HBO Nordic har blitt lansert i Norge

Det mange har ventet på har endelig skjedd, nemlig at HBO Nordic har blitt lansert i Norge. Men bare for noen få utvalgte kunder. Det er kun de med de nyeste Samsung-tv’ene som får tilgang til tjenesten i første omgang. Hvis du tillegg har kjøpt Samsung sin toppmodell ES8005 mellom 19. november og 18. januar har du mulighet til å benytte deg av HBO Nordic gratis i 3 måneder.  Når tjenesten vil bli rullet ut på de andre plattformene vites forløpig ikke. Prisen for tjenesten vil være 79 kroner som HBO Nordic har offentliggjort tidligere, men det forutsetter at du binder deg i 12 måneder fremover, uten en prøveperiode på 30 dager som de andre tjenestene tilbyr!

Hvis du ikke ønsker å binde deg i 12 måneder, må du betale en høyere pris, men vi vet forløpig ikke hvor mye det er snakk om. Det er altså slik HBO Nordic velger å etterkomme kravene fra Forbrukerombudet. Istedenfor å tilby en løpende tjenesten til 79 kroner måneden slik som Netflix gjør og gi rabatt til de som ønsker å binde seg, velger de altså å gjøre det dyrere for den løpende tjenesten. Med mindre man har en innbitt HBO-fan, er jeg redd for at de priser seg ut av markedet. Personlig har HBO Nordic vært uaktuelt lenge nå, etter den oppførselen de har hatt i sammenheng med «lanseringen» av sine tjenester i norden. Jeg ser ingen grunn til å utdype dette igjen, det kan man lese mer enn nok om i de tidligere artiklene jeg har skrevet om HBO Nordic. Men for de som venter på HBO Nordic, er det altså lys i tunnellen etter at det har vært stille som i graven fra HBO Nordic i lang tid.

Hardware.no har sett litt på hvordan tjenesten til HBO Nordic fungerer i praksis.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/14/hbo-nordic-har-blitt-lansert-i-norge/

2 kommentarer

  • kak17 desember, 2012 kl 18:22
   Forfatter

  Kundene raser etter lanseringen av HBO Nordic i Norge for kort tid siden. Deriblant over den dårlige bildekvaliteten i nettleseren. Den er visstnok ikke i nærheten av HD-kvalitet i det hele tatt. Det står ingenting om det på websidene til HBO Nordic, men ifølge HBO Nordic er det visst bare de som har nyere Samsung-TV som får HD i dag. HD på web vil komme senere.

  Nå er det forøvrig kjent at prisen for de som IKKE binder seg i 12 måneder vil bli 129 kroner i måneden, med en oppsigelsestid på 3 måneder. Prisen for de som velger å binde seg i 12 måneder vil være 79 kroner. Det spesielle her er at både Netflix og de andre tjeneste som leverer streaming av film og tv-serier på internett tilbyr sine tjenester for 79 kroner i måneden for en løpende tjeneste.

  Vil dette påvirke nordmenns interesse av å betale for tjenestene til HBO Nordic?

  • Bennit20 desember, 2012 kl 16:05

  129 kr måneden er definitivt for mye etter min mening, så dersom man ikke vet hvorvidt man vil bruke tjenesten i et helt år eller ikke, velger man nok å vente på et bedre tilbud.
  Dersom oppsigelsestiden på tre måneder fjernes, månedsprisen reduseres til henholdsvis 59 og 99 for bindingstid og løpende, kan man begynne å snakke om et attraktivt tilbud.

  HBO kom forøvrig nylig med ny informasjon (http://campaign.hbonordic.com/of/no/):
  «Noen av dere har vært bekymret over at dere ikke har muligheten til å prøve tjenesten før dere binder dere til et abonnement. Vi har hørt dere. Derfor gir vi deg nå muligheten til å avslutte ditt abonnement innen 31. januar 2013 uten kostnad eller videre binding.

  Dette tilbudet er eksklusivt for de som har registrert deg på vårt nyhetsbrev på hbonordic.com før 31. desember 2012.»

  Dette er en viss bedring i holdningen fra HBO, men hvordan hjelper dette kunder som oppdager tjenesten over nyttår?

  Det virker heller ikke som om HBO tar kundenes sikkerhet på alvor; registreringssiden bruker ikke SSL og man kan heller ikke fremtvinge dette ved manuelt å endre til https i adressefeltet (dette fører til tidsavbrudd).
  Dette åpner for at brukernes data (inkludert passord) kan snappes opp på veien av en tredjepart! Da hjelper det iallfall ikke at vilkårene deres er strenge rundt hemmelighold av passord:
  » 4.3 Ved registrering skal Brukeren oppgi et brukernavn og et passord (heretter kalt «Påloggingsdetaljer»). Brukerens Påloggingsdetaljer er personlige og kan ikke brukes av andre. Brukeren skal oppbevare sine Påloggingsdetaljer slik at de er beskyttet mot uautorisert tilgang. Brukeren er ansvarlig for all bruk av sin brukerkonto

  4.4 Dersom Brukeren mistenker at det forekommer en uautorisert bruk av Brukerens Påloggingsdetaljer, skal Brukeren snarest meddele HBO om dette, samt endre sitt passord. Om HBO har grunn til å tro at Påloggingsdetaljene er blitt avslørt eller på annen måte misbrukt av uvedkommende, har HBO rett til å si opp Avtalen umiddelbart i samsvar med punkt 14.4.»

  En kan lure på hvorfor ikke sikkerhetsaspektet har blitt angrepet på lik linje med prisingen og holdningene uttrykt gjennom sjefen for HBO Nordic.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.