Fotofinish i Tour de France

Må innrømme at jeg ikke interesserer meg for Tour de France eller sykling generelt sett, men så tilfeldigvis slutten av dagens etappe på TV. For meg som overhodet ikke interesserer meg i eller har noe særlig peil på Tour de France og sykling generelt sett, virker det at det er mer eller mindre tilfeldig hvem som vinner disse etappene. Neida, det er ikke tilfeldig at man er blant de i toppen i hovedfeltet, men hvem som stikker av med etappeseieren til syvende og sist virker rimelig tilfeldig. Hvor og når man starter spurten, hvor heldig man er med sine lagkamerater og ikke minst hvor uheldig man er på de siste meterne før målstreken.

Hushovd hadde sin lagkameraet og sin «opptrekker» i tet hundre(?) meter før mål, Hushovd går opp og tråkker seg forbi Julian Dean. Men før man vet ordet av det setter Hushovd seg ned på setet igjen, andre ryttere tråkker forbi Hushovd og han forsvinner bort i mengden og ender vel med å bli nr 10 på dagens etappe. Robbie McEwen blir slått med fotofinish av Oscar Freire. Jeg må samtidig innrømme at ingen av disse navnene (med unntak av Thor Hushovd, selvfølgelig) sier meg noe som helst, jeg bare sitter og leser en artikkel på vg.no!

Det er ikke stort jeg har fått med meg at årets Tour de France, i likhet med alle andre år, men får jo med meg noen klipp her og der i nyhetssendingene på TV2, og innimellom når jeg «zapper» innom Tour de France-sendingene. Men har selvfølgelig fått med meg oppturene og nedturene til Hushovd. Seieren på prologen, den gule trøya, kuttet i armen og dramatikken rundt dette, at han av en eller annen uforståelig grunn ble disket og mistet sin 4. plass og at han til stadighet misser etappeseierne. Han er der oppe hele tiden, men sliter tydligvis med å nå helt til topps. Men det er som Hushovd selv har uttalt veldig vanskelig å time dette helt nøyaktig. Og etter å ha sett de siste hundre meterne av dagens etappen så har jeg forståelse for det. For meg virker det som sagt helt tilfeldig hvem som til syvende og sist stikker avgårde med etappeseieren. Uansett om jeg ikke er noe særlig interessert i dette, så krysser jeg fingrene for Thor Hushovd og håper på en etappeseier!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/11/fotofinish-i-tour-de-france/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.