Apple iPod Touch 5. generasjon

Jeg vet jeg kommer til å få pepper for dette, siden jeg har vært ganske konsekvent negativ til Apple i mer eller mindre alle år. Jeg hadde før i dag aldri eid et eneste produkt fra Apple. Men har nå måttet bite i det sure eplet, gresset eller whatever egentlig. Men det var spesielt her på lørdag når jeg var oppe på Greåker fort at jeg fant ut at det var helt håpløst å bruke mobiltelefonen som mp3spiller. Det fungerte forsåvidt mer eller mindre perfekt. Hadde det bare fungert perfekt litt lengre av gangen. Det jeg sikter til er at det er alt for dårlig batterikapasitet på dagens smarttelefoner. Jeg endte derfor opp med å gå tom for strøm ganske fort.

Jeg har forsåvidt i en periode hatt lyst på en dedikert mp3spiller igjen. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg fort kjeder meg hvis jeg er ute på tur (ikke med bilen, der har jeg jo musikk) hvis jeg ikke enten er på tur sammen med noen eller har med meg musikk. Og siden mobiltelefonen er helt håpløs å bruke som mp3spiller, måtte en ny dedikert mp3spiller kjøpes inn. Og etter at Apple overtok tronen som kongen av mp3spillere for mange år siden, virker det rett og slett som om konkurrentene mer eller mindre har gitt opp. Joda, det er andre produsenter som lager mp3spillere også, men ikke like bra som Apple sine tydeligvis. Apple iPod er, etter hva jeg kan skjønne, best både på batterikapasitet og ikke minst funksjonalitet.

Nå har de jo litt forskjellige modeller på markedet, fra den minste Apple iPod shuffle, Apple iPod Nano, Apple iPod Touch og til den fysisk største Apple iPod Classic som er i sin 6. generasjon nå. Når jeg nå skulle kjøpe meg en ny dedikert mp3spiller hadde jeg lyst på en spiller som både hadde Bluetooth og Spotify. Årsaken til at jeg ønsket Bluetooth er fordi da har jeg mulighet til å spille av musikk fra iPod’en via Bluetooth i bilen. Med Spotify har jeg naturlig nok mulighet til å spille av musikk med Spotify. Da har man også mulighet til å bruke Spotify Offline med å laste ned spillelistene sine på iPod’en. Akkurat som jeg forsåvidt allerede har gjort med min mobiltelefon. Det vil også si at jeg har tilgang til all verdens av musikk og kan lage spillelister i øst og vest og laste ned på iPod’en. En annen stor fordel med dette, er at jeg slipper å bruke iTunes. To fluer i en smekk, sant?

Det jeg endte opp med å kjøpe meg i dag var en Apple iPod Touch 5. generasjon 32 GB i gul. Nå var det forsåvidt to farger som utpekte seg som jeg kunnke tenke meg, det var enten rød eller gul. Men for å få rød så måtte man bestille på Apple sine egne websider. Lefdal var den som var billigst på Apple iPod Touch (100 kr billigere), men de hadde bare de «kjedelige» fargene sølv og sort. Så da endte jeg opp med å kjøpe en gul en hos Elkjøp i dag. Jeg vurderte også 4. generasjon av samme iPod, men da ville jeg ha fått en iPod med den gamle store 30 pins pluggen. I tillegg var ikke prisforskjellen så veldig stor, hvis man sammenlignet prisene med begge to i 32 GB-utgave. Men «innstegmodellen» til 4. generasjonen var litt billigere fordi man kunne få den som 16 GB, mens 5. generasjon får man i 32 GB (og større).

Jeg har fått testet Apple iPod Touch’en i noen timer nå i kveld, og det fungerer strøkent å spille av musikk med Spotify, både online når man er på Wi-Fi og ikke minst offline etter at man har lastet ned spillelistene sine. Nå har jeg per i dag ikke lastet ned alle spillelistene på iPod’en, men lastet ned 3 av dem for å ha noe å høre på når jeg skulle ut en tur nå i kveld. Apple iPod Touch ser mer eller mindre ut som en iPhone i menyene, og det er jo fordi den kjører samme iOS 6.1.13 som iPhone, såvidt jeg kan skjønne. Det vil jo si at man har en masse ting på iPod’en som man kanskje ikke forventer å ha på en mp3spiller, men denne kan mer eller mindre brukes som en iPhone, med unntak av at man ikke kan ringe og sende vanlige meldinger med den da.

Jeg er forløpig ikke helt sikker på om jeg er komfortabel med de nye Apple Airpods som følger med. De har et nytt design enn de gamle Apple Earbuds, og jeg hadde trodd at disse ville fungere bedre i øra mine, for jeg har aldri vært komfortable med de tradisjonelle pluggene. Men jeg sliter litt med at de glir ut av øret, og da blir lyden gradvis dårligere og til syvende og sist så detter de nesten ut. Men vi får se hvordan det går fremover, hvis ikke har jeg noen alternativer jeg kan bruke. Jeg har et par fra Sony som jeg er veldig fornøyd med, i tillegg har jeg et par KOSS hodetelefoner som låter veldig bra. Men de har man naturlig nok «over hodet» og er ikke til å stappe inn i øra.

En annen positiv ting med å kjøpe Apple iPod Touch er at man kan laste ned appen til Sonos og bruke den som en fjernkontroll til Sonos-systemet mitt hjemme. Da kan jeg med andre ord styre Sonos-systemet mitt fra min pc, min mobiltelefon, min iPod og til slutt mitt nettbrett. Da burde man ha nok «fjernkontroller» etterhvert vil jeg tro! Jeg er forøvrig mektig imponert over skjermen på iPod’en (4,0 tommer)! Den har en oppløsning på 1136 x 640 bildepunkter! Min nå litt over 2 år gamle mobiltelefon (4,3 tommer skjerm) har en oppløsning på 800 x 480 bildepunkter.

Kameraet på iPod Touch’en er på 5 megapixler og jeg har tatt en del testbilder i kveld, og resultatet ser i grunn veldig bra ut. Her har man også mulighet til å ta panoramabilder, HDR-bilder og ikke minst filme i full HD! Testbildene finner du her!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/05/27/apple-ipod-touch-5-generasjon/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.