En bil(de)tur rundt Glomma

Etter å ha sovet dårlig i natt, har jeg i grunn vært ganske slækk. Men utover ettermiddagen og kvelden hadde jeg lyst til å ta en tur ut i frisk luft og høre på musikk og bare slappe av. Så etter å ha fått synkronisert over noe ny musikk til iPod’en fra Spotify, bar det avgårde til Greåker fort. Det var ihvertfall det som var planen. Men veien blir til etterhvert som man går, er det noe som heter. Jeg endte opp med å ta en tur til det nye Østfoldsykehuset på Kalnes, tok et bilde der og oppdaterte Twitter. Jeg har som kjent litt problemer med Twitter-appen på min HTC Desire HD. Så i dag var det min iPod som ble brukt til dette. Den har jo som kjent ikke noe 3G eller mobildekning, men med wi-fi hotspot på mobilen, så var det løst!

Deretter tok jeg turen til Sandesund og Pæddekummen. Og før jeg viste ordet av det, så ble det en masse oppdatering på Twitter i kveld. Så ble planen at jeg kjørte riksvei 111 i retning Fredrikstad, jeg stoppet og fikk tatt et bilde av Sarpefossen også, som det gikk 1400 kubikkmeter med vann i for øyeblikket. Neste stopp på turen var en tur til Gamlebyen i Fredrikstad. Riktignok bare på utsiden, jeg skulle ta et bilde av Vindebrua på vei inn til Gamlebyen. Det som var litt morsomt var at det plutselig dukket opp en Storm Trooper fra Star Wars! Jeg kunne ikke la anledningen gå fra meg og spurte rett og slett om jeg fikk lov til å ta et bilde. Og det fikk jeg lov til uten et eneste ord faktisk! Når jeg hadde tatt tre bilder, i 2 posisjoner, var det flere unger som også hadde lyst til å ta bilder av Storm Trooperen fra Star Wars. Han (eller hun?) sa fortsatt ikke et eneste ord. Jeg har ingen fjerneste anelse hvem dette var eller hvorfor dette kostymet. Men veldig artig var det uansett!

Jeg var også en liten tur nedom anlgget vårt under Fredrikstad brua, tidligere BorgBuss AS nå Nettbuss Øst AS. Fikk tatt ett bilde av none av de nye bussene som står parkert på plassen der nede. På vei tilbake var det en tur over Fredrikstad brua selvfølgelig. Så gikk turen raskeste vei opp til Greåker fort som var den opprinnelige planen. Nå kan man kanskje lure på hvorfor jeg drar opp på Greåker fort hele tiden, men det er det faktisk flere grunner til. For det første er det en nydelig utsikt, og det var ikke så lenge til solnedgang, så er det så og si aldri folk (eller ihvertfall ikke noe mengder) der og man kan være for seg selv. Og planen var at jeg skulle høre på musikk og ta noen bilder. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta så mye bilder som jeg endte opp med å ta, men sånn er det ikke alltid så lett å planlegge på forhånd.

I etterkant bude jeg kanskje hatt med speilrefleksen isteden, men det ble mye bra bilder i kveld allikevel. Jeg har tatt bilder med iPod’en og med mitt Nikon kompaktkamera. Det kan kanskje derfor virke som det er litt dobbelt opp med bilder, og det kan sikkert tildels også stemme. Men det blir bilder på forskjellige brennvidder (mer vidvinkel og jeg har mulighet til å zoome inn med kompaktkameraet). Jeg har også med iPod’en mulighet til å ta panoramabilder på en veldig enkel måte. I tillegg laget jeg en liten video av utsikten jeg hadde fra Greåker fort under solnedgangen i kveld! Mens jeg tok bilder og nøt utsikten oppe på Greåker fort, hørte jeg på musikk med iPod’en og mine Denon AH-D321 hodetelefoner som jeg kjøpte i henholdsvis mai og juni.

Hodetelefonene fremstår kanskje som litt «store» til å bruke på farta, men jeg er aldri så mye på farta at det vil bli noe stort problem tenker jeg. Lyden er veldig bra og det er det som er det aller viktigste! Jeg er forøvrig imponert over batterikapasiteten på iPod’en. Det var ikke så veldig mye strøm på iPod’en når jeg dro ut i dag egentlig. Og jeg har tatt en masse bilder, panoramabilder, laget et par videoer, hørt på musikk og ikke minst brukt den til å være på internett og Twitter. Så selv om både iPod’en, mobilen og kameraet ble satt til ladning når jeg kom hjem, så var det faktisk ingen av delene som gikk tom for strøm i kveld. Selv om det var ganske lavt batterinivå på både mobilen og iPod’en da. Skal jeg bruke iPod’en mye, så er det bare å sørge for at det er litt mer strøm på den før jeg drar ut, enn det er i dag da.

                                                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/06/en_bildetur_rundt_glomma/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.