Kjølig morgen på Hvaler

Når jeg stod opp kl 3.35 i morges viste gradestokken her hjemme 5 grader ute. Termometeret til bilen derimot krøp helt ned til 4 grader før jeg var fremme på jobb. Det var behagelige 16 grader inne i garasjen nemlig. Det var derfor ikke noen tvil om at jeg ikke kunne møte på jobb i kortermet skjorte i dag. Så strikkajakka som er en del av uniformen måtte til. Jeg har som regel brukt den flere av dagene nå i det siste, ihvertfall på første del av skiftet mitt. Jeg har som regel gjort det slik: Er det nærmere 10 enn 15 grader, ta på genser. Er det nærmere 15 enn 10 grader, dropp genser. Men med 5 grader var det uten tvil på feil side av 10 grader til å droppe genser! Jeg skulle også tomkjøre fra garasjen og helt ut til Tangenbekken på Kirkøy, Hvaler. Men siden bussen min hadde stått ute i dag, valgte jeg å beholde genseren på til jeg kom til Tangenbekken. Da hadde jeg fått det godt og varmt i bussen.

På vei rundt Kirkøy var det fint lite å se på eller med passasjerer. Siden det var mørkt og det som regel ikke kommer på noen passasjerer før jeg kommer opp fra Ed. Men på vei opp fra Ed så jeg, jeg antar at det er samme elgku og elgkalv som jeg så sist onsdag. Først var det bare såvidt jeg kunne skimte elgene, og jeg kjørte litt forsiktig forbi for å se hvordan de reagerte på bussen. Men det var først når jeg nesten hadde passert at elgkalven valgte å løpe avgårde. Jeg for min del hadde trodd at de kom til å reagere fortere enn det de gjorde. Sist onsdag så jeg ikke bare disse to elgene, men også en rev og to rådyr. Rene safarituren på vei til og opp fra Ed, med andre ord. I dag måtte jeg nøye meg med disse to elgene og selvfølgelig en del kuer da. Flesteparten av dem lå fortsatt og sov. Det sier litt om hvor tidlig jeg er ute og kjører buss om morgenen?

På bildet kan man forøvrig se soloppgangen idèt sola er på vei opp over horisonten. Soloppgangen er i dag kl 07.02, mens bildet er tatt ca kl 06.28. Det var dog ikke så mye vi fikk se til sola før den forsvant opp bak skylaget.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/09/23/kjolig-morgen-pa-hvaler/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.