En liten tur til Mærrapanna i Fredrikstad

Jeg var ikke helt “ferdig” med å ta bilder enda denne siste lørdagen i april. Dermed gikk turen rett fra Saltholmen i Råde til Mærrapanna i Onsøy, Fredrikstad. Det var litt folk ved Mærrapanna denne lørdagen, men veldig lite i forhold til midt i badesesongen selvfølgelig. Ikke lange turen, men det er en liten tur å gå fra den store parkeringsplassen til man er ute ved vannet på Mærrapanna. Det første som møtte meg var en gedigen oransje stol som har blitt satt ut flere forskjellige steder i distriktet. Om de flyttes rundt i løpet av sesongen vet jeg ikke, men det virker ihvertfall som de flyttes litt rundt fra sesong til sesong. Det ser kanskje litt malplassert ut, men det er uten tvil et artig innslag. Ungene synes disse stolene er utrolig morsomme å klatre i. Og det er ikke helt uvanlig å se godt voksne avbildet oppi disse stolene heller. Det får jo hvem som helst til å se ut som et lite barn igjen!

Når jeg ikke har noe i umiddelbar nærhet til stolen så ser man kanskje ikke helt dimensjonene jeg nå snakker om, men hvis man tar en titt på krakken som står litt bortenfor, så ser den plutselig ut som en bitte liten fotskammel, ikke sant? Etter det ruslet jeg bort forbi den barnevennlige stranda på østsiden av Mærrapanna. Ved lekeplassen var det noen som hadde rigga seg på plass og som skulle grille når jeg var på vei sydover. Det tok ikke lang tid før jeg fant flere motiver jeg hadde lyst til å ta bilder av. Men jeg må si at det var  veldig uvant med så lavt vann som det var denne lørdagen! Etter en liten stund har jeg Tjeldholmen som ligger øst for Mærrapanna. Fortøyd til Tjeldholmen lå det en seilbåt og det satt to damer under hvert sitt pledd på svaberget på holmen og nøt utsikten. De fulgte vel også sikkert med på hva jeg pusla med på den andre siden antar jeg.

Jeg hadde et ganske bestemt mål for denne turen, og det var å komme meg ut til en liten vanndam som ligger litt syd for vika/stranda med alle de knuste blåskjella. Der står det noen steiner innerst i kroken på en liten vanndam som er et veldig fint fotomotiv. Jeg har tatt bilder av denne vanndammen flere ganger tidligere. Men vanndammen var mye mindre enn jeg har vært vant til, for selv her var det lavvann. Men det ga dammen en utrolig fin “innramming” med en helt annen farge på fjellet der det vanligvis står vann. Men det betydde også at vannspeilet i dammen var mye mindre enn jeg hadde regnet med. Så jeg måtte ta hensyn til det når jeg ville ha speilbildet av de steinene som står i den ene kroken av denne vanndammen. Det ser ut til at jeg tok bilder av denne vanndammen når jeg var en tur med bobilen i mars 2019. Før det hadde jeg ikke tatt noen bilder siden juni 2015. Da tok jeg noen bilder med stativ, filter og lang lukkertid. Det sløret til vannet i bakgrunnen selvfølgelig. Men siden det var en dag med sol og blå himmel var det ikke noe særlig spennende jeg fikk ut av himmelen.

Denne dagen hadde nok himmelen var mye mer spennende hvis jeg hadde hatt med meg det samme utstyret. Men det hadde jeg derimot ikke. Men det må jeg prøve å få til senere en gang. Etter å tatt en del bilder ved vanndammen både med 17-55 mm og 10-24 mm rusla jeg stille og rolig tilbake mot bilen på parkeringsplassen igjen. Etter turen på Saltholmen og her på Mærrapanna hadde jeg fått nok gåing for en og samme dag syntes jeg.

Mer bilder fra Mærrapanna her:

Kortreist tur med bobilen til Onsøy (11.04.19)
Mærrapanna – vann møter stein (05.06.15)
Mærrapanna rundt i HDR (20.02.14)
Mærrapanna og Greåker fort i regnet (26.06.13)

                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/08/09/en-liten-tur-til-marrapanna-i-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.