IKEA Uddevalla

De som har sjekket Twitter har sikkert fått med seg at jeg var på IKEA Furuset i går, og da er det vel sikkert rimelig galskap å dra til IKEA Uddevalla allerede i dag. Men hva gjør vel det? Det var noe jeg hadde glemt og noe jeg hadde lyst på mer av og noe som jeg hadde behov for å sjekke ut. Og istedenfor å dra til samme IKEA som i går, valgte jeg heller å kjøre sydover til IKEA Uddevalla som åpnet sist onsdag. Det er riktignok en del lengre til IKEA Uddevalla, men det tar ikke nødvendigvis så mye lengre tid. Men i dag tok det nok litt lengre tid enn det normalt skulle pga omkjøringer.

Jeg hadde regnet med å kjøre motorvei hele veien ned, og jeg har ikke vært syd for Strømstad siden jeg var i København i september 2011.. så hvor mye «gammel  vei» det var igjen, hadde jeg heller ikke noen formening om. Men jeg kom ikke lengre enn til avkjøringa til Strømstad før vi ble loset av E6, inn til Strømstad og til venstre før det nye systembolaget. Deretter var det skau, lokale veier og gammel E6 helt ned til Tanumshede. Skal love deg at jeg tenkte litt tanken, hvorfor kjørte jeg ikke heller til Furuset? Men, da hadde jeg ikke fått sjekket alt jeg skulle, så det var egentlig ikke noe alternativ.

Jeg mener at jeg var på denne omkjøringsveien i ca en halvtime, og allikevel tok ikke turen fra Greåkerdalen til IKEA Uddevalla mer enn 1 time og 30 minutter nøyaktig. Jeg var litt spent på om jeg kom til å se IKEA fra E6’en, om det var skilta på noen måte eller hva som ville skje. Jeg hadde ihvertfall sjekket kartet og fant ut at hvis jeg kom meg ned til Uddevalla-brua, så hadde jeg kjørt for langt. Men det var satt opp svært oransj skilt med IKEA på, så det var ikke noe problem. Det viste seg at det var avkjøringen før IKEA, man kunne tatt den neste også, men jeg tipper at de prøver å lose alle som kommer nordfra på den ene avkjøringen og alle sydfra på den andre avkjøringen.

Om denne IKEA-butikken var noe større enn de andre jeg har vært på fra før, aner jeg egentlig ikke, men alt var selvfølgelig nytt og flott og det var interessant å studere litt priser for å se hvordan de var sammenlignet med hjemme. Noen ting var dyrere og andre ting var billigere. Men uansett så får man selvfølgelig kursen oppå det hele. Å drive og finregne med drivstoffutgifter osv gidder jeg ikke. Det er jo også mindre bompenger ned til Uddevalla enn det er til Furuset. For ikke å snakke om at du slipper kø igjennom Oslo! Om jeg kommer til å velge IKEA Furuset eller Uddevalla neste gang, har jeg vel ikke gjort meg opp noen formening om. Men det er jo fint å kunne variere litt.

Nå var jeg såpass seint der (mellom kl 19 og 20), så det var ikke aktuelt å sjekke ut så veldig mye mer når jeg først var såpass langt syd. Men hvis man gjør maks ut av en tur til Uddevalla, kan man jo både ta en tur innom systembolaget, harryhandle litt og stikke en tur innom Lidl hvis man ønsker det også! Det er ihvertfall mer enn man kan gjøre i Oslo!

Det jeg skulle sjekke spesielt i Uddevalla, var hvordan det var med bestillingsvarer. Jeg hadde håpet på at de kunne bestille varen for meg og at jeg kunne hente det i Uddevalla, men bestillingsvarer betyr at de sender varen hjem til deg. Men IKEA Sverige sender jo selvfølgelig ikke varer til Norge. Det forstår jeg forsåvidt, vi har jo IKEA i Norge også. Det er nemlig noe som har gått ut av sortimentet som jeg er ute etter, og varen er ikke å finne på nettsidene til IKEA Norge. Men den hyggelige betjeningen på IKEA Uddevalla mente at jeg burde kunne få kjøpt dette hos IKEA Norge også, selv om det har gått ut av sortimentet. Men man må ta kontakt med kundeservice. Så da får vi ta kontakt og se hva som skjer. Alternativet er at jeg må dra til IKEA Kållared som er syd for Gøteborg. IKEA Bäckebol som ligger nord for Gøteborg har heller ikke varen inne. En tur herfra til IKEA Kållared er ikke mindre enn 218 kilometer og skal ifølge google maps ta 2 timer og 13 minutter. Men det forutsetter ingen nevneverdig trafikk igjennom Gøteborg selvfølgelig.

Jeg så forresten at de hadde fått inn flere farger av skoskapene TRONES som jeg har noen av her hjemme i rødt. Den limegrønne var jo selvfølgelig dritkul! Men jeg har nok av disse skapene fra før av tror jeg, så det er nok ikke snakk om å kjøpe flere. Men morsomt at de kommer i flere farger da! Sikkert noen andre enn meg som også like limegrønt! Men resten av det jeg skulle ha fikk jeg kjøpt, til hyggeligere priser enn hos IKEA Norge også faktisk. Men jeg håper å slippe å se så mye av det svenske bondelandet neste gang jeg skal nedover!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/05/14/ikea-uddevalla/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.