Daft Punk er tilbake

Nå skal ikke jeg skryte på meg at jeg har likt Daft Punk så veldig lenge, men jeg har blitt tipset om dem tidligere. Men da lyttet jeg kanskje ikke nok på musikken dems, eller hørte på «feil album», hva vet vel jeg. Men etter at det har vært så mye snakk om deres nye album «Random Access Memories» i lang tid nå, har jeg ikke klart å la være å vente i spenning på hva dette måtte være for noe. Singelen «Get Lucky» har sikkert de fleste fått med seg, og det er uten tvil noe helt annet enn det vi har vært vant til å høre fra Daft Punk. Jeg må si at jeg liker «Get Lucky» veldig godt. Derfor var jeg veldig spent på hvordan resten av «Random Access Memories» albumet ville være.

Albumet ble sluppet sist tirsdag den 21. mai, men på mandag den 20. mai var albumet tilgjengelig på Spotify og Wimp. Det tok derfor ikke lang tid før jeg satt meg ned og lyttet til albumet. Og man kan trygt si at albumet er noe veldig annerledes enn det vi har vært vant til tidligere. Tidligere album er nok veldig mye røffere elektronika, mens dette er en blanding mellom disco, elektronika, jazz og funk. Det virker kanskje veldig rolig og sært i starten, men jeg må si at dette albumet har vokst noe veldig på meg. Jeg rett og slett digger albumet nå! Og etter at jeg falt såpass pladask for «Random Access Memories», har jeg selvfølgelig benyttet anledningen til å lytte til de andre albumene til Daft Punk også. Sist mandag gikk faktsik mer eller mindre med til å høre på Daft Punk. Jeg ble såpass «Daft» i huet at jeg endte opp med å kjøpe alle albumene dems. Mange vil sikkert ikke bli overrasket over det. For jeg har en tendens til å kjøpe hele backkatalogen når jeg virkelig finner noe jeg liker.

Jeg har derfor kjøpt deres første album «Homework» fra 1997, «Discovery» fra 2001, «Human After All» fra 2005 og «Random Access Memories» fra 2013. Det var alle deres fire studioalbum, men i tillegg tok jeg med livealbumet «Alive 2007» fra 2007 og remixalbumet av filmmusikken til Tron: Legacy «Tron: Legacy Reconfigured» fra 2011. Et annet album som ble tilgjengelig på Spotify den mandagen, var livealbumet «Access All Arenas» med franske Justice. Det er et annet band i elektronika-sjangeren som jeg oppdaget for en tid tilbake. De som ikke allerede har hørt musikken til Justice, bør virkelig ta en titt på dette bandet. Studioalbumene dems heter «Cross» fra 2007 og «Audio, Video, Disco» fra 2011. Men her vil man også fort legge merke til at det er veldig stor forskjell på det første og det andre albumet. Livealbumet må jeg si satt som ett skudd! Jeg gleder meg virkelig til dette kommer i posten!

Siden jeg liker The Prodigy fra før av, var ikke veien til å like The Chemical Brothers lang. Her har jeg dermot ikke valgt å kjøpe hele katalogen, men nøyde meg med å kjøpe deres samlealbum «Brotherhood» fra 2008. Resten kan jeg forsåvidt spille fra Spotify. Om jeg kjøper mer etterhvert, får jo tiden vise. Men det er med andre ord ganske mange cd’er på vei i posten om dagen. I tillegg har jeg etterlyst 3 cd’er som jeg bestilte for 6 uker siden som jeg ikke har mottatt enda. Aner ikke hva som har skjedd med dem, men WOW HD finner nok ut av det og løser problemet. WOW HD har ofte veldig bra priser på forhåndsbestilte plater og nyheter. Eldre utgivelser er de ikke nødvendigvis så rimelig på, der opplever jeg ofte at jeg får cd’ene billigere på Play.

Men tilbake til Daft Punk. Det er veldig mye bra på det siste albumet «Random Access Memories», men min favoritt er uten tvil «Get Lucky». I tillegg har jeg veldig sansen for «Giorgio by Moroder». Albumet får også veldig gode kritikker i avisene. VG har gitt terningkast 5, Dagbladet har gitt terningkast 5, Aftenposten har gitt terningkast 5 mens P3 «bare» har gitt terningkast 3. Daft Punks siste og veldig annerledes album ble kanskje litt i overkant annerledes for P3s anmelder? Jeg vil virkelig anbefale dette albumet!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/05/24/daft-punk-er-tilbake/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.