En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen

Etter en god natts søvn, en deilig dusj, frokost og en rolig formiddag kjørte jeg videre til neste sted jeg hadde funnet frem i Bobilguiden! Men først en tur innom Circle K Harebakken for å tømme bobilen for gråvann og toalettanken og fylle opp ferskvannstanken igjen. Jeg tok også en tur innom Kiwi Nedenes for å etterfylle kjøleskapet og fryseren litt for de neste dagene! Vanligvis klarer jeg meg 4 netter med vann og før toalettet må tømmes, men siden denne turen var på 9 netter, valgte jeg å tømme/fylle etter 3, 6 og 9 netter. Det er ikke noen vits å strekke strikken når man allikevel må tømme/fylle tre ganger i løpet av denne turen!

Dette må være den lengste etappen jeg har hatt hittil på denne turen, hvis man ser bort fra turen med Strømstad-Sandefjord-ferga da. Det tok nesten 1,5 time til Circle K, 7 minutter til Kiwi og 19 minutter før jeg var fremme ved Storesand utenfor Fevik. Parkeringsplassen til Storesand ligger en bitte liten gåtur fra stranda inne i skogen riktignok. Så man har ingen utsikt å snakke om fra bobilen når man står på parkeringsplassen! Men det er ikke rare gåturen som skal til før man er nede på stranda! Ikke akkurat sesongen, været eller temperaturen for å gå på stranda for å bade, noe jeg forøvrig garantert ikke hadde gjort uansett! Kanskje vasset litt i vannkanten, men jeg hadde nok ikke tatt meg en dukkert. Da måtte varmen ha vært ekstremt plagsom først.

Jeg var fremme ved Storesand klokka 16 på ettermiddagen og hadde dermed hele ettermiddagen og kvelden foran meg. Men det tok jaggu ikke mer enn 40 minutter før jeg hadde fått på meg regnjakka og gummistøvlene og var klar for tur ned til stranda! I tillegg til Storesand har man også Randvika som ligger side om side her utenfor Fevik! Og både Storesand og Randvika levde opp til de forhåpningene jeg hadde sett i Bobilguiden! Her var det utrolig fint, og ikke minst veldig stille og rolig på denne tiden av året! Her var jeg for meg selv, i ro og mak og kunne gå tur og ikke minst kunne sette meg ned og bare se på naturen, lytte til vinden, bølgeskvulp og dønningene som slo inn mot stranda gang på gang på gang! Og borte ved Randvika står det en krakk (slik med bord og krakk på på sider) som jeg benyttet anledningen til å slå meg ned på!

    

Andre ville kanskje kjedet vettet av seg og ikke visst hva de skulle finne på på en slik tur som dette. Med gråvær og regn hele tiden! Men det er overhodet ingen hindring for meg! Hvis det bare regner lett eller det bare er fare for litt regn, nøyer jeg meg med å ta på meg regnjakka og gummistøvlene. Regner det derimot en del, må regnbuksa på også! Hvis ikke blir olabuksa veldig fort gjennomvåt! Og vips er man klar for å dra på tur uansett vær! Og hvorfor skal egentlig været legge noen demper eller være noe hinder for at man skal kunne være på tur, gå turer, ta bilder og nyte naturen? Det gjør ikke været for meg ihvertfall! Og denne turen hadde fort blitt en veldig stor nedtur HVIS været hadde vært et problem. Siden det var såpass mye vær på denne turen og det var meldt  like mye vær på HELE turen!

Men, jeg kunne godt tenke meg et bedre vanntett kamera, så trenger man ikke å være bekymret for å “drukne” det kameraet som ikke er vanntett. Men jeg har ikke funnet noen slike kameraer som er like bra/avanserte som mitt Sony RX100 III kompaktkamera enda. Det finnes større systemkamera som er vanntette, men da blir det ikke så kompakte som jeg ønsker at de skal være. Nikon har jo f.eks hatt Nikon 1 AW, men det er vel ikke i produksjon lengre tror jeg. Men foreløpig har det gått greit å bruke mitt foretrukne kompaktkamera! Det er selvfølgelig mulig at jeg er litt overforsiktig, men har liksom ikke lyst til å ødelegge fotoutstyret mitt heller. Jeg vet at speilreflekskameraet mitt tåler en del. Men jeg har liksom ikke hjerte til å dra det med meg ut i regnværet heller. Med mindre det bare regner litt da.

Som man ser  beviset på i bildene jeg tok nede ved Randvika, hadde jeg med meg mitt lille Gorillapod stativ på denne turen! Og det lille, om ikke lommevennlige, så ihvertfall veldig kompakte stativet, veldig praktisk å bruke til selfies og når man har behov for å sette fra seg kameraet! Kameraet, Gorillapod’en og en halvliter med drikke var fast inventar i den lille baggen jeg hadde med meg hele tiden! Har jeg ikke med meg noen på tur som kan ta noen bilder av meg, så må jeg jo fikse det selv! Vanligvis betyr det at jeg holder kameraet mot meg selv og tar selfies. Men det er gøy å få til noen bilder i helfigur også! Som det faktisk ser ut som det er noen andre som har tatt bildet. Men det er fortsatt jeg som tar dem, bare på Gorillapod-stativet med selvutløser!

Jeg var også ute i vannet / ved vannkanten for å ta noen  bilder av vann i bevegelse. Men der var det en større bølge enn de andre som overrasket meg og gikk litt over skaftet på gummistøvlene! Men det var ikke noe værre enn at jeg bare ble litt våt nederst på olabuksa! Hadde det gått enda høyere så kunne jeg risikert å fått vann ned i gummistøvlene mine også! Og det er ikke noe man ønsker kan man si! Men synes jeg fikk mange fine bilder på denne turen ned til Storesand og Randvika! De litt mørke (og dystre) skyene gir en utrolig fin stemning! Når jeg var tilbake til bobilen igjen, hadde jeg faktisk vært ute og rusla og tatt livet med ro rett og slett i 3 timer! Det er utrolig hvordan tiden flyr når man har det hyggelig på tur, tar livet med ro og det er null stress!

   

Resten av kvelden ble tilbragt i bobilen. Utrolig stille og rolig så fort sola går ned her på parkeringsplassen til Storesand utenfor Fevik! Det er ikke mange som går tur her i mørket om kvelden på denne tiden av året! Og selv om det regnet enda mer utpå kvelden, var det tørt, varmt og veldig hjemmekoselig inne i bobilen! Her har jeg alt jeg trenger med meg på noen få kvadratmeter! I tillegg har jeg mulighet til å kjøre og parkere “hytta mi” der jeg har lyst fra dag til dag. Eller om jeg ønsker å bli flere dager på samme sted, er det muligheter for det også! Utpå kvelden var det etterhvert på tide å komme seg i seng og få seg en god natt søvn! Men en ting som jeg ikke har hatt så stort behov for på turer tidligere, er å henge klær til tørk i ett sett.

Selv om regntøyet holder meg tørr, så blir det allikevel til at man blir litt “klam” under regntøyet. Og dette tøyet må tørkes før det kan brukes igjen neste gang. Jeg har derfor måttet være ganske kreativ for å få tørket både regntøyet og de andre klærne jeg har på meg fra dag til dag. Eller rettere sagt fra tur til tur! Jeg hadde derfor stadig noe hengende over stolene fremme i bobilen, over døra til badet og ikke minst inne på badet! Jeg hadde heldigvis med meg noen klyper som gjorde at jeg kunne være litt kreativ i så måte. Knaggene på badet er som regel fulle av håndklær, et stort og lite og ikke minst et kjøkkenhåndkle som jeg bruker til å tørke oppvasken. Men så lenge man finner løsninger på det og klærne faktisk tørker fra dag til dag, så er det jo ikke noe problem. Men det er jo ikke så rart at det er mye som må henges til tørk hele tiden. Med dette været, høy luftfuktighet og at jeg hele tiden er ute og går turer!

Etter en god natt søvn var det som vanlig deilig med en god dusj og litt frokost før jeg kledde på meg regntøy, nå både regnjakke og regnbukse og gummistøvler! Nå regnet det ganske mye ute, men jeg hadde lyst til å gå meg en siste tur ned til Storesand og Randvika før jeg skulle kjøre videre i retning Sørlandet! Teknisk sett befant jeg meg allerede på Sørlandet, da Sørlandet i bunn og grunn er Aust-Agder og Vest-Agder. Og når jeg overnattet ved Østerholtheia rasteplass, var jeg helt i ytterkant av Telemark fylke. Men på denne turen ned til Storesand og Randvika ble det bare til at jeg tok tre bilde/motiver med kameraet. Såpass regnet det, så jeg tok ikke sjansen på å ta så mye bilder på denne turen. Men i tillegg til de tre bildene jeg tok på selve turen, benyttet jeg muligheten til å plassere Gorillapod-stativet i døråpningen på bobilen for å ta noen helfigur selfies! Nå har jeg også byttet ut de svarte Hunter gummistøvlene med et par hvite Viking Matros!

Bakgrunnen for selfiene hvor jeg “viser frem” at jeg har på meg hvite Viking Matros gummistøvler er – når jeg var yngre, nærmere bestemt når jeg gikk på barne/ungdomsskolen var det ganske stas å ha hvite Viking Kadett. Det var bare “sossene” eller de som hadde litt penger som hadde disse. De kostet litt mer enn de vanlige blå Viking Kadett mener jeg å huske. Jeg hadde aldri hvite Viking Kadett, men måtte nøye meg med de vanlige blå som de aller fleste hadde. I voksen alder har jeg derfor hatt litt morro av å endelig fått kjøpt meg et par hvite gummistøvler. Dog Viking Matros og ikke Viking Kadett, da de ikke produseres lengre. I tillegg har jeg selvfølgelig blå Viking Kadett. Det er jo et must. Sist de ble “avbildet” her på websidene mine var vel på Utkledningsfesten for Gro og Alexandra i København i september 2011! Gummistøvlene og sydvesten har jeg fortsatt. Regnbuksa jeg brukte den gangen har derimot “avgått med døden”. Jeg bruker regntøyet såpass ofte at denne buksa har rett og slett blitt “brukt opp” eller var ihvertfall “utslitt” på det tidspunktet jeg valgte å kaste den. Men jeg har jo selvfølgelig sørget for å ha flere sett med regntøy å bruke / veksle mellom!

Denne turen i regnværet ble dog ikke like lang som dagen før, jeg var nok bare ute og ruslet i en halvtimes tid tenker jeg. Etterpå tok jeg livet med ro i omlag 3 timer i bobilen før jeg tenkte å kjøre pent og pyntelig videre. På denne turens korteste etappe! Hvor den gikk? Følg med på neste oppdatering fra turen min med bobilen til Sørlandet!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/03/en-natt-ved-storesand-utenfor-fevik-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.