Tilbake bak bussrattet igjen

Etter å ha holdt på med opplæring og oppfølging av de nye billettmaskinene som ble tatt i bruk ved nyttår, er jeg nå tilbake bak rattet på BorgBuss sine busser igjen. Det hører også med at jeg var hjemme et par uker med halsproblemer. Det vil også si at jeg i går hadde min første dag med vår nye billettmaskin fra FARA i rutetrafikk. Jeg har jo trykket ganske mye på dem i sammenheng med opplæringen og oppfølgingen etter oppstart ved nyttår, men det blir liksom litt annerledes å sitte i rute og bruke den «live». Men det har i grunn gått veldig bra. Problemene vi hadde med de nye  billettmaskinene i starten har blitt luket bort, og jeg kan faktisk si at det fungerer i grunn veldig bra.

Men litt uvant er det selvfølgelig, men det er utrolig hvor mye raskere den nye skriveren er i forhold til den gamle. Billettene kommer opp i løpet av ingen tid i det hele tatt, i forhold til vår gamle «treige» Ascom billettmaskin. Det er jo et stort pluss, spør du meg! Kundene våre er nå også blitt vant til vårt nye system og forteller oss når de skal betale med ett verdikort. Siden det ikke er noen forskjell på designet på kortene våre, har det vært litt forvirring rundt om det er et tomt månedskort som har lyst «rødt» eller om det er et vedikort. Tidligere kunne kundene bare legge på verdikortet sitt på billettmaskinen og vi ordnet alt etterpå. Men nå må vi fysisk gjøre klar billetten på billettmaskinen først, før kunden kan legge på verdikortet sitt. Så det er ikke bare bussjåførene som må «læres opp» i bruken av våre nye billettmaskiner!

Det er forøvrig hyggelig å få høre at noen av mine faste passasjerer har lagt merke til at jeg har vært «borte» fra bussen en stund og at jeg nå er tilbake. Det er jo faktisk tett oppunder to måneder siden sist jeg satt og kjørte buss. Forrige gang jeg kjørte et helt skift var faktisk julaften. Det begynner å bli en god stund siden det! De to siste dagene har jeg kjørt det samme skiftet, som består av Begby Moen, Lisleby, 2 x Skjærhalden og en tur til Torsnes. Ikke et veldig langt skift som dere skjønner, begynner kl 11.05 og er ferdig kl 17.25. Ganske behagelig start etter «pausen» fra busskjøringen spør du meg! I tillegg er det jo vinterferie denne uka, så de turene som normalt sett er smekk fulle er ganske rolig og behagelig denne uka.

Siden dette har vært mine to første dager med den nye billettmaskinen fra FARA, har jeg selvfølgelig benyttet anledningen til å ta noen bilder slik at dere kan se hvordan det nye «vindunderet» ser ut!

            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/02/21/tilbake-bak-bussrattet-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.