Netflix er lansert i Norge: Jeg har testet tjenesten!

Det er nok mange som har vært spente på om Netflix noen gang kom til å bli lansert i Norge. Og det er vel ikke lengre tilbake enn 15. august i år at de annonserte at de kom til å lansere sine tjenester i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Og etter det er det nok mange som har ventet i spenning på når dette ville skje. For de som ikke har hørt om Netflix før, og jeg har faktisk måttet  forklare hva Netflix er til intetanende nordmenn de siste dagene, så er Netflix for film og tv-serier som Wimp og Spotify er for musikk. Den første måneden får man gratis hos Netflix Norge, etter det koster det 79 kroner per måned. Da kan man se så mye film og tv-serier man bare orker. Og da begynner man kanskje å lure på hvorfor man skal gå til videobutikken og leie film lengre? For 79 kroner kan du se så mye film og tv-serier du bare orker! Du slipper i tillegg å levere tilbake filmen!

Alt kan nytes på din tv, hvis du har en eller annen elektronisk duppeditt som støtter Netflix, på din mobiltelefon eller nettbrett ved å laste ned Netflix sin egen app og sist men ikke minst på en hvilken som helst pc eller mac! Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg på netflix.no! Den første måneden er som sagt gratis, etter det koster det 79 kroner. Jeg har ingen fjerneste anelse om hvor mye det koster å leie film hos videosjappa lengre, men jeg har fått med meg såpass at man ikke trenger å levere tilbake filmen dagen etter lenger, men kan beholde dem en uke. Men du kan nok ikke leie veldig mange filmer for de 79 kronene Netflix skal ha per måned vil jeg tro. Nå høres det veldig rosenrødt ut her, det er det vel kanskje ikke, det skal jeg komme tilbake til.

Netflix Norge lanserte sine tjenester og lot nordmenn registrere seg som kunder onsdag denne uken! Det vil si at jeg har hatt noen dager på å teste ut deres tjeneste på. Jeg hadde riktignok en Xbox 360 fra før som støtter Netflix, men det forutsetter at du har ett gullmedlemskap på Xbox Live, noe jeg ikke har. Og jeg er ikke så veldig interessert i å betale 499 kroner for dette bare for å få tilgang til Netflix. Da var det jo praktisk at jeg nettopp har bytta ut min gamle A.C. Ryan PlayOn!HD Mini med en ny WD TV Live (G3) fra Western Digital denne uka. Det var ikke helt tilfeldig da, da jeg hadde litt problemer med min gamle, både med hdmi-kontakta, at den ikke var noe særlig glad i 1080p-video og at jeg ville ha støtte for Netflix. Denne investeringa kosta faktisk ikke så veldig mye mer enn et Xbox Live gullmedlemsskap faktisk.

I tillegg til å ha testa ut Netflix med min WD TV Live mediaspiller, har jeg også testa litt på mobilen, nettbrettet og selvfølgelig på pc’en. Det er uten tvil på tv’en jeg foretrekker å se film, da kan jeg også få surroundlyd. Men det er mye enklere å finne frem filmer og tv-serier med å søke dem frem på pc’en enn på tv’en. Da har man en fjernkontroll som man må navigere seg rundt på et «tastatur» med bokstaver og skrive inn en og en bokstav. Litt knotete, men det går nå greit tros alt. Det første man blir møtt med når man starter opp Netflix uansett plattform er en forside med hva det siste man så, hva som er populært på Netflix for tiden, hva som er populært blant dine Facebookvenner, hvis du har koblet Netflix-kontoen din mot Facebook, en rekke filmer kategorisert etter sjanger og en del forslag til filmer man bør se på bakgrunn av filmer man allerede har sett. Det er med andre ord ganske mye filmcover å bla igjennom her.

Det er gledelig at såpass mye er tilgjengelig i HD, selv om ganske mange norske filmer ikke er det. Mange filmer er i HD og 5.1 lyd, noen er bare i HD og noen er bare med 5.1 lyd. Når det gjelder 5.1-lyden må jeg si at jeg fikk meg en positiv overraskelse. Netflix kjører på Dolby Digital Plus som jeg må innrømme var helt nytt for meg. Det er i bunn og grunn en utvidet eller forbedret utgave av vanlig Dolby Digital. Mens den vanlige Dolby Digital bare støtter 5 kanaler med en bitrate på 640 kbit/s, støtter Dolby Digital Plus opp til 15 kanaler med en bitrate på 6144 kbit/s. Nå er det riktignok ikke så veldig vanlig med 15 kanaler i disse dager, men 5 og 7 kanaler er rimelig vanlig. Da skjønner man fort at Dolby Digital Plus er en høyoppløselig utgave av den vanlige Dolby Digital. Min hjemmekinoforsterker fra Denon tenner en blå logo/lampe med teksten «HD Audio» når jeg spiller av film med HD-lyd, være seg Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio eller i dette tilfellet Dolby Digital Plus. Men ikke misforstå, Dolby Digital Plus er ikke på samme nivå som Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio som er tapsfrie lydformater, men det er ihvertfall en stor forbedring fra tradisjonell Dolby Digital. Bare for morro skyld kan jeg nevne at Dolby TrueHD støtter en bitrate på 18 Mbit/s og DTS-HD Master Audio støtter en bitrate på 24,5 Mbit/s.

Når det gjelder bildekvaliteten, leveres som sagt mye i HD men også en del i SD. Alle filmene er merket med «HD» hvis de er i HD og med «5.1» hvis de er med surroundlyd. Hvis filmen ikke er merket med enten «HD» eller «5.1» er filmen i SD og med vanlig 2.0 stereolyd. Når filmene er merket med HD skal de ifølge wikipedia kunne leveres i maks 720p oppløsning. Det vil si 1080×720 pixler mot 1920×1080 som er 1080p Full HD. Hva slags oppløsning du ender opp med på din tv er derimot varierende. Jeg har testet Netflix de tre siste dagene og har sett følgende filmer til litt forskjellige tider av døgnet: Taken (2008), Reprise (2006), Ulvenatten (2008), Outbreak (1995), Fallen (1998), Jack Irish: Bad Debts (2012), Jack Irish: Black Tide (2012) og 13 (2010). Alle disse filmene skulle være tilgjengelig i HD og Taken, Outbreak og 13 var i tillegg med 5.1 surroundlyd. Reprise og Ulvenatten så jeg på med bare vanlig 2.0 stereolyd, mens Fallen og Jack Irish-filmene har jeg overlatt dekodingen fra 2.0 stereolyden til 5.1 Dolby Pro Logic II til min hjemmekinoforsterker.

Selv om alle disse 8 filmene skulle være tilgjengelig i HD-oppløsning, er det ikke alltid HD jeg har fått. Og hittil har jeg lagt merke til et mønster på det. Når jeg har sett på film når Ola Normann vanligvis er på jobb eller sover har jeg fått filmen i HD så det synger. Men på kveldstid når Ola Nordmann vanligvis benker seg foran tv’en for å nyte enten film eller tv-serier har det vært dårlig med HD. Det virker rett og slett som om Netflix har litt kapasitetsproblemer og ikke klarer å levere meg HD når alt annet ligger til rette for å nyte filmen i HD. Jeg velger å tro og håper at dette bare er kapasitetsproblemer nå i starten etter at Netflix Norge lanserte sine tjenester på onsdag. Det kan både være stort trykk av nordmenn som ønsker å teste tjenesten, det er tross alt gratis den første måneden! Hvis jeg skal betale for tjenesten, håper jeg at jeg kan få HD når filmen er tilgjengelig i HD fremover. Hvis ikke, må jeg innrømme at jeg blir litt skeptisk.

Tjenesten fungerer utmerket, filmene spilles av uten problemer, ikke noe cache, buffring og slikt tullball som man kan oppleve som problematisk på internett. Det er nettopp fordi Netflix justerer bildekvaliteten etter hva slags linje du har og tydeligvis hvor mye «trøkk» det er på deres servere. Når du setter i gang en film vises den i den laveste kvaliteten som rett og slett er forferdelig dårlig. Men det tar ikke så veldig lang tid før kvaliteten økes etter at tjensten har testet hva din internettforbindelse kan klare å levere. Jeg har forstått det slik at du ikke skal ha noe problem med å få HD når du har en 10 Mbit internettforbindelse. Jeg for min del har 70 Mbit her, så det skulle ikke skorte på hastigheten på min side ihvertfall.

Ellers har jeg lagt merke til at min WD TV Live «graderer» bildekvaliteten jeg får fra Netflix etter disse kategoriene: Low/SD, Medium/SD, High/SD, Low/HD, Medium/HD, High/HD og X-high/HD. Hvis jeg ser på film med Netflix når nordmenn vanligvis er på jobb eller sover har jeg som regel ikke noe problem å få X-high/HD og ned mot Medium/HD innimellom, men på den tiden som det er mange som ser på tv og benytter seg av Netflix sine tjenester, opplever at jeg ikke får noe særlig mer enn High/SD. Fra å være rimelig entusiastisk etter å ha sett den første filmen på onsdag, må jeg innrømme at entusiasmen ble litt mer moderat utover kvelden. Men jeg håper at dette er noe som vil bedre seg fremover.

Nå har jeg selvfølgelig ingen oversikt over hva hele Netflix Norge sin tjenste består av i utvalg av filmer og tv-serier. For det er MYE å finne der, jeg har allerede funnet flere «gullkorn» som jeg har fått lyst til å se. F.eks. filmer som jeg ikke har sett på lenge, som jeg kanskje bare har på dvd fra før og nå kan se i HD. Hvis jeg får den levert i HD vel og merke. Noe annet jeg har funnet som jeg gleder meg til å se på er alle Varg Veum-filmene i HD. Det vil si, det finnes 12 Varg Veum-filmer, men av en eller annen grunn finnes ikke film nummer 2 tilgjengelig på Netflix. Det vil si Tornerose fra 2009. De 6 første filmene har jeg forsåvidt på dvd fra før, men de neste 6 filmene har jeg ikke kjøpt enda og heller aldri sett. Av den enkle grunn at jeg har sittet og ventet på at alle Varg Veum-filmene skal slippes i en samlet boks på blu-ray. Forløpig har de bare blitt sluppet i boks på dvd. Men inntil det skjer, har jeg ihvertfall mulighet til å se dem på Netflix i HD!

Alle de filmene jeg har vært borti hittil, både de jeg har fullført og de jeg har testet litt av, har vært tekstet på norsk. Man kan velge hvilket språk man ønsker filmen tekstet på eller fjerne teksten, for dem som ikke ønsker tekst. Norske filmer er per default ikke tekstet, men man kan velge å slå på norsk tekst hvis man ønsker det. Jeg for min del må innrømme at jeg liker å ha tekst tilgjengelig, da det ikke alltid er så lett å høre hva folk sier. Selv om de prater på norsk, spesielt da kanskje, for det er enkelte dialekter som kan være vanskelig å skjønne til tider når de enten prater fort og/eller mumler.

Når det gjelder utvalget av filmer og tv-serier på Netflix er det mange som klager. Det er forsåvidt ikke så veldig rart. Utvalget på Netflix er vel mer eller mindre som en sveitserost. Det vil si at det er huller både her og der. Med det mener jeg at det er mangler både her og der. Hvis man f.eks ønsker å se de tre Ocean-filmene, kan man bare se de to første. Når det gjelder Hjemme alene-filmene, kan man bare se film nummer to. Jeg har allerede nevnt av en eller annen merkelig grunn mangler film nummer 2 av de 12 Varg Veum-filmene. Men f.eks Dødelig våpen-serien er tilstede alle 4. For de av dere som ønsker å se Final Destination-filmene, har bare Netflix den femte filmen tilgjengelig. Det var bare noen eksempler. Når det gjelder tv-serier, er det mange tv-seier som ikke er tilgjengelig i det hele tatt, f.eks HBO sine serier eller Breaking Bad for den saks skyld. At HBO sine serier ikke er tilgjengelig på Netflix forstår jeg forsåvidt, de skal komme med en egen tjeneste snart. Breaking Bad derimot skjønner jeg ikke.

For å ta et eksempel på en serie som er tilgjengelig på Netflix. Dexter har totalt 7 sesonger. At man f.eks ikke har den siste sesongen, det har jeg ingen problemer med å forstå heller. Men at det bare er 4 sesonger tilgjengelig? Den nyeste sesongen tilgjengelig er fra 2009, 3 år gammel. Det samme gjelder How I Met Your Mother, siste sesong er fra 2009. Serien 24 er derimot på plass med alle 8 sesonger, selv om den siste sesongen er fra 2010. Jeg kunne sikkert kommet med mange siste eksempler, men tar bare en til. Det har blitt sendt 4 sesonger av The Vampire Diaries hittil. På Netflix er bare den første sesongen fra 2009 på plass. Når kommer resten? Okay, et eksempel til da. LOST glimrer med sitt fravær, selv om LOST ikke er en HBO-produsert serie men fra ABC. LOST ble sendt på tv fra 2004 til 2010.

For å oppsummere litt til slutt her, må jeg si at det er mye positivt her. Men det er et forbedringspotensiale også, som jeg har påpekt i dette innlegget. Men for 79 kroner per måned får du fryktelig mye å se på på din tv, mobil, nettbrett eller pc! Så lenge du er tilkoblet et gratis trådløst nettverk kan du se så mye tv og film du vil uansett hvor du måtte befinne deg! Jeg tror nok at Netflix kommer til å bli en stor hit her i Norge som den har blitt i hjemlandet USA og Canada.

OPPDATERING 22.10.12:

Siden alle ikke nødvendigvis leser kommentarene under, velger jeg å komme med en liten oppdatering her: Siden jeg skrev denne testen natt til lørdag har jeg sett flere filmer og opplevelsen har vært mer positiv enn den hadde vært frem til jeg skrev denne testen. På lørdag så jeg bare en film, men på søndag så jeg 4 filmer og i dag har jeg hittil sett en film. Og alle filmene har jeg faktisk hatt gleden av å se i gnistrende hd og med Dolby Digital Plus 5.1-lyd! Jeg må si at det er en fryd å se på filmene så lenge man får dem i hd! Filmene jeg har sett er Meet the Parents (2000), Cop Land (1997), Assassins (1995), The Beach (2000), Wild Things (1998) og Shooter (2007).

Jeg har også til min store overraskelse sett at den ene Varg Veum-filmen jeg savnet på Netflix har dukket opp, nemlig Varg Veum – Tornerose. Det vil si at nå ligger alle 12 Varg Veum-filmene tilgjengelig på Netflix! Jeg har som sagt ikke sett de 6 siste filmene, så jeg gleder meg virkelig til å se disse filmene! Og siden det er såpass lenge siden jeg så de første filmene, kommer jeg til å starte med den første filmen og se dem i hd for aller første gang! Så det ser faktisk ut til at Netflix allerede har gjort noe med både utvalget og ikke minst kapasiteten. Jeg regner ikke med at nordmenn plutselig har slutta å bruke Netflix, og at det er derfor jeg har hatt gleden av å se filmene i hd de 3 siste dagene?

At f.eks Lost, Breaking Bad og andre serier ikke er tilgjengelig på Netflix per i dag, kan nok forklares med at det er noen andre som har betalt for rettighetene til dette. Men det er jo ikke dermed sagt at seriene ikke kan dukke opp på et senere tidspunkt. Slik som det er i dag kan jeg ikke skjønne at det skal være noen vits å enten betale for filmkanaler fra din tv-leverandør, leie film på videobutikken, streame film med «video on demand» eller fra andre lignende tjenester. Nå har du Netflix hvor du har tilgang til en hel haug med filmer og tv-serier for den nette sum av 79 kroner i måneden! Men det er selvfølgelig ikke dermed sagt at Netflix erstatter det å gå på kino eller kjøpe filmene når de er nye i butikken. Men nå er det kanskje ikke behov for å kjøpe så mange filmer eller gå så ofte på kino som før?

En liten oppfordring fra meg til deg: Kos deg med en film på Netflix i kveld!

OPPDATERING 17.12.12:

Siden jeg fortsatt har Netflix gratis (frem til 6. januar 2013) har det  blitt til at jeg har sett en del film den senere tid. Det er et hav av filmer å velge mellom, selv om det er mange av de «store titlene» som mangler, så er det en masse filmer som normalt sett beveger seg under min «radar», men som allikevel er filmer som er verdt å se. Netflix har også den senere tid begynt å legge ut litt nyere filmer, f.eks J. Edgar og New Year’s Eve. For ikke å snakke om at Netflix har gjort lagt ut de 3 Ringenes Herre-filmene i sammenheng med at The Hobbit: An Unexpected Journey har premiere på kino nå i desember. Jeg mistenker dog at Rinenes Herre-filmene bare vil være tilgjengelig på Netflix i desember, for de har hele tiden presisert at filmene nå er tilgjengelig i hele desember! Men samtidig er det vel litt merkelig hvis de fjerner dem over nyttår vel?

Men uansett ,det er gledelig med nye filmer! Det har også blitt lagt til flere sesonger på enkelte tv-serier i løpet av den siste tiden! Det er veldig positivt! Jeg har etter at jeg fikk tilgang til Netflix også begynt å følge med på serien How I Met Your Mother. En kompis av meg har pratet veldig mye om HIMYM, og når jeg spurte hva slags type serie det var, så var forklaringen slik: «The Big Bang Theory uten geeks»? Det var ihvertfall en grei nok forklaring til at jeg satt meg ned og testet ut et par episoder av HIMYM, og må si at det er en utrolig morsom serie! Jeg har hittil sett ferdig hele sesong 1 og sett de 3 første episodene av sesong 2. Netflix har hele 5 sesonger av denne serien, så jeg har litt å se på fremover!

En helg for en god tid tilbake var det store problemer med å få noe særlig brukbar kvalitet på streamingen fra Netflix, men det viste seg bare å være et problem den helgen. I ettertid har Netflix fungert veldig bra, men jeg har lagt merke til at den beste kvaliteten av streamingen fra Netflix, x-high/hd er sporløst forsvunnet. Jeg regnet først med at de hadde «strupet» streamingen litt for å få bukt med de tilsynelatende kapasitetsproblemene de hadde i starten her i Norge. Og etter at det forsvant plutselig, er det bare en film jeg har lagt merke til at x-high/hd har dukket opp. Det var liksom det lille ekstra som gjorde bildet ekstra «crispy». Jeg har også lagt merke til at det er søkefraser med «x-high/hd» som har endt opp på denne artikkelen. Så har nok ikke bare jeg som har lagt merke til det.

Siden det har gått så lang tid uten at x-high/hd har dukket opp igjen, googlet jeg derfor litt etter svar. Og de dukket ganske fort opp faktisk. Netflix har begynt å bruke en annen «koding» av filmene sine som også skal være båndbreddesparende. Hvis de klarer å streame samme kvalitet med lavere båndbredde, så er selvfølgelig det gode nyheter for både Netflix og seerne. For de som har et så «bredt» bredbånd at det ikke spiller noen rolle, er det ikke så nøye for, men for de som ikke har det, så vil det jo si at de kan få høyere kvalitet på Netflix enn tidligere. Tipper at internett som sådan også har godt av at Netflix bruker litt mindre av den totale båndbredden tilgjengelig også. Det x-high/hd i praksis var tidligere, var 1080p HD, mens high/hd var 720p HD. Det som tidligere var x-high/hd med deres gamle «koding» heter nå high/hd med deres nye eyeIO-koding. Du skal med andre ord få like god kvalitet på dagens high/hd som den gamle x-high/hd. Hvis du vil lese litt mer om x-high/hd og forklaringen rundt dette, ta en titt her!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/10/20/netflix-er-lansert-i-norge-jeg-har-testet-tjenesten/

48 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Tor20 oktober, 2012 kl 18:01

  Hei KAK.

  Du må gjerne låne en android mini pc av oss om du ønsker å teste på den.
  Kanskje greit å prøve flere platformer.
  Bra skrevet.
  Du finner boksen jeg snakker om her: http://www.bristols.no/products/android-40-tv-box

  Bare å ta kontak!

 1. En god gjennomgang av Netflix. Har selv test tjenesten siden lanseringa og er på det gjevne godt fornøyd, men har de samme oppfatningen som deg av hva som mangler.

  Det jeg savner, men som jeg vet Netflix jobber med, er en huske-/favorittliste. Er mange filmer jeg gjerne skulle sett, men husker nok ikke hvilke det er om en uke.

  Jeg skulle også gjerne hatt hvite undertekster og at tekstingen holdt seg til to linjer. Ikke uvanlig med tre linjer (har sett fire også), men synes det da er litt vanskeligere å lese teksten.

  • kak22 oktober, 2012 kl 13:38
   Forfatter

  Takk for tilbakemeldingene! 🙂

  En huske/favorittliste av noe slag var egentlig en veldig god idè, Frank! Må innrømme at når jeg sitter og søker og blar litt i utvalget hos Netflix, så finner jeg en masse som jeg kunne tenke meg å se, men jeg glemmer det dessverre like fort. Jeg har derimot notert noe av det på gamlemåten med penn og papir, men det er tross alt tungvint i disse dager, sant?

  Jeg har ikke opplevd å få undertekster på noe mer enn 2 linjer. Jeg synes også det var uvant med gule undertekster, men det har jeg vel mer eller mindre vant meg til. Selv om det er hvite undertekster på alt annet.

  Jeg har forøvrig etter at jeg skrev denne testen sett flere filmer. Jeg så en film på lørdag og 4 filmer i går på søndag. Alle filmene fikk jeg faktisk i HD! I all hovedsak X-high/HD men også litt High/HD. Det må jeg si meg veldig fornøyd med! Håper Netflix fortsetter slik! 🙂

  Ellers så jeg til min store overraskelse og glede at Varg Veum – Tornerose har dukket opp på Netflix! Når jeg har søkt opp alle Varg Veum-filmene tidligere, har jeg bare funnet 11 av totalt 12 filmer. Av en eller annen merkelig grunn var det film nummer to som manglet. Men nå er altså alle 12 Varg Veum-filmene på plass i HD! Gleder meg til å se dem! 🙂

  Når det gjelder Android Mini pc-dingsen din Tor, hvordan fungerer den i praksis? Har du sammenlignet den med andre tilgjengelige produkter som støtter Netflix? Jeg har per i dag testet Netflix både på Android- mobiltelefefon og nettbrett, jeg går ut ifra at det blir på samme måte?

  Dere andre kan gjerne også komme med tilbakemeldinger på hvordan dere synes tjenesten til Netflix fungerer her i Norge. Si gjerne litt om hvordan dere benytter dere av tjenesten også. På hva slags plattform foretrekker du å bruke Netflix?

  • Asbjørn22 oktober, 2012 kl 16:57

  Grundig omtale vil jeg nå si. Utvalget som en sveitserost kan jeg si meg enig i, MEN vi må ikke glemme at tjenesten nettopp er lansert, og at den utvikles/utbedres og nye serier/filmer stadig kommer til. Det er jo ikke sånn at Netflix har kommet med en tjeneste som skal være «værsågod, her har du alt du trenger» og ikke noe mer blir gjort.

  At Lost er en av de seriene som mangler, og du påpeker at mangler skjønner jeg. Men det kan du ikke skylde netflix for, rett og slett fordi det er viaplay.no som har rettighetene til denne. Altså vil ikke Lost komme med mindre de mister sine rettigheter, eller filmselskapet åpner for at flere kan ha rettighetene samtidig.

  • Asbjørn22 oktober, 2012 kl 17:04

  Må bare legge til: Jeg finner alle Varg Veum-filmene der, jeg ser ikke at det mangler en eneste.

  • kak22 oktober, 2012 kl 17:42
   Forfatter

  Takk for det, Asbjørn! 🙂

  Neida, jeg vet at Netflix ikke er «fiks ferdig» med alt mellom himmel og jord fra lanseringsdagen. Det vil garantert dukke opp mer etterhvert. Alt er avhengig av rettigheter og ikke minst pris.

  Okay, det forklarer hvorfor Lost glimrer med sitt fravær. Tilsvarende forklaring er det sikkert på hvorfor Breaking Bad glimrer med sitt fravær. Etter å ha brukt tjenesten til Netflix Norge siden den ble lansert sist onsdag, må jeg si at jeg er rimelig fornøyd. Det er ett «hav» av ting å se på, selv om det som sagt er litt som en sveitserost til tider. Men det er mye jeg ikke har fått med meg, ting jeg har på dvd men kunne tenke meg å se i hd og ting som rett og slett ikke har blitt sluppet på blu-ray.

  Jeg har sett ganske mange filmer hittil, og som jeg skrev i «oppdateringen» i kommentaren min ovenfor, så har jeg hatt gleden av å se alle filmene etter at jeg skrev denne testen i hd faktisk.

  Jeg skrev også i nevnte kommentar at «Varg Veum – Tornerose» faktisk har dukket opp på Netflix. Så da er alle 12 Varg Veum-filmer på plass på Netflix! Men «Varg Veum – Tornerose» var IKKE tilstede på det tidspunktet jeg skrev testen. Det tydet også på antall tilbakemeldinger den hadde fått kontra de andre Varg Veum-filmene. Men det er ingen vits å «krangle» om dette. Jeg er bare kjempeglad for at alle Varg Veum-filmene er på plass!

  Etterhvert vil også en del andre ting falle på plass, og nye filmer vil dukke opp etterhvert.

  Men den som trodde at Netflix ville erstatte det å gå på kino og å de nye filmene når de kommer i butikken, har nok gått på en real smell. Men hvis man tenker seg om litt, så skjønner man at det ikke er mulig å ha en tjeneste med alle nyhetene så fort de er tilgjengelig i butikken. Det ville nok kosta Netflix skjorta og den skjorta måtte brukerne av Netflix ha betalt for.

  Så for de 79 kronene Netflix krever for sin tjenste i Norge, vil jeg påstå at man får veldig mye for pengene! Jeg ser ikke helt hvorfor man skal enten betale for filmkanaler fra Canal Digital, Viasat, RiksTV, Get eller Altibox lengre. Jeg ser heller ikke hvorfor man skal gå på den lokale videosjappa, bruke «video on demand» eller lignende tjenester. Legg heller pengene i muligheten til å bruke Netflix for en brøkdel av prisen! Da har du tilgang til en hel haug med filmer og tv-serier som du kan se akkurat når det passer deg og så mange ganger du ønsker!

  • Morten23 oktober, 2012 kl 13:14

  Har du kjøpt WDTV’en i norge? Jeg leste at noen wdtv’er som selges utenfor USA ikke har nødvendig chip
  for å vise drm beskyttet innhold fra Netflix.

  • kak23 oktober, 2012 kl 13:28
   Forfatter

  Ja jeg har kjøpt min WDTV Live G3 fra mpx/komplett.no. Jeg har ingen problemer med å se innhold fra Netflix på min WDTV.

  • Morten23 oktober, 2012 kl 13:30

  Ok, høres bra ut 🙂

  Det var denne siden som påstår det kan være et problem:

  http://support.unblock-us.com/customer/portal/articles/291573

  • kak23 oktober, 2012 kl 13:32
   Forfatter

  Jeg tipper at vi da snakker om den amerikanske Netflix-tjenesten? Nå har vi jo vår egen her i Norge! Og den har jeg som sagt ingen problemer med! Den amerikanske Netflix-tjenesten har jeg aldri testet.

  • Morten23 oktober, 2012 kl 13:50

  Ja, her var det snakk om den Amerikanske tjenesten, men det var den setningen om manglende drm chip som
  fikk meg til å lure om den ville fungere med den Norske tjenesten. Gledelig å høre at det fungerer. 🙂

  • kak23 oktober, 2012 kl 13:53
   Forfatter

  Ja ikke sant! 🙂

  Både mpx.no og komplett.no har den på tilbud om dagen til 639 kroner, så det er bare å løpe og kjøpe! Eller ihvertfall taste og kjøpe! hehe

  • Emil23 oktober, 2012 kl 23:01

  IKKE KJØP WD TV LIVE HUB! Jeg har akkurat gjort det og Netflix kommer IKKE opp(HELT ny firmware). Har sjekket forum som dette » http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Live-Streaming-Firmware/Netflix-Issues-in-Denmark-Norway-Finland-Scandinavia/td-p/490176 » Og de sier at det er hardware limitations, at det faktisk ikke er fysisk mulig. Hvis dere får det til å fungere, har du nødt til å gi oss litt info om produktet dere bruker, firmware, instillinger, internett, oppsett, alt. For dette sier WD ikke skal være mulig, noe jeg er forbanna over.

  Netflix fungerer på min; PS3, XBOX 360, Panasonic ST50 Plasma TV,
  Netflix Fungere ikke på min: WD TV Live Hub 3.gen

  • kak24 oktober, 2012 kl 01:00
   Forfatter

  Takk for advarselen, Emil! Det er kjipt når man har kjøpt en såpass dyr boks som det påstås skal støtte Netflix, ikke gjør det! Den vanlige WDTV Live G3 (ikke HUB) fungerer derimot utmerket! Den kan man som sagt kjøpe fra mpx.no og komplett.no for 639 kroner i disse dager! Den har jeg hatt i en uke nå og det fungerer utmerket i kombinasjon med Netflix!

  Jeg har lest igjennom tråden du har linket til Emil, og det virker som WD jobber med saken med å få WDTV Live HUB G3 også til å virke med Netflix. Men det gjenstår jo selvfølgelig å se. Hvis det er hardware som er begrensningen, så blir det selvfølgelig veldig vanskelig. Men det er merkelig at den da markedsføres med Netflix-støtte? I mellomtiden håper jeg at du har mulighet til å bruke Netflix på andre plattformer.

  • Morten24 oktober, 2012 kl 09:12

  Fikk min wdtv live (gen 3) fra mpx i går, og som kak sier fungerer Netflix fint på den.
  @Emil returner hub’en og kjøp en wdtv live.

  • Emil24 oktober, 2012 kl 09:49

  Snodig det der, jeg ville vell påstå at både WD TV Live 3.gen og WD TV Live Hub 3.gen ville ha samme Hardware, bare at Hub har HDD som forskjell. At WD har byttet ut Hardware på disse to er helt utenfor forståelse!

  • kak26 oktober, 2012 kl 21:31
   Forfatter

  Jeg leser nå på hardware.no at Netflix har en katalog på 60.000 filmer! Steike, når skal jeg få tid til å se alle dem da? 🙂

  • Jon Arne Foss28 oktober, 2012 kl 15:40

  Dette var en din gjennomgang av NETFLIX har flere enheter som tar Netflix Fint men WD live TV «henger» og åpner ikke NERFLIX kun rød skjerm med NETFLIX og et grått belte som går frem og tilbake har siste software oppdatering 11114

  • orjan lothe28 oktober, 2012 kl 17:33

  Hei!

  Få deg eit amerikansk Netflix-abonnement til 8 USD!

  Utvalet er mykje betre! Norsk teksting er og i den amerikanske utgåva!

  Framgangsmåte:

  1. Knytt deg opp til ein VPN-servar i USA
  (eg brukar: http://www.overplay.net/, men det finst mange andre).

  2. Registrer deg her: https://signup.netflix.com/

  Om du betalar med VISA kort, bruk ein «Zipcode» i USA, f.eks: 90071. (Om du vil betala med PayPal, så må PayPal-kontoen vera oppretta i USA.)

  Lukke til!

  Vennleg helsing

  Ørjan

  • Tor28 oktober, 2012 kl 22:09

  Hei KAK,

  Android TV boksen er en liten boks med Android 4.0.1 på.
  Den fungererhelt utmerket. Akkurat som en Android tlf bortsett fra at den mangler kamera og man kan ikke ringe med den.
  Man kan surfe på nett (litt tregt) bruke den til spotify, netflix, facebook og angrybirds mm.
  Man bruker transformatoren som følger med eller en usb kilde fra f. Eks tv til strøm.
  Kobles til TV eller forsterker med HDMI.
  Selv bruker jeg den med forsterker da jeg bruker Spotify og Netflix mye og vil ha skikkelig lyd.
  Er så dårlig lyd i den ekstremt flate samsung tvn vi har pga tykkelsen.

  Selv bruker jeg en airmouse med tastatur, men man kan også bruke trådløst tastatur og mus.
  Man bare plugger inn usb enheten som følger med når man kjøper tastatur/mus.
  Fungerer helt utmerket!
  Syns det er litt merkelig at den er småtreg på surfing, siden både Netflix og Spotify fungerer helt supert.

  Om du sjekker pris hos oss og andre så er vi nok ikke de aller billigste, men det er det flere grunner til
  Boksene vi selger er 100% originale Rikomagic bokser med original firmware.
  Vi har prøvd de litt billigere variantene som faktisk ser helt like ut.
  Det er STOR forskjell på denne og billig kopiene! De var så trege at vi ikke ville selge dem.
  Vi ga bort noen og kasserte resten.
  I tillegg legger vi med transformator. Noe som ikke er originalt.

  I løpet av en ukes tid får vi inn MK808 som er dualcore og raskere, samt har 8 gig lagringsplass.

  Personlig syns jeg denne saken er helt fantastisk, da det var lite aktuellt for meg å kjøpe meg en smart tv på grunn av netflix. Min er ikke mer enn et par år gammel og kostet meg tross alt ca 15 laken, så jeg syns det ble litt råflott å bytte tv igjen. Med denne boksen blir uansett enhver «dum tv» til en smarttv 🙂

  Bare å ta kontakt om du vil teste.
  Vi snakkes!

  • Richard2 november, 2012 kl 09:53

  Hei, KAK. Jeg lurer bare på hvilken ISP du bruker. Har selv Get og sliter med å få HD i prime time 18-22 på netflix. Har en liten følelse at Get sliter med utenlandslinja si…

  • Pål Instebø2 november, 2012 kl 11:24

  Hei KAK,

  Likte anmeldelsen din av netflix og er enig i hva du sier. Ser at du bruker WD LIve TV, noe jeg også gjør. Lurte på om du erfarer at den ofte henger i innlasting av filmer, og at filmer enkelte ganger ikke lastes inn i det hele tatt?

  • kak2 november, 2012 kl 11:46
   Forfatter

  Hei Richard! Jeg har Canal Digital Kabel-TV her og har en linje på 70/10 mbit. De første dagene hadde jeg også problemer med Netflix i «prime time», men etter at jeg skrev denne testen har jeg ikke hatt dette problemet. Såvidt meg bekjent har Netflix satt opp servere i Norge, om absolutt alt innhold også ligger på disse serverne er jeg ikke helt sikker på. Men skulle det være noe poeng å sette opp egne servere i Norge, så burde vel også alt innholdet ligge der.

  • kak2 november, 2012 kl 11:50
   Forfatter

  Hei Pål! Jeg har opplevd at den ikke har lastet inn en film en gang og jeg har også opplevd at den ikke har fått kontakt med Netflix (ved start av Netflix-app’en) en gang. Men på tanke på hvor mange filmer jeg har sett hittil med Netflix, er dette problemer jeg ikke har sett noe behov «å skrive hjem om». Men hvis man opplever dette veldig ofte, skjønner jeg at det blir irriterende etterhvert.

  Etter å ha testet Netflix-tjenesten i litt over 2 uker nå, må jeg si meg utrolig fornøyd med tjenesten!

  • rogg9 november, 2012 kl 01:07

  hei, jeg har testet netflix og er ikke så imponert over bildekvaliteten som de fleste her. Jeg bruker Netflix appen på min Panasonic smart tv.(st 50). ER ikke så bevandret i alle de nye «greiene», men er det bedre å bruke en eller annen boks i stedet for appen i tv`n ?

  • kak9 november, 2012 kl 01:37
   Forfatter

  Jeg har ikke testet Netflix på en såkalt smart-tv enda, så det vet jeg faktisk ikke så mye om. Jeg har hittil testet Netflix med WDTV Live G3, pc, mobil og nettbrett. På disse plattformene fungerer Netflix utmerket! Men det er selvfølgelig primert på tv’en med WDTV Live G3 at jeg bruker Netflix! Så lenge filmene er merket med at de er tilgjengelig HD, så synes jeg bildet er veldig bra! Jeg har dog prøvd å holde meg unna filmer som ikke er merket med HD. Jo større tv man har, jo værre vil selvfølgelig en film eller tv-serie som ikke er i HD bli seende ut.

  Men i utgangspunktet skulle jeg jo tro at Netflix-app’en som er tilgjengelig på de nyeste tv’ene burde fungere like bra som via f.eks WDTV Live G3, Xbox 360 eller Playstation 3 for den saks skyld. Sikker på at det er filmer som er tilgjengelig i HD du har testet med?

  For å kunne streame film fra Netflix i HD må man selvfølgelig ha litt hastighet på internettlinja si. Hva er hastigheten på din internettlinje?

  • rogg11 november, 2012 kl 01:34

  Ja jeg har testet filmer i hd, men jeg har en internett linje på bare 2mb. Trodde ikke det hadde betydning for selve bildekvaliteten så lenge flyten i filmen er ok. (ikke hakking). Har nå bestilt en ny linje med max av det som er tiljengelig for meg. Det vil si 16 mb. Er spent på om det vil hjelpe.

  • kak11 november, 2012 kl 12:32
   Forfatter

  Der har vi nok svaret, 2 mbit er ikke nok til å streame film i hd dessverre! Men når du får 16 mbit så vil det nok bli fart på sakene! Jeg har vel tidligere lest at man bør ha 10 mbit for å streame film i hd uproblematisk! 🙂

  • kak13 desember, 2012 kl 23:32
   Forfatter

  Jeg må si at Netflix fungerer veldig stabilt for tiden. Har ikke opplevd noen problemer i det hele tatt på lang tid egentlig. Men det er en ting jeg har lagt merke til, og det er at man ikke får x-high/hd lengre. Den beste kvaliteten man får er high/hd. Jeg antar at dette er noe Netflix har valgt å gjøre av hensyn til kapasiteten de har tilgjengelig. Nå håper jeg jo selvfølgelig at vi får tilbake x-high/hd etterhvert, for det gjør det lille ekstra som gjør bildet enda bedre når man har en forholdsvis stor tv! 🙂

 2. Jeg kjoerer Netflix paa min Samsung Smart TV via Wifi, og har enda ikke hatt noe buffring paa grunn av linja. Jeg har en 10mb linje og det har fungert fint.
  Jeg har naa faatt meg en ROKU boks fra USA (49 US$) og den har et fantastisk innhold av kanaler, men maa settes opp med amerikansk IP for aa faa Netflix. Godt aa se over at man faar norsk teksting paa US Netflix ogsaa. Kjempebra.
  Jeg maatte reise rett etter jeg fikk den, saa fikk ikke testa den ut skikkelig

 3. Hei KAK

  Da har vi fått inn nye og bedre Android mini PC / Tv bokser på lager.
  Android 4.1 og 8 GB lagringsplass .
  Disse har nyere og bedre firmware, og bluetooth.
  WIFI skal også være forbedret, uten at jeg noen gang har hatt problemer med det.
  Og ikke minst fil behandleren ser nå også Windows maskiner i nettverket.
  Så da er det enda enklere og streame film og musikk fra PC.(før måtte ,man laste ned egne programmer til dette)

  Du er fortsatt hjertelig velkommen til å komme å låne en boks av oss for test om du ønsker det.
  Her er siste versjon: (MK808b) http://www.bristols.no/products/mk808-mini-tv-android-41

  • Olaf Bjarngrim20 januar, 2013 kl 14:46

  Prisen må jeg si meg veldig skeptisk til. Det er omtrent halvparten så billig i USA, med en pris på 7.9 USD og valutakurs på 5.61 NOK per USD. Fysiske objekter som faktisk på importeres over landegrensen kan jeg skjønne meg på, men dette er fullstendig digitalt. Enten så må det være lat valutaomregning på netflix sin side, eller ren grådighet.

  • kak20 januar, 2013 kl 14:54
   Forfatter

  Vi ser den samme tendensen på f.eks Spotify, Olaf. De i USA får Spotify til nesten halve prisen i forhold til hva vi må betale her i Norge og Sverige, for den saks skyld. Det samme gjelder som du sier Netflix. Det kan nok virke veldig urettferdig, jeg har følt det samme selv. Men tjenestetilbyderne (Netflix og Spotify) legger prisene på et «normalt nivå» i det markedet de skal levere tjenestene sine. Her i Norge er det helt vanlig å måtte betale 99 kroner for streamingtjenester. Men det Netflix faktisk gjorde når de lanserte sine tjenester i Norge, var at de valgte å legge seg på 79 kroner, da fulgte de andre tjenestetilbyderne i Norge etter og senket sine priser fra 99 til 79. Hvis Spotify f.eks skulle prissatt sine tjenester i USA til 17-18 USD (99 kroner), hadde de ikke fått kunder i det hele tatt. Nettopp fordi de andre tjenestetilbyderne i USA leverer sine tjenester til en lavere pris.

  • M HK-J24 januar, 2013 kl 12:21

  Hei KAK, det virker som du har greie på dette! Jeg synes filmene manger et filter, i alle fall via apple-TV. Dvs. at bildet blir for «rent», dagslyset blir for lyst og det hele ser ut som om det er filmet med et HD videokamera. Ser du poenget mitt? Og vet du hva man kan gjøre for å få tilbake «filteret», som i alle fall jeg liker å se når det er film! Marwin

  • Jan G30 januar, 2013 kl 17:26

  Hei er det noen her som vet om det går an lege in app på WDTV Live G3 siden det er android system på den drevi letea lit rundt på gogel men har ikke fåt opp noe svar eller løsning på det enda.

  • kak30 januar, 2013 kl 18:52
   Forfatter

  Hei!

  Det går ikke ann å legge inn noen apper på WDTV Live G3 mediaspilleren. Og hvor har du det ifra at det er Android på den?

  • Per7 februar, 2013 kl 00:29

  Hei!

  Ikkje kjøp Android Stick MK808b viss du vil sjå på Netflix vertfall, teksten er lika liten som den er på nettbrett, klin umulig å lesa viss du sitter meir enn 30cm fra tven.
  Korleis er tekst størrelsen på WDTV Live G3 mediaspilleren??

  • Tor7 februar, 2013 kl 00:37

  Skjønner ikke at folk kjøper noe annet enn android mini pc til slikt!
  Billige, kan brukes til MYE, kan puttes i lommen om man skal til en kompis å se film, eller på hytta (netflix, hbo, koble til ekstern disk mm) skal på fest til noen som har surround forsterker eller tv lyd i høyttalere (lokale filer, ekstern hardisk, pc i nettverk, Spotify mm) de 600-700.000 appene på google play gidder jeg ikke ramse opp 😉
  Ken Arild, tar gjerne med en bort til deg en kveld, eller du kan fortsatt låne en.
  Vil du ha mere informasjon om hva en Android mini pc er?
  Ta en titt her: http://samok.no/hva-er-android-mini-pc/

  • Tullinh24 februar, 2013 kl 02:31

  @Per
  At teksten blir i minste laget har jo ikke noe med hvilken device man har å gjøre.
  Det er jo appen til Netflix som styrer dette 🙂

 4. Minix android mini pc / mediaspiller
  Det kommer stadig nyere og bedre mediaspillere på markedet.
  Den beste vi har sett så langt er Minix Neo X5.
  Den kjører XBMC helt greit. Har 3 USB kontakter (+ en USB OTG) som gir nok strøm til f. Eks en ekstern hardisk, mulighet til å bruke din Android touch telefon/Android nettbrett som mus/tastatur og gyro i spill. Har utgang for lyd (mini Jack) så du kan koble den til forsterker selv om forsterkeren ikke har HDMI kontakt. Den kan slås av med fjerkontroll, har fysisk av og på knapp og mye mye mer som de fleste lignende produkter mangler. Du finner den her http://samok.no/produkt/minix-neo-x5-3d-mediaspiller/

  KAK, skrik ut når det passer så tar jeg den med bort til deg en dag om du vil teste den!

 5. Til de som har hatt problemer med Android mini pc og liten skrift på teksten i Netflix. Det har nå kommet en løsning på dette problemet. Som tidligere nevnt her, så har dette vært en svakhet i Android appen til Netflix, ikke Android mini PC. Uansett nå er det laget en app som fikser dette.
  For mer info og link til denne appen, ta en titt her: http://samok.no/2013/03/netflix-app-til-mini-pc/

 6. Er bare innom og oppdaterer litt jeg 🙂 Da har det endelig kommet en Android quad core mini PC på markedet. Personlig er jeg nok blitt mer glad i bordmodeller som MiniX NEO X5, men de som foretrekker stick vil nok bli veldig begeistret for de nye modellene. Tronsmart er (så vidt vi vet) førstemann ut. I alle fall blandt de litt mer etablerte og seriøse leverandørene på markedet. Da er man også garantert firmware oppdateringer i fremtiden. Det er jo viktig!
  Ønsker du å lese litt mer om nyheten fra Tronsmart kan du ta en titt her: http://samok.no/butikk/mini-pc-2/tronsmart-t428-quad-core-android-mini-pc/

  • H7 juni, 2013 kl 21:26

  Hvor mange kan se på netflix omgangen?

  • kak7 juni, 2013 kl 22:47
   Forfatter

  Tenker du på fra samme Netflix-konto? Du kan maks se på Netflix fra samme brukerkonto TO forskjellige steder samtidig.

  • How i met your mother fan !10 september, 2013 kl 18:59

  Når kommer flere how i met your mother episoder ?

  • kak10 september, 2013 kl 19:04
   Forfatter

  Det spørsmålet må du nok stille direkte til Netflix! 😉

 7. Jeg jobber ikke for Netflix, men sesong 7 ble sluppet i USA ved årsskiftet så er vel på vei inn på norske bokser om ikke lenge tenker jeg. Sesong 8 blir sluppet i USA like før sesong 9 starter, så den må vi vel vente litt lengre på.

  MEN nå har Netflix sagt de vil speede opp lanseringene, så vi får se hva som skjer.

  • kresten16 januar, 2014 kl 00:41

  Hei KAK. Som mange også kommenterer på, så mangles en tjeneste som legger ut alle de nyeste filmene fra Netflix.no . Denne tjeneste er netop kommet og heter: http://www.flixfilmer.no . Der kan man altid holde seg opdatert. Tusen takk for din veldig grundige gjennomgang av Netflix.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.