Tilbake på jobb igjen etter ferien

Etter å hatt ferie i 3 uker er det vel alltid kjipt å begynne på jobb igjen. Sånn er det alltid. Men nå var det kanskje ekstra kjipt, siden jeg har vært i København i 1.5 uke og opplevd noe annet en periode. Men på en annen side, da har man også skikkelig følelse av at man har hatt ferie, ikke bare fri fra jobben. Jeg har tidligere skrevet at jeg så frem til å begynne å jobbe igjen, men må innrømme at det har vært en smule kjipt å begynne igjen i dag. Men det har gått helt greit. Jeg har heldigvis en veldig rolig uke foran meg da. Jeg hadde planlagt å komme tilbake til en 4 dagers uke, jeg har fri fredag-lørdag-søndag nemlig! Men i tillegg fikk jeg meg en hyggelig overraskelse i at det er høstferie denne uka! Det vil si at jeg slipper all skolekjøringa!

I praksis vil det si at jeg slipper første del av vaktene mine mandag, tirsdag og onsdag. Så da begynner jeg 12.20, 11.50 og 12.20 istedenfor 6.40 alle disse 3 dagene. På torsdag som er den siste dagen, begynner jeg 8.15 istedenfor 7.20 og tar faktiks helgen allerede kl 13.25 istedenfor kl 15.05! Arbeidsdagen i dag har primært bestått av 2 turer, hvis man ser bort fra at jeg tomkjørte ut til Bratte Bakke og overtok passasjerene tilbake til Fredrikstad. De to turene har bestått av en tur til Skjærhalden og en tur rundt og frem og tilbake på Vesterøy. Nytt av dette skoleåret er at 15.20-turen til Vesterøy går først til Utgård, Papperhavn, Papper (Bukta) og ned til Bratte Bakke, så langt ikke noe nytt. Men så venter man på Skjærhalden-bussen fra byen og overtar passasjerene som skal inn på Vesterøy. Så kjører man tilbake til Utgårdskilen og så ned til Bratte Bakke igjen og så til byen. Litt rundt og frem og tilbake med andre ord.

Men allerede med en gang jeg kom inn på garasjeanlegget til Borg Buss på Østsiden spurte førstemann som så meg om jeg hadde vært sjuk eller noe, han hadde ikke sett meg på en stund. Men neida, jeg har hatt 3 uker ferie! Hærlig, ikke sant? Men nå er jeg dog tilbake til  hverdagen igjen og ser allerede frem til torsdag kl 13:25! Da blir det helg igjen! Når jeg var i København spiste jeg så og si ute hver eneste dag, med unntak av en dag hvor det bare ble noen rundstykker hjemme i leiligheten og kvelden før jeg skulle dra hjem hvor vi spiste en bedre middag hos Kasper på Valby. Det var så forseggjort at man følte at man var ute på restaurant og spiste. Men nå er jo Kasper kokk også da! I dag ble det noe enkelt hjemme, det er vel sjeldent at jeg lager noe «komplisert». I dag ble det vårruller med ris og sursøt saus. Når jeg steker meg laks og har poteter og grønnsaker til føler jeg at jeg lager meg en bedre middag. Men det har vel noe med hva man er vant til og ikke minst om man er kokk eller ikke.

Her hjemme ser det vel fortsatt litt ut som nettopp-kommet-hjem-fra-ferie-og-har-ikke-kommet-helt-i-orden-enda, men det får så bare være. Har fått kjørt et par vaskemaskiner, men er nok et par-tre som gjenstår. I tillegg har jeg ikke tømt kofferten og satt den tilbake der den hører hjemme enda. Men nå i helga hadde jeg en utrolig hyggelig avslutning på ferien. Jeg fikk besøk av to gode venner av meg. Vi skulle se Formel 1-kvalifiseringen og STCC-finalen før jeg skulle lage hjemmelaget pizza! Utrolig enkelt og smaker helt nydelig, spør du meg! I Formel 1-kvalifiseringen så vi at Lewis Hamilton fikk pole i «gavepakke» fra Rubens Barrichello som kræsjet ut når det gjenstod bare 30 sekunder av kvalifiseringen. Den tredje og siste kvalifiseringen ble nemlig rødflagget pga kræsjen til Rubens Barrichello. STCC-finalen var utrolig spennende, Tommy Rustad hadde vunnet det første løpet og det var bare 4 poeng opp til ledende Thed Björk. Når Thed Björk kræsjet ut av finalen allerede på første runde, måtte Tommy Rustad kjøre inn til minst en 5. plass og sikre seg de 4 poengene som skulle til for å få like mange poeng som Thed Björk. Når man har like mange poeng i STCC, er det den som fikk den beste plassen i det forrige løpet som ville vinne. Det løpet vant som sagt Tommy Rustad! Tommy Rustad lå på 5. plass når dette skjedde, avanserte opp til en 4. plass, men datt etterhvert ned til både 5. og 6. plass. Men han klarte heldigvis å kjempe seg opp til en 5. plass og få de 4 poengene han trengte for å bli STCC-mester 2009! Gratulerer så mye med tittelen, Tommy Rustad!

Resten av kvelden var det som sagt hjemmelaget pizza og godt drikke som stod på menyen. Vi fulgte på litt forskjellige tv-programmer og gikk etterhvert over til radio og musikk fra min egen cd-samling etterhvert. I tillegg til øl, ikke minst CARLs special som jeg hadde hatt med fra København hadde jeg også planlagt å lage mine første hjemmelagede Irish coffee for første gang! Jeg hadde faktisk kjøpt inn egne glass som jeg skulle bruke til dette. I tillegg til brunt sukker og kremfløte selvfølgelig! Whiskey (Tullamore Dew) og kaffe hadde jeg i hus allerede. Jeg aner ikke hvor mye whiskey og kaffe det skal være i en enkel eller dobbel Irish coffe, mine var nok nærmere en trippel Irish coffee kanskje, men det smakte utrolig godt! Jeg hadde også rikelig med brunt sukker og krem på toppen! Det er faktisk første gang jeg har pisket krem selv, men jeg brukte en «food processor» til selve piskingen. Og fra å være for bløt til å være en liten anelse for stivt pisket, gikk det veldig fort. Så optimalt var den nok litt for stivt pisket, men shitt ‘au. Det smakte utrolig nydelig uansett! Men neste gang skal jeg prøve å piske kremen litt mindre stiv.

Det ble langt på natt, morgen for noen før vi omsider kom oss i seng. I går var det duket for Singapore Grand Prix i flombelysning. Løpet har jeg skrevet ett eget innlegg om, så det ser jeg ingen grunn til å gjøre nå, men Lewis Hamilton vant Singapore Grand Prix overlegent! De nærmeste konkurrentene ødela rett og slett for seg selv. Etter å ha snudd døgnet litt vel mye rundt natt til søndag, var jeg rimelig ferdig søndag kveld. Det ble derfor en tidlig kveld og jeg var vel heller ikke ute av senga før litt over kl 9 i dag. Jeg hadde vel derfor sovet 10-11 timer natt til mandag. Men det var utrolig godt å få hvilt ut skikkelig før jeg skulle begynne å jobbe igjen. Om man faktisk har noe nytte av å sove lenge, kan sikkert diskuteres, men jeg syntes ihvertfall det var utrolig deilig. Siden jeg ikke skulle være på jobb før kl 12.20, hadde jeg tid til en dusj, barbering, spiste frokost og pusle litt på internett før jeg måtte avgårde. Jeg dro litt tidligere enn jeg pleier å gjøre, siden jeg ville innom kontoret for å få en ny skiftplan, hente lønnsslippen min og andre papirer som garantert lå og ventet på meg i hylla mi.

Dette innlegget ble i litt rotete rekkefølge, men jeg hadde i utgangspunktet bare tenkt å skrive om at jeg var tilbake på jobb igjen etter ferien, men underveis hadde jeg lyst til å skrive litt om helga og avslutningen av ferien min også. Sånn blir det når ikke har ett manus for hva man skal skrive! Men det er slik jeg liker å gjøre det, jeg skriver når jeg har lyst og skriver det jeg har lyst til!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/28/tilbake-pa-jobb-igjen-etter-ferien/

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • mats28 september, 2009 kl 20:12

  Irishen din var aldeles nydelig, så det skal du ikke tenke på. Men han har bare godt av å bli pisket, HAHA!!
  Er misunnelig på deg, jeg vil også jobbe sent å tidlig, komme sent å gå tidlig:D

  • Robban28 september, 2009 kl 20:36

  Helgen var utrolig morsom.

  Kvalifiseringen var egentlig litt smått kjedelig, selv om Barrichello lagde litt action på slutten. Det som var mer spennende var STCC løpet. Det tror jeg ble de lengste minuttene hele den lørdagen.

  Og resten av kvelden var heller ikke til å klage på. TV, pizza, litt godt å drikke og maaaasse musikk.

  • Greta28 september, 2009 kl 21:03

  Fint at du fikk en bra avslutning på ferien. Det har vært artig å følge med. Vi kommer til Fr.stad til søndag, det er på tide å se om AO. Det trengs vel kanskje. Ringer deg.

  • kak28 september, 2009 kl 21:37
   Forfatter

  Det var en veldig hyggelig helg, Mats og Robban! 🙂

  STCC-løpet var uten tvil helgens motorsport-høydepunkt! Utrolig gøy at Tommy Rustad ble STCC-mester 2009! Vi må helt tilbake til 2000 når han tok STCC-tittelen sist med Nissan! Volvo har ikke tatt tittelen siden 1997 faktisk.

  Det er ikke siste gang jeg lager hjemmelaget pizza og irish coffee! 😉

  • kak28 september, 2009 kl 21:39
   Forfatter

  Etter at jeg skrev dette innlegget har jeg forøvrig satt meg ned og redigert noen av bildene fra København på nytt. Noen av dem hadde blitt veldig mørke, jeg må innrømme at jeg fikk meg litt av en overraskelse når jeg kom hjem natt til fredag og fikk se hvor mørke noen bildene hadde blitt! Skjermen på den bærbare er nok ikke optimal til bilderedigering, ihvertfall ikke til å bedømme riktig lys/kontrast på bildene.

  Men nå har jeg fått redigert og lagt ut de bildene som trengte en liten «magisk hånd» på nytt! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.