Iskunst

På gårsdagens tur snublet jeg over en liten islagt vannpytt som jeg bare måtte ta noen bilder av. Jeg mener at det var tilbake i januar 2007 jeg tok et slikt bilde sist som jeg ble veldig fornøyd med. Noen har sikkert sett det her på bloggen eller på facebook tidligere. Denne gangen var jeg ikke nødt til å skru opp ISO som sist, derfor er dette et teknisk mye bedre bilde. I tillegg er det tatt med to forskjellige kameraer som også gjør sitt med sluttresultatet. Det overrasker kanskje ingen når jeg sier at det er et HDR-bilde heller. Men jeg har skrudd litt på farger og kontrast for å få bildene til å se slik ut. Jeg synes de ble ganske kule faktisk, det er utrolig hva man kan få ut av en islagt vannpytt!

Jeg skal ihvertfall heretter prøve å ta bilder av slike islagte vannpytter når jeg kommer over dem, for ingen av dem er like, det er et unikt mønster i isen på hver eneste vannpytt. Derfor får man også unike bilder. Og jeg har valgt å kalle det «iskunst». Det er «bare» et bilde jeg har tatt av en islagt vannpytt, men når man behandler bildet litt etterpå, så får det et mye mer dramatisk uttrykk! At jeg har tatt bildene som HDR gjør også at det er enda mer detaljer i selve isen enn hva det ville ha vært med ett vanlig bilde bare. Så istedenfor å knuse isen med å tråkke midt oppi, ville jeg heller ha tatt et bilde av isen og skape litt iskunst!

Her er bildene fra 2007:

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/02/19/iskunst/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.