Seigmen gjør comeback

Er det et norsk band jeg virkelig er en stor fan av, så er det uten tvil Seigmen! De har det dessverre vært veldig stille og rolig fra på magne år, men nå har det blitt annonsert at de gjør comeback med nytt album og greier til våren! Dette er så store og gode nyheter at jeg måtte umiddelbart sette i gang et Seigmen-album her! Og da var det et selvsagt og naturlig valg å sette på deres andre studioalbum, «Total» fra 1994. Det er uten tvil mitt favorittalbum med Seigmen! Dette albumet er ikke mindre enn 20 år gammelt allerede. Og det har faktisk ikke kommet noe studioalbum fra Seigmen på 17 år. Så det skal bli utrolig gøy å få noe nytt materiale neste år!

Seigmen sin aller første utgivelse kom allerede i 1992 med EP’en «Pluto», som ble etterfulgt av «Monsum» og coverversjonen av «Hjernen er alene». Jeg liker også deLillos, men Seigmen sin utgave av «Hjernen er alene» er rett og slett magisk, spesielt live! Studioalbumene til Seigmen heter «Ameneon» fra 1993, «Total» fra 1994, «Metropolis» fra 1995 som de slo igjennom med, det ble også gitt ut en engelskspråklig utgave av «Metropolis» som heter «Metropolis – The Grandmaster Recordings» i 1996 og «Radiowaves» i 1997. I tillegg har det blitt gitt ut et samlealbum med navnet «Monument» i 1999 og et livealbum fra «Rockefeller» i 2006. I tillegg kommer selvfølgelig flere singler og EP’er underveis, deriblant filmmusikken til «Mørkets øy». En film som ikke gjorde det spesielt bra på norsk kino eller på videomarkedet etterpå (filmen ble aldri gitt ut på noe annet enn VHS), men det har ingenting med musikken til Seigmen å gjøre. For den er knall! Mer om alle utgivelsene og historikken til Seigmen på wikipedia!

Etter å ha lest artikkelen til vg.no om comebacket til Seigmen, så skjønner man at Seigmen har prøvd å finne tilbake til magien fra 90-tallet flere ganger i ettertid, men det har tydeligvis tatt litt tid før de heldigvis fant den! Dette er utrolig gledelige nyheter for alle Seigmen-fans og fans av norsk rock! Seigmen er uten tvil noe av det større som har skjedd i norsk rock! Mesteparten av det nye albumet som kommer til våren er allerede spilt inn, så da gjenstår det bare å vente til albumet dukker opp! Jeg har ingen anelse om hva det kommer til å hete eller når det nøyaktig vil bli tilgjengelig på markedet, men det får vi nok tidsnok vite! Ulempen med at man får vite det så god tid i forveien, er at det blir veldig veldig lenge å vente! Men i mellomtiden får man bare kose seg med den musikken de allerede har gitt ut! Mye av musikken er tilgjengelig via streamingtjenester som Spotify og Wimp, jeg derimot har alt på cd selvfølgelig. Alt er riktignok digitalisert i flac-format og streames med Sonos her for tiden. I tillegg til studioalbumene, samlealbumet, livealbumet og nevnte EP «Pluto», har jeg en rekke EP’er og singler i tillegg! Og det som er utrolig spennende med slike singler og EP’er, er at det ofte er med andre sanger og versjoner enn de man får på studioalbumene! Utrolig mye godsaker! Jeg har ikke mindre enn 18 utgivelser i samlingen her!

I tillegg til å ha nesten rubbel og bit av utgivelser fra Seigmen, har jeg også vært på to konserter med dem, begge to i Fredrikstad i henholdsvis 1995 og 1997! Bildene til dette innlegget tok jeg under disse to konsertene! Mer bilder her!

  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/10/21/seigmen-gjor-comeback/

2 kommentarer

  1. Ja dette var strålende nyheter å våkne til idag. Har jo vært på konsert med de en gang i 2011 eller 2012 tror jeg det var. Noe jeg virkelig ikke angrer på, og jeg håper det blir en turne med det nye albumet for da vet jeg om en som vil være i publikumet.

    • kak21 oktober, 2014 kl 22:14
      Forfatter

    Seigmen er uten tvil noe jeg virkelig kunne tenke meg å oppleve igjen også! De to konsertene jeg var på i 1995 og 1997 var under «storhetstiden» dems, og det hadde vært utrolig gøy å oppleve dette igjen! Det begynner å bli veldig veldig lenge siden! Men det er nok fint liten sjanse for at vi vil kunne oppleve dem i Fredrikstad, så man må nok belage seg på å reise litt tenker jeg!

    Jeg gleder meg noe INNMARI dette albumet!!! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.