Mærrapanna rundt om høsten

Forrige helg var jeg en tur til Mærrapanna en tur sammen med en kompis av meg. Det var egentlig meldt regn og atter regn hele helga, så vi var godt kledd for en tur ut i «elementene». Det hadde regnet i bøtter og spann tidligere lørdag, natt til søndag og søndag morgen, det bar store deler av Onsøy preg av. Det var store mengder med vann overalt og enkelte steder også masse vann over veien. Områder som vanligvis var åkre var forvandlet til store innsjøer. Det var mange som hadde fått seg litt av en overraskelse denne søndagen, med vann i kjelleren, bilen halvveis under vann og lignende. Jeg var derfor litt spent på hvordan det ville være på vei ut til Mærrapanna. Men det var i grunn mye mindre vann jeg hadde regnet med på veien ned til Mærrapanna. Grusen bar preg av at det hadde vært vann over veien når det regnet som værst, men man kunne gå tørrskodd hele veien ned, selv de som ikke hadde på seg gummistøvler.

Jeg var forberedt på både mye vann på bakken og regnvær, så jeg hadde på meg både gummistøvler og regntøy fra topp til tå. Nå kan man jo lure på hvorfor man drar ut på slike steder når det er slikt vær, og det er rett og slett fordi det er utrolig deilig å komme seg ut i litt møkkavær innimellom også. Man er som regel for seg selv i slikt vær, og naturen oppleves fra en hel annen side enn når sola skinner fra blå himmel. Men nå var det til syvende og sist mye penere vær enn jeg hadde regnet med, så det var masse folk, spesielt ved badestranda (det er langgrunt langt utover) med barnefamilier og hundeiere som var på tur. Jeg tror aldri jeg har vært på Mærrapanna når det har vært så lavt vann noen gang, for en rekke steiner som ligger utover var synlige over vannflaten. Dette er ikke et syn jeg har sett så ofte. Men det ga enda flere elementer og dimensjon i bildene jeg tok. Jeg hadde bare med meg et kompaktkamera for anledningen, men fikk med meg ganske fine bilder allikevel.

Siden jeg var godt kledd med både gummistøvler og regntøy, benyttet jeg også anledningen til å gå et stykke utover på grunna og fikk tatt en del bilder som man normalt sett ikke får tatt når man står på land. Det er jo også litt morsomt å ta bilder utenfra i vannet og inn mot land. Jeg måtte bare passe på så jeg ikke gikk lengre ut enn det gummistøvlene tillot. Det hadde ikke vært noe særlig morsomt å få gummistøvlene fulle av vann. Da hadde det jo vært fint liten vits å møte opp i gummistøvler når man allikevel endte opp med å vasse i vann. Og siden jeg hadde gått et godt stykke utover i vannet, så så jeg ingen grunn til å gå tilbake til stranda for å gå den vanlige veien opp trappa, men gikk like godt rett opp på fjellet og gikk videre derfra.

Når vi kom til Mærrapanna var det fortsatt veldig mørke og tunge skyer som gjorde at det så fortsatt ganske utrygt ut. Man visste ikke helt hva værgudene ville by på. Men etterhvert som jeg kom meg lengre og lengre ut langs sjøkanten på Mærrapanna, ble været bare bedre og bedre. Skydekket lettet mer eller mindre helt og sola kom frem og varmet som bare det. Det ble rene flotte været til slutt. Men det blåste fortsatt ganske kraftig rett inn fra sjøen på Mærrapanna, så jeg var veldig glad for at jeg hadde på meg regntøy som nok er noe av det mest vindtette man kan ha på seg. Siden det ikke regnet og det blåste så kraftig, hadde jeg valgt å ta regnbuksa utenpå regnjakka, slik at jeg slapp at regnjakka blafret i vinden og slik at det ikke kom noe vind inn mellom knappene på regnjakka. Den nederste knappen på den oransje regnjakka mi har nemlig gått i stykker og jeg får derfor ikke knept regnjakka helt ned. Jeg burde kanskje vurdere å kjøpe en ny, men inntil videre fungerer den helt greit. Den oransje regnbuksa jeg har brukt tidligere, har allerede tatt kvelden og blitt erstattet med en hvit en.

Det ble en kjempefintur rundt hele Mærrapanna denne søndag ettermiddagen. I mye bedre vær enn jeg var forberedt på, men det gjør jo ingenting. Hadde det ikke vært for vinden, så hadde det nok vært ganske godt og varmt der ute også etter at sola kom frem fra bak skyene. Uten regntøyet som gjorde det hele vindtett, hadde jeg nok begynt å fryse ganske fort vil jeg tro. Innen vi hadde kommet rundt hele Mærrapanna og tilbake til starten ved lekeplassen, var det ikke mange igjen ute på Mærrapanna. Det var ikke så veldig mange biler igjen på parkeringsplassen heller. Må si at det var en utrolig fin og hyggelig tur, jeg fikk tatt en masse bilder, fikk gått en tur og beveget litt på meg som jo ikke er negativt. Og det er selvfølgelig ekstra hyggelig når man har selskap og har noen å prate med underveis. Jeg benyttet selvfølgelig også anledningen til å få tatt noen bilder av meg selv, slik at man ser at jeg har vært på tur også. Som regel begrenser jo dette seg til selfies. Legg forresten merke til bildet der jeg prøver å gjenskape havfruen i København! Jeg er ingen havfrue riktignok, men en mann som liker å gå tur og vet å kle seg etter forholdene!

                                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/10/22/marrapanna-rundt-om-hosten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.