Top Gear’s «The Stig» har testet Toyota’s Formel 1-bil innendørs

Det er 2 britiske bilprogrammer jeg følger med på, Fifth Gear og Top Gear. Sistnevnte går på BBC mens Fifth Gear går på Channel Five. Det er nok ikke så vanskelig å se hvilke av disse to programmene som har størst budsjett. Top Gear har alle mulige rare tester, blant annet fotballkamp med Toyota Aygo, ishockeykamp med Suzuki Swift og de har satt utfor OL-bakken i Lillehammer med en Mini. Uten sammenligning forøvrig kjørte «The Stig» Toyota’s Formel 1-bil (TF105, 2005 modell) innendørs på samme sted som British International Motor Show skal holdes om noen dager.

BBC-programmet får demonstrert hvor rask aksellerasjon og ikke minst hvor gode bremsene er på Toyota’s Formel 1-bil. Det ble dog gjort noen modiseringer på Formel 1-bilen før denne testen ble utført innendørs. Bilen ble utrustet med myke Bridgestone-dekk for å få grep på det glatte underlaget inne i hallen, girutvekslingen ble justert, bremsene forvarmet, turtallsperren ble justert ned fra 19.000 til 16.000 rpm og sist men ikke minst så ble traction control-systemet satt på maks. Hvordan Formel 1-bilen klarte seg med «The Stig» bak rattet får vi vite på søndag, innslaget sendes på BBC2 den 16. juli kl 20:00!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/12/top-gears-the-stig-har-testet-toyotas-formel-1-bil-innendors/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.