HBO Nordic lanseres i morgen!

Streamingtjenesten til HBO Nordic vil bli lansert i morgen! Men det er dog en sannhet med modifikasjoner. Vi vet nemlig ikke når vi får tilgang til det. Når Norge får tilgang til det, når man får tilgang på de forskjellige plattformene og når tjenesten vil bli tilgjengelig på web! Så de av dere som venter på HBO Nordic må nok fortsatt smøre dere med en god porsjon tålmodighet! Istedenfor å lansere tjenesten på alle plattformer samtidig, har de tydeligvis valgt å ta en og en plattform i tur og orden. Det er fortsat ikke noe mer informasjon om vilkårene for tjenesten. Først ble det kjent at de ville ha 12 måneders bindingstid, noe HBO Nordic-sjefen mente ikke var noe problem, så kom Forbrukerombudet på banen og påpekte at vilkårene ikke var i tråd med norske lover og regler. Til slutt krøp HBO Nordic til korset og endret vilkårene sine, det vil si at de har sagt at de vil rette seg etter kravene fra Forbrukerombudet.

Den første plattformen som HBO Nordic rulles ut på er IPTV-plattformen til TeliaSonera. Her i Norge vil det si Nextgentel. Men om det lanseres på denne plattformen i Norge eller Sverige i morgen vites ikke. Deretter er det Samsung som står for tur, det vil si en web-tv-portal. Hva vil det si i praksis? Er det bare snakk om smart-tv’er fra Samsung, eller snakker vi også om blu-ray-spillere (nye sådanne, regner jeg med)? Hva med Samsung sin egen Smarthub? Såvidt jeg har skjønt er det en mediaspiller som gjør en «dum tv» til en smart tv, slik som en hvilken som helst annen mediaspiller også vil gjøre. Men i dette tilfellet er det tydeligvis en fordel å være Samsung-kunde.

På web er det tydeligvis ikke snakk om å lansere HBO Nordic før om et par ukers tid. Jeg for min del hadde regnet med at det var den plattformen de kom til å lansere den på aller først. Det er uten tvil den plattformen som flest kunder vil ha tilgang til umiddelbart. Når det vil bli laget og rullet ut egne apps for de forskjellige mediaspillerne, mobiltelefonene og nettbrettene, vet ikke jeg. Men HBO Nordic har jo vist seg å være litt annerledes, så her går de for en smalere plattform først. HBO Nordic har forøvrig uttalt at Android er viktigere enn iOS.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/11/14/hbo-nordic-lanseres-i-morgen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.