Mærrapanna rundt i HDR

Jeg har vært flere ganger ute på Mærrapanna i Onsøy og tatt bilder tidligere, men jeg har aldri vært rundt hele Mærrapanna før. Men i dag gikk turen rundt hele Mærrapanna, også helt synd som jeg aldri har vært på før. Nå er dette riktignok omtrent bare fjell/svaberg og litt trær og skog midt på. Men for det første er det en ganske fin tur og så er det jo en del fine motiver underveis, hvis man liker å ta slike bilder. Det at det begynte å snø i dag gjorde det jo faktisk litt ekstra spennende. I tillegg må jeg si at fjell, mose, lyng og ikke minst trær blir utrolig spennende og fargerike i HDR! Så nesten uansett hva man tar bilder av, så blir det utrolig spennende i HDR!

Men når man er ute på vått fjell og nær vannkanten og sjøen, så er det greit å ta det pent. Jeg tok ingen sjanser og tok det ekstra forsiktig når jeg ikke hadde «flatmark» under gummistøvlene. I tillegg går jeg ikke så nærme sjøen at hvis jeg skulle allikevel være uheldig, så er første stopp en dukkert liksom. Men denne turen rundt hele Mærrapanna gikk veldig bra i dag. Det er ikke nødvendigvis noen sti rundt, så det er ikke alltid så lett å vite hvor man må gå for å komme «tørrskodd» frem. Det er jo noen høydeforskjeller og sprekker i fjellet her og der som det ikke er mulig å komme over. Så da må man enten nærmere vannkanten eller skogen for å komme seg over. Erfaringen hittil er at når man kommer til Mærrapanna og går til venstre mot den langgrunne stranda, så fungerer det aller best å gå så nærme vannet som mulig. Men når man har kommet seg rundt sydspissen og passert krakk nummer to, så må man lengre inn mot land (skogen) for å komme seg frem.

Når jeg er ute på fototurer om dagen så kler jeg meg ganske godt. Jeg har på meg ei regnbukse for å ha mulighet til å gå ned på kne, sette meg ned og slik uten å være redd for å bli gjennomvåt eller møkkete. I tillegg er gummistøvler en selvfølge. Men såfremt det ikke regner, bruker jeg ei vinterjakke. I dag hadde jeg også på meg lue og hansker. Etterhvert ble det såpass surt i nakken at jeg valgte å ta hetta på hettegenseren utenpå der også. Hanskene er også utrolig viktig, ellers fryser man fort ihjel på hendene når man går rundt og tar bilder hele tiden. Selv når jeg ikke tar bilder, så holder jeg jo kameraet med den ene hånda, så det er ikke særlig smart å ikke ha på seg hansker. Men her er det noen kriterier som man helst skal oppfylle. Hanskene skal være varme, helst vanntette, tettsittende og helst ha litt friksjon. Er det noe man overhodet ikke vil ha på hendene når man skal ta bilder og håndtere kameraet, så er det glatte hansker. Skinnhanskene mine som jeg har brukt noen ganger tidligere er litt glatte. Derfor var jeg en tur innom JULA her om dagen og kjøpte meg noen veldig typiske arbeidshansker. De ser også veldig arbeidshansker ut, men hva spiller vel det noen rolle når de både er varme, tettsittende, vanntette og har høy friksjon? Hvis noen skulle være interessert, så heter de SHOWA 477.

Må innrømme at jeg var ganske sliten etter dagens tur. Turen til bunkersen på Torgauten fort tok ikke så mye på, men turen rundt Mærrapanna tok på litt. Når jeg omsider hadde kommet meg tilbake til «starten» ved toalettene må jeg innrømme at jeg synes veien tilbake til parkeringsplassen var lang, lengre enn lengst. Men da er det ekstra godt å komme tilbake til bilen, få av seg ytterjakka, starte opp bilen for å få litt varme og ikke minst ta seg noe å drikke. Jeg hadde ikke med meg noe drikke på selve turen i kveld, men lot den ligge i bilen. I tillegg til å ha med meg drikke, så hadde jeg også kjøpt med meg ei sandwichmatpakke som jeg spiste mellom Torgauten fort og Mærrapanna. Det er viktig å ha med seg litt niste på tur!

Man kan vel trygt si at jeg fikk et godt bevis på hvorfor jeg faktisk kler meg så godt når jeg skal ut på disse turene i dag. Når jeg kom hjem hadde jeg visst klart å bli så møkkete at jeg måtte spyle både regnbuksa og gummistøvlene. Jeg hadde til og med klart å bli møkkete 10-15 cm oppover på innsiden av regnbuksa. Men da er det jo enda godt at man er kledd som man er og at det bare er å spyle av. Hadde jeg gått i bare vanlige klær, så hadde jeg jo rett og slett ikke sett ut i det hele tatt. Men man hadde kanskje vært litt ekstra forsiktig da. Jeg for min del velger å kle meg  godt og ikke måtte ta så veldig mange hensyn hele tiden. Jeg er nemlig rimelig ofte nede på kne her og der for å ta bilder, og det fungerer dårlig med mindre det er tørt ute.

                                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/02/20/marrapanna-rundt-i-hdr/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.