Utkledningsfest for Gro og Alexandra

Nå har det gått noen dager siden jeg skrev noe sist, men for de som har fulgt med på Twitter, så har det så absolutt ikke vært «dødt» her nede. Det har vært mer enn nok å henge fingrene i, vi har hatt en gedigen utkledningsfest for Gro og Alexandra på lørdag, 2 x 35 års bursdag! På fredag kjørte vi bort alle drikkevarene som hadde blitt kjøpt inn på forhånd. Litt synd at jeg ikke fikk tatt et bilde av «den dyrebare lasten» bak i min Renault Kangoo, men det var 36 flasker vin og 48 øl. Men siden dette var en bursdagsfest for både Gro og Alexandra, hadde også Alexandra kjøpt inn en masse. Bilen hørtes ut som rene danskeferga på vei fra Kastrup til Lergravsparken, klirr klirr.

Når bilen var tømt for drikkevarer, så var det bare å finne frem bøtter, kluter, vann og såpe. Baren vi skulle bruke ute hos United MC ved Lergravsparken var rimelig møkkete, den er tross alt utendørs. I tillegg måtte begge kjøleskapene og fryseren vaskes ned. Det er mye hyggeligere å ha med rene kjøleskap og en ren bar å gjøre, ikke sant? Jeg fikk jobben med å vaske kjøleskapene og fryseren. Siden det kom gjester fra «fjern og nær», Sveits, Sverige og Danmark, var det mange som trengte innkvartering. Natt til lørdag og søndag skulle jeg overnatte hos et venninnepar av Gro som heter Simone og Mai-Britt. Jeg har møtt dem begge flere ganger tidligere, så det var ikke ukjente for meg. Jeg hadde blitt invitert på middag kl 19 på fredag, så det var ikke så lenge jeg kunne bli på Lergravsparken å hjelpe til.

Jeg dro ca kl 18.10, kjørte bilen tilbake til Kastrup, inn i leiligheten til Gro for å hente dyne, pute, sengetøy og litt stæsj for så å ta metroen til Frederiksberg. Metroturen tok ca 20 minutter og jeg skulle bli hentet. Jeg sendte sms til Simone med en gang jeg hadde fått satt meg på metroen og skulle sende melding når jeg var fremme. Jeg gikk ut av metroen og opp på «bakkenivå» før jeg sendte melding. Jeg fikk beskjed om å gå ut av metroen, til venstre og så til venstre på gaten. Det eneste problemet var at jeg på dette tidspunktet ikke husket om jeg hadde gått til høyre eller til venstre, eller om det var en eller to oppganger fra metroen. Så jeg gikk jo til venstre, men møtte jo ikke på Simone på veien. Etter å ha ringt til hverandre noen ganger og prøvd å forklare, skjønte vi etterhvert at jeg hadde gått opp feil fra metroen (jeg hadde gått til høyre). Tror vi brukte omtrent et kvarter på å rote rundt.

Vel hjemme hos Simone og Mai-Britt i Frederiksberg møtte jeg også Simones søster Francini og hennes venninne. Det var fullt hus her også med andre ord. De satt og spilte ett brettspill som het Partners, jeg fikk fort en øl, to øl, tre øl osv, jeg hadde jo ikke drukket noe øl hittil denne dagen siden jeg kjørte bil. Til middag ble det noe jeg ikke helt hva heter, om det var kinesisk eller thai er jeg usikker på, men vi dyppet runde risblad i vann for å gjøre dem myke før vi fylte opp med kjøtt, ris, grønnsaker, saus og alt hva vi ønsket å ha inni før vi pakket det sammen som en taco omtrent. Risbladet/innpakningen er smakløs, så det var alt fyllet som smakte. Det er første gang jeg spiser «mat i en kondom» for å si det sånn. Heldigvis var nok denne «kondomen» litt lettere å bite over enn de kondomene man vanligvis er borti. Det smakte veldig godt og det ble også litt ekstra fart når Simone hentet litt chili til oss!

Siden jeg måtte avgårde og være på Kastrup ved 10-tiden på lørdag la vi oss ved midnatt. Jeg skulle «kræsje» på soafen i stua og hadde som sagt med meg dyne, pute og sengetøy. Tidlig i seng, nytt sted, nye inntrykk og en masse tanker gjorde at det tok litt tid før jeg sovet, men det gjorde jeg så absolutt etterhvert. Jeg hadde stilt vekkerklokka til å ringe kl 8, for å få tatt meg en dusj, fått i meg litt mat og gå fra Simone og Mai-Britt senest kl 9.30. Vi spiste brød med egg, bacon og pølser til frokost. Det var godt å få mat i magen, for det ville nok ta litt tid før det ble anlending til å spise igjen. Jeg var hos Gro på Kastrup bare 5 minutter over 10 tror jeg, rimelig i rute med andre ord. Årsaken til at jeg skulle være der så tidlig, var fordi jeg skulle kjøre maten bort til United MC ved Lergravsparken. Men Gro hadde fått beskjed etter at jeg gikk ombord på metroen om at jeg slapp å kjøre. Seila hadde fått hjelp av ei venninne til å kjøre maten.

Greit nok, da ble det mer tid til å slappe av og jeg kunne hjelpe Gro med å få til spillelista som hu skulle ha med til festen. Vi hadde fått laget selve spillelisten tidligere, men den skulle overføres til hennes telefon og finne ut hvordan man spilte den av. Jeg har jo ikke noe nevneverdig erfaring når det kommer til iPhone, så det ble litt knoting og googling. Synkronisere spillelista med telefonen fikk jeg til veldig fort, men å finne den frem på telefonen var en helt annen sak. Vi hadde laget spillelista i iTunes, synkronisert den med iTunes og da burde det vel også være naturlig at man starter opp iTunes på telefonen, ikke sant? Men neida, der var det iPod-applikasjonen man skulle starte. Og der var spillelista og fungerte som bare det!

Etter en stund var det på tide å gjøre seg klar til festen, det vil si komme seg bort til lokalene til United MC for å klaregjør og pynte til festen. Alle drikkevarer skulle bort i baren, i kjøleskap, opp på hyller, det skulle henges opp plakater, det skulle blåses ballonger, henge opp pynt, hele kongerekken til Danmark skulle henges opp, det skulle legges duker på borden som måtte settes fast med stifter pga vinden og det skulle legges ut puter og pledd på krakkene. Jeg for min del bærte ganske mye drikkevarer, blåste opp alle ballongene og hjalp mora til Alexandra som heter Tuula med å legge på duker, puter og pledd på bordene/krakkene. I tillegg hjalp jeg til å få hengt opp alle ballongene. Kan være noe med at jeg var høyere enn de andre å gjøre? Men jeg måtte nok ta i bruk ei bruskasse i tillegg for å nå opp.

Når jeg forstod hvor mye som egentlig skulle gjøres var jeg veldig skeptisk til om vi skulle være klare til festen startet kl 15.00, men det ble vi faktisk og spillelista til Gro ble startet akkurat kl 15.00. Det tok noen minutter før de første gjestene kom, og alle fikk en velkomstdrink som damene bak baren hadde laget for anledningen! Jeg er ikke helt sikker på hva de hadde blandet for noe, men det smakte ihvertfall godt. Det må jo også være det viktigste! Etter det gikk jeg over til joe Tsjekkisk øl de hadde kjøpt inn, en mørk variant også. Det er utrolig kult at de hadde tenkt på at jeg er veldig glad i mørkt øl, ikke sant? Men det gikk veldig fort tomt for den Tsjekkiske, da gikk jeg over noe dansk øl.

Det er for min del flere uker siden jeg etter å hatt en lengre prat med Gro på msn hadde bestemt meg for hva jeg skulle komme utkledd som. Vi hadde fått en invitasjon hvor det var «dress code». Og dress code’n var pirat, stewardess, havnearbeider, papegøye og jeg husker ikke om sjømann stod der. Men vi kom frem til at jeg skulle komme som sjømann/fisker. Det vil si at jeg skulle komme i en oransj selebukse/regnbukse, ha på meg gummistøvler og selvfølgelig en sydvest! Jeg må innrømme at jeg fikk litt noia når jeg fikk invitasjonen og så at det var en utkledningsfest. Jeg har aldri vært på en utkledningsfest og lurte fælt på hva jeg skulle finne på. Men etter å ha pratet en del med Gro, hadde vi ihvertfall kommet frem til hva jeg skulle ha på meg. En viss fare for at jeg ville skille meg ut i min fluoriserende oransj kostyme, men shitt au. Sydvesten var dog rød, har ikke funnet den i oransj.

Det var utrolig gøy å se hva gjestene hadde kledd seg ut som etterhvert som de kom til festen. Vi så de på ganske laaang avstand fra baren, så det var ikke alltid så lett å se hvem som kom. Spesielt når Simone, Mai-Britt, Francini og hennes venninne Pernille kom. Simone kjente Gro igjen etterhvert, men hvem var den MANNEN på høyre side? Ådæven, det var Mai-Britt som hadde kledd seg ut som mann, med skinnskjegg, hår på brystet og ganske mye sminke på. Både Simone og Mai-Britt hadde «tatt den helt ut» når det gjelder kostymene sine. Spesielt tennene som Simone hadde på var jo helt fantastiske! Men fryktelig slitsomme å gå med ifølge Simone. Francini og hennes venninne kom som pirater og var også veldig fine! Men må innrømme at man ble litt «blendet» av kostymene til Simone og Mai-Britt!

De aller fleste kom som pirater, men det var noen kapteiner, en stewardess, matroser og sikkert noe jeg ikke husker i farta. Men det var nok bare en sjømann/fisker som kom i fluoriserende selebukse/regnbukse og sydvest! Men jeg visste på forhånd at jeg ville få veldig store problemer med å forsvinne i mengden med dette kostymet. Men det morsomme var jo at det var et helt unikt kostyme i går og ALLE la nok merke til meg. Det var mange som syntes kostymet var utrolig kult, mange kommenterte at jeg SYNTES godt og det var også ei som lurte på hvor jeg hadde klart å få tak i denne buksa. Hu hadde også hatt lyst til å komme som sjømann/fisker, men hadde ikke klart å finne ei slik bukse.

Man finner nok ikke dette i vanlige butikker, men må enten kjøpe det på internett eller oppsøke butikker som selger arbeidsklær. I de vanlige sportsbutikkene får man bare slikt «vanlig tynt» regntøy. Skal du ha noe kraftig pvc-regntøy ala det jeg hadde på meg på festen må man innom en butikk som selger arbeidsklær. Og det er masse forskjellig å velge mellom! Både når det gjelder tykkelse på stoffet, farger og merker/produsenter. Buksa mi heter bare «Aalesund» og kommer fra Aalesund Oljeklede, sydvesten heter Sonja og kommer også fra Aalesund Oljeklede. Gummistøvlene jeg hadde på var et vanlig par Viking Kadett som man som regel får kjøpt for en billig penge hjemme i Norge.

Men det var mange andre som hadde gjort mye mer jobb/flid i sitt konstyme og ikke minst detaljer som tatoveringer, løstenner, sverd, pistoler og alt mulig rart. Sånn sett var kostymet mitt veldig enkelt, som bestod av 3 ting, buksa, gummistøvlene og sydvesten. Den røde genseren som dere ser at jeg hadde på meg var egentlig ikke en del av kostymet, men det var såpass kjølig at jeg hadde fryst ihjel hvis jeg bare hadde hatt på meg ei t-trøye. Men for å se at jeg hadde på meg ei selebukse gikk jeg med genseren åpen hele kvelden. Tuula hadde nemlig lurt fælt på hva jeg var utkledd som, når jeg på det tidspunktet hadde genseren igjen og ikke hadde tatt på meg sydvesten, så var det nok litt vanskelig å skjønne. Men med genseren åpen og sydvesten i tillegg, var det nok litt lettere!

Jeg kommer ikke med alle detaljene og alt som skjedde her, det blir både veldig mye å skrive og kanskje ikke så interessant for alle. Men det ble spilt musikk hele kvelden, Gro hadde sin spilleliste, Alexandra hadde sin spilleliste, i tillegg var flere venner invitert til å spille sin musikk og/eller den musikken de liker. En stund utpå kvelden var det også live rock inne i garasjen til United MC, dæven for ett trøkk. Jeg tok ganske mye bilder som vanlig og hadde nok litt øresus etterpå. Akkurat som normalt når man er såpass lenge inne i et lokale med så høy musikk, i  tillegg var jeg helt fremme for å ta litt bilder selvfølgelig.

Det ble ganske tidlig på kvelden servert mat, fingerfood som Seila hadde laget. Maten var vegetarvennlig og smakte veldig godt! Det var også veldig viktig å få litt mat i magen og ikke bare drikke øl. Man hadde vært litt bekymret for mengden mat på forhånd, men det var overhodet ikke for lite mat, det ble satt frem mat utover hele kvelden og jeg gikk og småspiste litt nå og da. Spesielt sandwichene med ost og annet snadder i! Nam nam! Siden baren til United MC også ville være åpen for oss, hadde de ikke kjøpt inn så mye øl til «vår bar» og gikk derfor ganske tidlig tomt for øl. Da «kjøpte» jeg likegodt en nesten full flaske med Asti de hadde stående. Søtt og godt, men greit å ikke drikke flere flasker vil jeg tro! Etter det gikk jeg inn i baren til United MC og kjøpte øl der! 10 kroner øl’en er en litt annen pris enn hva vi er vant til hjemme! Veldig hyggelige bikere i baren også! De syntes det var artig med den «gærne norske fiskeren» som kom og kjøpte øl i ett sett. Og jeg kom ikke og kjøpte en og en øl, jeg kjøpte ofte 2,3, 4 og opptil 5 øl av gangen. Jeg drakk natulig nok ikke alle sammen selv da, men delte litt med andre. Kjøpte jeg bare til meg selv, kjøpte jeg to og hadde den ene i lomma. Så slapp jeg å gå inn og kjøpe øl HELE tiden.

Det var forskjellige damer som stod bak baren i løpet av kvelden, de hadde fått en time eller to hver (det var hele tiden to i baren) utover kvelden, såvidt jeg skjønte. Jeg var stadig borte og tok bilder av bardamene. Spesielt mange ble det når Simone og Mai-Britt stod i baren. De showet noe veldig og gjør seg til foran kamera. Da er det utrolig artig for en fotograf å ta en masse bilder også! Så derfor går de igjen på ganske mange av bildene mine! Det er sikkert noen jeg har glemt eller ikke fått tatt bilder av i løpet av kvelden, men jeg har prøvd å få tatt bilder av alle og gikk rundt ganske ofte med kameraet og knipset. Selv om jeg selvfølgelig også koste meg med øl, mat og hadde det veldig hyggelig! Noe som vanligvis ikke skjer, men tro det eller ei, har jeg det veldig hyggelig og er litt god i farta, så hender det at jeg danser også.

Det var Anemone (kommer fra Norge og jeg hadde pratet en del med henne når vi drev og gjorde klart og pyntet til festen, hu var også første bardame sammen med Therese) og en til som drev og danset litt mens jeg stod og koste meg med en øl, før jeg visste ordet av det var jeg også i gang og gjorde noe som ligner å danse. Jeg er overhodet ikke flink, men shitt au, jeg hadde det veldig gøy og koste meg masse! Gro fikk seg litt av en overraskelse når hu kom ut fra garasjen og så meg (fiskeren fra Norge) danse og hadde det så gøy! Det værste er at jeg danset ganske lenge også, det var sikkert et syn for guder, og det er nok veldig lenge til neste gang, hehe!

Jeg hadde det superhyggelig og det var en utrolig gøy utkledningfest! Jeg har ikke helt styr på hvor mange som var innom i løpet av kvelden, men Gro tippet på en 50-60 personer. Jeg har aldri vært på en fest med så mange mennesker noen gang og jeg har heller aldri vært på en utkledningfest, så dette var veldig annerledes enn hva jeg er vant til! Men dæven så gøy. Du skal ikke se bort fra at jeg vil syntes det er kjempegøy med utkledningsfest igjen, men det kommer sikkert litt ann på tema og hvor mange man blir. Det var litt gøy å høre i ettertid at broren til Alexandra syntes at jeg hadde den aller kuleste utkledningen/kostymet! Det skulle vanskelig la seg gjøre å ikke legge merke til meg ihvertfall.

Etterhvert fikk vi også selvlysende armbånd som gjorde at vi lyste i mørket, mitt armbånd var selvfølgelig oransj! Klokka for kvelden var min store Engelhardt med oransje tall og visere! Det er også min eneste automatikklokke, så den måtte stilles før jeg tok den i bruk lørdag formiddag. Festen skulle egentlig vare til midnatt når den var planlagt på en båt, men hadde kort tid før festen blitt flyttet til lokalene til United MC. Jeg trodde fortsatt at festen «bare» skulle vare til kl 0.00, men klokka bare gikk og gikk og vi hadde det veldig gøy! Det ble selvfølgelig færre og færre gjester utover natta, og ca klokka 04.00 valgte jeg å reise «hjem» til Frederiksberg. Simone, Mai-Britt, Francini og Pernille hadde dratt tidligere, men jeg hadde fått nøkler for å være sikker på at jeg kom meg inn.

Jeg innrømme at jeg sjanglet litt bortover veien til metroen ved Lergravsparken, men men hvem hadde vel ikke gjort det etter så mange timer på fest? Og jeg klarte faktisk mesterstykket å skli på rævva på vei ned trappa til metroen. Det var flere som snudde seg og lurte på om det gikk bra og om jeg trengte hjelp. Men neida, det gikk bra og jeg fikk ikke vondt en gang. Jeg var mye mer bekymret over kameraet jeg hadde i baggen skuldra. Jeg fikk en «card error» med en gang, men tok ut minnebrikka og satt den inn igjen og alt så ut til å virke. Jeg hadde blitt rimelig forbanna hvis alle bildene fra kveldens fest hadde gått tapt pga dette. Men jeg slo meg til ro at alt var i orden! Jeg kom meg på metroen til Frederiksberg og fant uten problemer veien til leiligheten til Simone og Mai-Britt. Så lenge jeg gikk til venstre og ikke til høyre fra metroen, så snublet man bare over «blokka». Jeg syntes dog at jeg hadde gått veldig langt og var litt bekymret over at jeg hadde gått forbi. Men Simone hadde skrevet på høyrehånda mi hva adressen var, og jeg hadde bare noen få husnummer igjen før jeg var fremme.

Jeg låste meg inn, tok heisen opp og låste meg inn i leiligheten og ble rimelig overraska over at det var ingen der. Jeg var sistemann som dro fra festen (som skulle sove her) men førstemann hjem til leiligheten. Så hadde de nok tatt en tur ut på byen og koste seg fortsatt. Jeg for min del fikk av meg gummistøvlene, tok av meg sydvesten og hoppet ut av regnbuksa. Men herregud så våt olabuksa jeg hadde under hadde blitt. Men det er kanskje ikke så rart? Disse tykke regnbuksene puster jo ikke og etter 17 timer i regnbuksa hadde det fått sine konsekvenser. Buksa var rett og slett gjennomvåt og jeg valgte å henge den opp på badet, i håp om at den tørket før jeg skulle dra til Kastrup igjen på søndag. Så var det bare å re opp, sende sms til Gro om at jeg hadde kommet vel frem og så legge seg til å sove. Jeg tror jeg sovnet før jeg fikk hodet på puta kl 05.10 søndag morgen.

Jeg må ha vært helt i koma når resten av gjengen kom hjem, fordi jeg hadde ikke hørt dem (de kom hjem en time etter meg har jeg fått vite). Men herregud jeg var sliten når jeg våkna ut på formiddagen på søndag. Herregud jeg kan ikke huske sist jeg var så sliten etter en fest. Jeg hadde ikke vondt i hodet, hadde ikke spydd eller vært sjuk på noen måte. Men herregud så sliten, helt tom for energi. Jeg satt/lå rett ut på sofaen mesteparten av formiddagen og ettermiddagen før jeg begynte å komme sånn nogenlunde i vater igjen. Jeg hadde bare drukket vann frem til nå, men fikk spist en youghurt og noe baconcrisp mens Simone, Mai-Britt og jeg satt og så på 2 episoder av 24 sesong 5. Vi sa mer eller mindre ingenting, vi var nok ganske slitne alle sammen. Simone hadde også sovnet når den andre episoden var ferdig. Jeg tror klokka var i 18-tiden når jeg valgte å pakke sammen og komme meg tilbake til Kastrup igjen.

Men jeg hadde et lite problem, olabuksa mi var fortsatt våt, den var ikke en gang i nærheten av å være tørr. Så hva skulle jeg gjøre? Gå i ei våt olabukse, æsj, eller? Løsningen ble like enkel som den var genial, det eneste jeg hadde som var tørt var regnbuksa, og det regnet jo ute, så what the hell liksom. Jeg hoppa i regnbuksa, gummistøvlene og den samme røde hettegenseren som dagen før. Den luktet fryktelig bål, men shitt au. Det var tross alt mer behagelig å gå i enn å ta på seg en våt olabukse. Men jeg kan godt tenke meg at det var litt av et syn når jeg gikk til metroen i Frederiksberg i oransj regnbukse, gummistøvler, rød genser, rød sydvest og ikke minst en søppelsekk på ryggen. En boms på tur? Jaja, samma det, kom meg til metroen og sendte sms til Gro om at jeg var på vei til Kastrup. Men hu var ved Lergravsparken sammen med Alexandra for å rydde, de to andre gjestene var også på vei. Så da var det fint liten vits for meg å dra til Kastrup uten nøkler. Så jeg hoppet like godt av på Lergravsparken. Mesteparten av ryddingen var visst gjort allerede, United MC-folka hadde visst også ryddet en masse før Gro og Alexandra kom. De hadde aldri sett noen «grise» så mye under en fest noen gang visstnok. Var det så ille da?

Men vi fikk tatt med det skulle tas med og kjørt en del skrot i en kontainer før vi tok metroen hjemover. Gro, Charlotte og Ludovic hadde planer om å ta en tur på min favorittrestaurant Jin Yuan for å spise søndag kveld, men det var såpass seint (ca 21.07 når vi var her på Kastrup, Jin Yuan tenger kl 22.00) og jeg trodde ikke at jeg kom til å orke så mye mat allikevel. Jeg hadde mye større behov for å slappe av litt og ta det rolig på leiligheten til Gro. Men når de skulle dra tok jeg en tur bort på bensinstasjonen, fortsatt i oransj regnbukse og gummistøvler for å kjøpe meg noe å drikke, både en Cult uten alkohol og et par Cult Shaker. Øl fristet ikke så veldig mye. Tilbake igjen var det deilig å komme seg ut av sjømann/fiskerklærne og hoppe i noe mer «normalt». Det vil si en olabukseshorts. Jeg slo på VH1 her og puslet litt på pcen og slappet av for meg selv. Charlotte og Ludovic la seg ganske tidlig, da de skulle ta flyet tilbake til Sveits, mens Gro og jeg satt oppe og pratet litt til. Det var fryktelig godt med en god natt søvn etter denne helga! Nå har jeg noen få dager igjen her i København før jeg drar hjemover på onsdag!

                                                                                                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/09/19/utkledningsfest-for-gro-og-alexandra/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.