HBO Nordic endrer vilkårene sine

Det ble mildt sagt en klagestorm ut av en annen verden når det ble kjent at HBO Nordic ville kreve 12 måneders bindingstid for sin tjeneste i Norge. Det ble vel ikke noe mindre reaksjoner på de svarene som Hervé Payan, sjefen for HBO Nordic kom med som tilsvar på dette. Dette resulterte i at Forbrukerombudet sendte et brev til HBO Nordic for å påpeke at vilkårene for tjenesten til HBO Nordic ikke er i tråd med lover og regler her i Norge. Det har helt siden dette ble kjent den 31. oktober i år vært en enorm klagestorm i kommentarfeltene hos hardware.no og ikke minst på HBO Nordic sine facebooksider. Jeg for min del trakk til bake min «liker» på HBO Nordic sin facebookside. Jeg kunne rett og slett ikke støtte et firma og en tjeneste som ikke bestreber å følge norske lover og regler. Det har også blitt opprettet en egen Boikott HBO Nordic-side på facebook. Den er det derimot ikke jeg som står bak.

HBO Nordic fikk frist til å svare på henvendelsen fra Forbrukerombudet i går, 6. november 2012. Nå har Forbrukerombudet fått svar fra advokatfirmaet til HBO Nordic og hardware.no har omtalt dette! HBO Nordic kommer til å rette seg etter klagen fra Forbrukerombudet, men de er fortsatt like vage og gir oss ekstremt lite informasjon. De forteller enkelt og greit at de vil tilby en løpende tjeneste med begrenset oppsigelsestid og en tjeneste med bindingstid hvor man får tjenesten til en lavere pris. Om det er de som betaler for en løpende tjeneste eller det er de som binder seg i 12 måneder som får tjenesten til 79 kroner, er det derimot ingen som vet enda. Den informasjonen som nå har kommet fra advokatfirmaet Thommessen er ekstremt begrenset. Men samtidig har de valgt å trekke tilbake tidligere uttalelser fra Hervé Payan, sjefen for HBO Nordic:

– Vi er HBO. Vi er ingen nykommer på markedet, og folk vet hva de går til. Det er ikke vits med en gratisperiode, fordi folk vet hva de får, uttalte Payan til Hardware.no.

Men jeg tipper at det ikke er noen som glemmer denne arrogante og kjepphøye uttalelsen fra HBO Nordic-sjefen med det første. Samtidig synes jeg ikke det er spesielt tillitsvekkende at så fort det kommer en «klage» til HBO Nordic, så er det ikke HBO Nordic som uttaler seg lengre, men derimot et advokatfirma. Det burde da ikke være noe problem å komme med den uttalelsen i egen regi? At de konfrerer med en advokat er sikkert ikke dumt, så de ikke går på enda flere smeller enn de allerede har gjort. Men dette synes jeg personlig var å komme med litt vel grovt skyts. Men det er ihvertfall gledelig å se at HBO Nordic har tatt til vettet og vil tilby en tjeneste uten en 12 måneders bindingstid. Det som blir spennende å se nå er om det er de som binder seg i 12 måneder eller det er de som har en løpende tjeneste som må betale 79 kroner. Hvis de velger å tilby en løpende tjeneste til mer enn 79 kroner, er jeg redd de kommer til å prise seg ut av markedet, siden alle andre aktører har valgt å legge seg på 79 kroner etter at Netflix lanserte sin tjeneste i midten av oktober!

Det aller største spørsmålet er nok: Når har de egentlig tenkt å lansere sin tjeneste?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/11/07/hbo-nordic-endrer-vilkarene-sine/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.