og skjær i skjærgården. Homlungen er allerede nevnt. Jeg har tatt noen bilder av Homlungen fyr til nå, men jeg har ikke vært ute på selve Homlungen holmen. Det får komme senere.

Jeg tok også turen ut til halvøya (hvis det kan kalles det) som ligger sydvest for Storesand. Og pga kuldegradene vi har hatt den siste tiden, var det frosset is på alt som heter vannpytter og dammer, det benyttet jeg anledningen til å bruke som en del av bildene mine, i håp om at den fargerikge himmelen ved solnedgang skulle gjenspeile seg mer eller mindre i isen. Men jeg må jaggu si at man må være forsiktig med hvor man setter beina sine. Det er jo isflekker både her og der. Og i et lite uoppmerksomt øyeblikk kan det gå virkelig galt hvis man ikke passer seg. Jeg hadde en slik opplevelse på vei tilbake til Storesand, men det gikk heldigvis bra. Det begynte også å bli dårlig lys etter at sola hadde gått ned. Men samtidig syntes jeg ikke at det var behov for lommelykt enda. Men fra de første bildene jeg tok til de siste, gikk det faktisk nærmere 1,5 time denne gangen også. Utrolig hvordan tiden flyr.

For ikke å snakek om at det ble ganske kjølig etterhvert. Da er det godt å ta hetta til hettegenseren over hodet for å få det litt lunere på ørene. Men hadde det vært noe særlig kaldere enn 4-5 blå som det var denne søndagen, så hadde det nok vært en idè å hatt med seg lua isteden. Det var i grenseland når det gjelder behovet for hansker. Da er det greit å ha kameraet hengende rundt halsen og ha mulighet til å stappe henda i lommene innimellom! På denne turen var det bare Sigma 24 mm f1.4 Art som ble benyttet. Ikke noen tvil om at det er et godt objektiv! Men jeg må hele tiden bruke litt kortere lukkertider enn hva jeg er vant til når jeg bruker mine Nikon-objektiver som har VR (Vibration Reduction, bildestabilisering).

                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/11/24/storesand-i-solnedgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.